Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Çoklu Lnb Takanlara Soru ?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Çoklu Lnb Takanlara Soru ?

merhaba arkadaşlar
    bende bu çoklu lnb ile uğraştım fakat sizler gibi 3 lnb takamadım.hep 2 lnb de kalıyorum.yaptığım mantık şu.
    örnek çalışma

1.anteni söküyorum zira anten önüne geçip lnb i yayına göre ayarlama durumum yok.
    2.anteni bir sabite bağlayıp çoklu lnb aparatını kola takıyorum 1 lnb takıp bunu maksimum hotbırdden sinyal alıncaya kadar ayarlıyorum.
    3.hotbırd işi tamam olunca 2 lnb takıp yakından hangi uydudan sinyal alıyorsam o uyduya göre ayarlıyorum.
    bende sirius çıkıyor yada w3 a .en yakın 7 derece oluyor hotbırdde.yani lnb kafaları sanki büyük mü geliyor.ama benim sisteme göre hep 6 derece farklı uyduları görüyor.yani hotbırd 13 olursa
    yanına 7w3a yada astra 19.2 oluyor.13 hb ile w2 yani 16 derece olmuyor.neyse uzatmadan

4. bu halde lnb ler sıkılıyor. ve anteni yerine takıyorum.1 lnb hotbırdde ayarlı ya. ondan bir kablo atıyorum receivera . hotbırdü maximum ayarlayınca diğerleride ayarlanmış oluyor.

şimdi :

soru .bende hotbırd max sinyal ile ayarlı .yani odakta tam hotbırd var.anten tam hotbırde bakıyor.diğer lnb ler tam 13 dereceye bakan antenden yansımalarla gelen , diğer uydulardan sinyal alıyor .sizin antenlerinizde tam hotbırdemi bakıyor yada misalen hotbırd ile 16 w2 nin ortasından geçen bir noktayamı bakıyorda 2 lnb yayın alıyor ama 2 de düşük sinyal alıyor.

biraz karışık gibi oldu ama sanırım anlatabilmişimdir

saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hayır arkadaşım uydu sabit olcak hotbirdde. Arada olmayacak. Diğre uyduları ona göre ayarlayacaksın.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sağolasın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hotbird çanağına 2. lnb bağlayıp eutelsat w3ten yani digiturk uydusundan yayın almak pratikte mümkün mü ve bütün digitürk kanallarını sorunsuz izleyecek kapasitede sinyal garanti midir? 100 cm next çanak + grundig dual lnb sistemim grundig dual yerine farklı bir lnb mi tercih etmeliyim yoksa grundig dual lnb ile sorunsuz eutelsattan sinyal alır mıyım?

Belki yeri değil ama ufak 2 soru 100 cm ofset next+ grundig dual lnb hispasat uydusuna bakıyor. Tequila 1-2-3-4 gibi kanallar sadece gece 4-5 gibi geliyor. İnce ayarla düzelir mi yoksa izlemek mümkün değil mi?

Yine 100 cm next ofset+ grundig dual lnb hotbirde bakıyor ve multivision kanallarının olduğu frekanstaki bütün kanallar multiler dahil her zaman bozuk vcd gibi sesler çıkarıp kaymalar yapıyor. Sorun sinyal seviyesi değil %70 lerde sinyal alıyorum. Sinyal seviyesinde oynam olabilir belki. Bunun için ne yapmam lazım ince ayar mı yoksa başka çözüm var mı?

Teşekkürler.....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende 13 ve w3 alınabiliyor arasında 7 derece fark var çok rahat görüyor uyduları.
    hispasat düzelir lakin bu uydu popüler olma niteliğini bana göre kaybetti .zira bu çaptaki antenle artık aynı yayınları astra uydusndan görme şansınızda var.yani taquıllalar gayet güçlüolarak var astrada.

sinyalde sorun yoksa cihazda vardır.bir yeni arama yaptırın bakalım düzelecekmi.

saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gurindig lnb lerde böyle sorun olabilir başka lnb dene kolay gelsin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hotbird sabit duracak diyelim aynı anda 6 derece solundaki astrayı alma sansımız varmı
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Hotbird sabit duracak diyelim aynı anda 6 derece solundaki astrayı alma sansımız varmı

Kendi kullandığım çanağı astra19 çevrili multfeed ile astra19ve hotbird sorunsuz bir şekilde alabiliyorum.

Saygılar..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı zafer murat Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kendi kullandığım çanağı astra19 çevrili multfeed ile astra19ve hotbird sorunsuz bir şekilde alabiliyorum.

Saygılar..
    arkadaşlar bende çanağı astraya odakladım. hemen yanında hortbird %80 sinyalle sorunsuz. ve onun yanında da siriüs sinyalide %60 larda. uzun uğraşlar sonucunda sirüs bulunabiliyor.130 kanal sorunsuz. ama serkan yılmaz ın dediği gibi hortbirde çanağı odaklayıp multifeedi astrada denemedim..astra çok hassas olduğundan montajlı çanağı astraya ayarlayıp, multifeedi diğer hortbird te ve yanındakilerde kullanmak daha mantıklı ve kolay olur...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    üstad bilion astra büyük çapta antenlerle izlenilebiliyor. eğer elinde 120 cm lik çanak varsa onu astraya sabitle aynı çanak tan hotbird tüde çok iyi şekilde alırsın.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri