Arkadaşım, devlet yolcu yanında telefon yurtiçine girmesin diye, 2019 yılında telefon başına 1834 vergi aldı. Ama buna rağmen, vatandaşlar, yurtdışından getirilen telefonlara 3.6 milyar dolar harcama yapmış.
Olan vatandaşlara oluyor demişsiniz de; devlet ne kadar vergi koyarsa koysun, vatandaş telefona harcama yapmaktan geri durmuyor. Yani asıl bu sosyolojik olgu üzerinde durmak lazım.
3,6 milyar dolar deli paradır. Amerika'ya parasını ödeyipte teslim edilmeyen 5 adet F-35 uçağının toplam bedeli 1.4 milyar dolardır. Yani vatandaş yalnızca 2019 yılı için, nerdeyse 12 adet F-35 uçağı bedeli kadar harcama yapmış.
******************
******************
******************
Oluyor dost,oluyor.Artık her zam haberinden vatandaşın da anında haberi oluyor..Çünkü vatandaş son yıllarda şehit haberleri ve zam haberlerinden başka şey duymaz oldu..Bu nedenle her haber sonrasında hayır-dualarını (!) eksik etmiyor..
Siz her yerde, her fırsatta; devlete alttan alttan çakmak için hazırsınız zaten. Bir de utanmadan parantez içinde (!) ünlem işareti eklemişsiniz. Her girdiğiniz konu başlığında ideolojik bir kaç kelime etmeden duramıyorsunuz.
Vatandaş yalnızca 2019 yılında, 12 adet F-35 uçağı alınacak parayı, neden cep telefonuna yatırıyor ? Bu konuda bir fikriniz var mı ? Yok. Neden yok ? Çünkü bu bir sosyolojik olgudur. Bu sosyolojik olguyu kolayca anlayamazsın.
Anlayamadığın için de; "şehitler veriyoruz, zam yapılıyor" diyerek konuyu saptırıyorsunuz. Kaç yaşına geldiniz, hala içinizdeki şu devlet düşmanlığını atamadınız.
Size illa ki, Kuzey Kore gibi, 50 sene öncesinin baskıcı rejimi olacak, siz ancak o zaman rahat edersiniz.
Bırakın artık şu devlet, millet düşmanlığını... Bu millet vatanında özgürce yaşamak için, şehit vermeye razı. Evlatsız yaşarsın ama vatansız yaşayamazsın.
Doğru Bilginin Adresi..
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri