Araþtýrmaya göre iklim deðiþikliði beraberinde, Alberta, British Columbia ve Yukon’daki buzullarýn beklenenden daha hýzlý erimesi, su seviyelerinin yükselmesi ve çöllerin oluþmasý tehdidini de getiriyor.
Araþtýrmada incelenen bölgenin, Antarktika ve Grönland’daki buzullarýn dýþýnda dünyadaki diðer buzullardan daha büyük bir alaný kapsadýðýna dikkati çeken*David Hik, erime oranlarýnýn Avrupa Alpleri’nde ve And Daðlarý’nda görülenlerle benzeþtiðini kaydetti.
Buzullarýn devamýnýn, kýþýn karla yeni katmanlarýn birikmesine baðlý olduðunu ifade eden Robinson, ancak bu katmanlarýn ertesi yaz tamamen erimemesi gerektiðine iþaret etti. Robinson, hýzlý ýsýnma, daha az kar yaðýþý ve hýzlý bir eriyik kombinasyonunun, buzullarýn uzunluk ve hacim olarak çekilmesine neden olduðunu söyledi.
Daðlarýn deðiþim nöbetleri olarak kabul edildiðini, çünkü iklim deðiþikliklerine hýzlý ve yoðun bir þekilde yanýt verdiklerini belirten Robinson, “Daðlar geleceðe önemli bir bakýþ açýsý veriyor ve bize sýrada ne olacaðýný gösterebilir” ifadesini kullandý.
BU haberin kaynaðý için Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.


Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri