Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Ayda yetiþtirilen ilk bitkiden kötü haber geldi

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Fun 001 Ayda yetiþtirilen ilk bitkiden kötü haber geldi

    Ay’da yetiþtirilen ilk bitki, Çin Ulusal Uzay Ýdaresi (CNSA) tarafýndan 15 Ocak’ta paylaþýlmýþtý. 8 Aralýk’ta dünyadan Long March-3 roketiyle fýrlatýlan ve 3 Ocak’ta Ay’ýn görünmeyen yüzüne iniþ yapan uzay aracý Chang’e-4 ile birlikte deney için gönderilen bitkilerin 15 Ocak’ta filizlendiðini gösteren fotoðraf yayýmlanmýþtý.

    Fotoðraflarýn yayýmlanmasýnýn üzerinden bir gün geçtikten sonra,16 Ocak’ta bitkinin Ay’ýn dondurucu soðuk gecesine dayanamadýðý ve deneyin sonlandýrýldýðý açýklandý.

    Eksi 180 dereceye ulaþtý
    Chongqing Üniversitesi’nden deneye baþkanlýk eden Liu Hanlong, konu ile ilgili yaptýðý açýklamada, “Ay’ýn karanlýk yüzünde baþlayan gece soðuðu yaklaþýk eksi 180 derecelere ulaþtý. Deney kutusunda ise bu sýcaklýk eksi 52 derece oldu. Ardýndan bu soðukluða dayanamayan bitkiler öldü ve yaklaþýk 212 saat süren ilk deney sona erdi.” dedi.

    Ay’ýn görünmeyen yüzünde gece sona erip gündüz baþladýðýnda sýcaklýklarýn artacaðýný ve organizmalarýn yavaþ yavaþ tekrar ayrýþmasý sonucu bitkinin çürüyeceðini söyleyen Hanlong, “Deney kabý kapalý bir sistem olduðundan çürüyen bitki Ay yüzeyine etki etmeyecek.” açýklamasýnda bulundu.

    Pamuk, kolza tohumu, patates, ipekböceði yumurtalarý, maya ve çiçekli bir bitki türü olan fare kulaðý teresinden oluþan 6 canlý türünü Ay’ýn öte yüzüne götüren Çin, Chang’e-4 uzay aracýyla Ay’da mini bir biyosfer oluþturmuþtu.



    BU haberin kaynaðý için Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Bitki ölmüs malesef

    SM-G610F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    gece sýfýrýn altýnda eksi 150 derece, gündüzleri ise 400 santigrad sýcaklýk derece olursa ekin olma ihtimali bekelnemez. gece ve gündüz ýsý belli bir düzeyde tutulursa ayný dünyamýzdaki gibi. o zaman belki bir þeyler görebiliriz. çok geçmiþ olsun. inþallah ileriki zamanda güzel aþamalar görürrüz.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •