merhaba arkadaşlar
bende bu çoklu lnb ile uğraştım fakat sizler gibi 3 lnb takamadım.hep 2 lnb de kalıyorum.yaptığım mantık şu.
örnek çalışma

1.anteni söküyorum zira anten önüne geçip lnb i yayına göre ayarlama durumum yok.
2.anteni bir sabite bağlayıp çoklu lnb aparatını kola takıyorum 1 lnb takıp bunu maksimum hotbırdden sinyal alıncaya kadar ayarlıyorum.
3.hotbırd işi tamam olunca 2 lnb takıp yakından hangi uydudan sinyal alıyorsam o uyduya göre ayarlıyorum.
bende sirius çıkıyor yada w3 a .en yakın 7 derece oluyor hotbırdde.yani lnb kafaları sanki büyük mü geliyor.ama benim sisteme göre hep 6 derece farklı uyduları görüyor.yani hotbırd 13 olursa
yanına 7w3a yada astra 19.2 oluyor.13 hb ile w2 yani 16 derece olmuyor.neyse uzatmadan

4. bu halde lnb ler sıkılıyor. ve anteni yerine takıyorum.1 lnb hotbırdde ayarlı ya. ondan bir kablo atıyorum receivera . hotbırdü maximum ayarlayınca diğerleride ayarlanmış oluyor.

şimdi :

soru .bende hotbırd max sinyal ile ayarlı .yani odakta tam hotbırd var.anten tam hotbırde bakıyor.diğer lnb ler tam 13 dereceye bakan antenden yansımalarla gelen , diğer uydulardan sinyal alıyor .sizin antenlerinizde tam hotbırdemi bakıyor yada misalen hotbırd ile 16 w2 nin ortasından geçen bir noktayamı bakıyorda 2 lnb yayın alıyor ama 2 de düşük sinyal alıyor.

biraz karışık gibi oldu ama sanırım anlatabilmişimdir

saygılar