Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: NASA asteroid savunma sistemini 2022?de test edecek

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Fun 001 NASA asteroid savunma sistemini 2022?de test edecek

“Çift Asteroid Yön Deðiþtirme Testi” (DART) adý verilen deneme kapsamýnda Temmuz 2021’de uzaya fýrlatýlacak kinetik etki aracýnýn, Eylül 2022’de asteroidi vuracaðý kaydedildi.

11 MÝLYON KÝLOMETRE UZAKTAKÝ ASTEROÝDLER VURULACAK

Proje kapsamýnda NASA tarafýndan tasarlanan DART uzay mekiði, 2022’de Dünya’ya 11 milyon kilometre mesafede olacak Didymos asteroid ikilisine ulaþýp, merkezdeki Didymos A asteroidinin yörüngesinde dönen Didymos B’ye çarparak,* kinetik etkiyle asteroidinin yörüngesinde Dünya’daki teleskoplardan gözlenebilecek yüzde 1’lik bir deðiþim ortaya çýkarmaya çalýþacak.

4 YILDIR ÜZERÝNDE ÇALIÞILIYOR

NASA ile Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalý Fizik Laboratuvarý iþ birliðiyle yürütülen DART projesi çerçevesinde, 2015’ten bu yana gözlem ve araþtýrma faaliyeti sürdürülüyor.

Asteroid savunma sistemi, Dünya’yý zehirli maddeler içeren yakýndaki asteroidlerin çarpmasýndan korumayý amaçlýyor.

BU haberin kaynaðý için Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

vay be adamlarýn yaptýðý þeye bak...11 milyon km uzaktaki asteroidlere uþalþýp onlarý vuracak. eðer hesap kitap yazýlým decler doðru hesaplanmýþsa vuracak. ne baþarý ama. helal olsun. eðer bu vaka gerçekleþirse varya insanlýk buluþu icat ve bilim adýna acaip bir yol katletmiþ olacak. neden olmasýn. 11 miþyon km uzakta. yakýt durumu nasýl olacak. manyetik alan, þimdi beynimde nüronlar varya takla atýyor. hesap yapmaya konuya idrak olmamý ve anlamama yardýmcý olmaya çalýþýyorlar. bilimsel o kadar soru varki. gerçek bir konu konuþmak için acaip bir konu. tekrar tebrik eder, baþarýlý olmalarýný diler. paylaþýmý yapan arkadaþada teþekkürler.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    vay be adamlarýn yaptýðý þeye bak...11 milyon km uzaktaki asteroidlere uþalþýp onlarý vuracak. eðer hesap kitap yazýlým decler doðru hesaplanmýþsa vuracak. ne baþarý ama. helal olsun. eðer bu vaka gerçekleþirse varya insanlýk buluþu icat ve bilim adýna acaip bir yol katletmiþ olacak. neden olmasýn. 11 miþyon km uzakta. yakýt durumu nasýl olacak. manyetik alan, þimdi beynimde nüronlar varya takla atýyor. hesap yapmaya konuya idrak olmamý ve anlamama yardýmcý olmaya çalýþýyorlar. bilimsel o kadar soru varki. gerçek bir konu konuþmak için acaip bir konu. tekrar tebrik eder, baþarýlý olmalarýný diler. paylaþýmý yapan arkadaþada teþekkürler.
    Ne varsa bilimde var abi zaten

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ali abi adamlar 100 milyon uzakliktaki mars kasif aracini dunyadan yonetiyorlar bizim ulke olarak ileri gidemisiyimiz oyle uzuyorki anlatamam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Advertorial Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ne varsa bilimde var abi zaten
    Alýntý Editör Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ali abi adamlar 100 milyon uzakliktaki mars kasif aracini dunyadan yonetiyorlar bizim ulke olarak ileri gidemisiyimiz oyle uzuyorki anlatamam
    Arkdaþlar bilim bambaþka bir þey ya.. ben þahsen bilime çok saygý duyuyorum. vede bilime çok meraklýyým. ve bilime çok inanýyorum. zaten dünyayý hurafeler deðil kurtarsa kurtarsa bilim kurtarýr. bilim insanýn önünü aydýnlatan tek gerçek ýþýktýr.
    Evet Sevgili editör arkadaþým bu haberi ilk defa senden duyuyorum. ben zannetmiþtimki. uzay aracýný marsa gönderdikleri zaman kodlarla yani görev bilgisi ile gönderip iþini yaptýðýný zannetmiþtim. hee. demek marsa ulaþtýktan sonra uzay aracýný dünyadan kontrol ediyorlarmýþ, sayende yeni ve çok güzel bir bilgi öðrenmiþ oldum teþekkür ederim. saygýlarýmla arkadaþlar. sizleri varya acaip seviyorum. size ve kültürünüze çok saygý duyuyorum. saðlýcakla kalýn.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Abi.su sekil.yonetiyorlar.crucityi.yonlendiren mars disinda bir uyduda var o uydu araciligi.ile yonetiyorlar ayni.turksat uydusu.gibi mars.yorungesine adamlar uydu bulunduruyor tabi anlik.olarak.deilde.arada 32.dakika.falan varmis komut verme o goreve baslama gibi cok belgesel.seyrediyorum.oradan.ogrendim.discovery science favori.kanalim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri