enazýndan,sonu belli gibi olsa da heycanlý serüven misali bir anket.Dolayýsýyla tebrikediyorum.
ALLAH öyle denk getirdi ki san ki insanlarýn iç dünyasý ve dýþ dünyasý arasýnda seçim yapacak olduklarýnda neye karar vermeleri gerektiðini tüm dünyaya bildirme durumu ortaya çýkardý.
buna vesile olmak da güzel.
bazen,bize günah olan veya mübah olan;diðer dinden insanlarýmýza tam tersi olabiliyor veya temelde tutuyor. aslýnda diðer dinden olan veya dinsiz olan veya dini inancýna baðlý olanlar da bu ankete oy vereceklerdir.hiç olmazsa haklarý var.
onun için,bence yorum yaparken biraz daha dikkatli ve tabii ki içimizden geldiði gibi özlü olmalýyýz.yani sesimizi,seçimimizi daha dikkatli duyuralým ve kýrmayalým.
benim memlekette hristiyan,yahudi vb. dinden insanlar da var ve hatta yýlbaþýný daha kutsal sayacak islam hüviyeti taþýyan insanlar da mevcut.bu da onlarýn seçimi.bence sorun veya sorunsuzluk onlarýn meselesi.benim seçimim veya bu konudaki yorumum da benim meselem olacak.
***þimdi en nihayet seçimime sýra geldi;
bana göre,inancýmýn gereði evvela gelir...yani hayatta yaþarken dinim icabý olan inançlarým...yani kutsallarým..dolayýsýyla evvela farz olan þeyler gelir.yaptýklarým veya yapamadýklarým benimdir.kimseyi baðlamaz.
kurban da dinin önemli gereðidir...ve yýlbaþý ise dünyevi bir eðlence þeklidir.
KURBAN BAYRAMI benim için kýyas bile gerektirmez.
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
amma diðer inançtaki arkadaþlarýn veya katýlmayanlarýn da MERRY CHRISTMAS...
NÝCE KURBAN BAYRAMLI YENÝ YILLARA...(ortasý)

Yer imleri