Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: COVÝD19 Aþýsýný yaptýracakmýsýnýz?

Katýlýmcý sayýsý
115. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

    54 46.96%
  • Hayýr

    39 33.91%
  • Kararsýzým

    22 19.13%
Sayfa 3/4 ÝlkÝlk 1234 SonSon
40 sonuçtan 21 ile 30 arasý

Konu: COVÝD19 Aþýsýný yaptýracakmýsýnýz?

  1. #21

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Hayir

  2. #22

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    hele bi gelsin oturup konuþur duruma göre hareket ederiz

  3. #23

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    bunlarý söyleyen sokaktaki kamil abi veya kahvehanedeki þemsettin abi deyil..
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    CÝMBOMLU

  4. #24

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Anlaþýlan, aþý firmalarý arasýnda para kavgasý baþlamýþ. Yani en çok aþýyý hangi firma satarsa, o firma köþeyi dönecek. Köþeyi dönmek isteyen batýlý aþý firmalarý, Türkiye'ye aþý satmak için( ya da daha çok aþý satabilmek için ) Türk kimlikli birini borazancý olarak görevlendirmiþ. Gel bize borazancýlýk yap, banka hesabýna para yatýrýp memnun edelim, hadisesi yani...

    Yani Prof. Serdar Savaþ batýlý aþý firmalarýn borazancýlýðýný yapýyor anlaþýlan.

    Yýlda iki defa uygulanmasý gerektiði için( her bir uygulamada da iki doz var ) ülkemize bu aþýlardan bir yýl için 160 milyon adet gerekli.

    Nisan 2021'de Kayseri üretimi aþý devreye girecek. Yani Nisan 2021'e kadar 30 - 40 milyon civarý dýþarýdan aþý satýn alýrýz diye deðerlendirmekteyim. Sonrasýnda Kayseri aþýlarý devreye girecek.

    Küçük bir hesapla; 20 dolar x 40 milyon adet aþý = 800 milyon dolar. Ýþte aþý firmalarýnýn 800 milyon dolar'lýk Türkiye pastasýndan, büyükcene bir dilim almak için uðraþýyorlar. Büyük bir dilim almak için de, kendine bir borazancý tutarsýn, borazancý yaygaraya baþlar. Türkiye pastasýndan büyük bir dilimi de batlý aþý firmalarý kapar.

    Hep para bu iþler... Tut borazancýyý, at çamur, al pastadan bir büyük dilim.

  5. #25

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    umarým haklý çýkarsýnýz...borazancý borazanýný öttürdüðüyle kalýr...herþeyi zaman ve süreç gösterecek...nice yýllar...
    CÝMBOMLU

  6. #26

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Çin aþýsý ülkemizde Faz-1, Faz-2 ve Faz-3 sürecinden de geçti. Yani bizim týp adamlarýnca etkinliði % 91.25 olarak ölçüldü. Çin aþýsýnýn ülkemizdeki bu faz süreçlerinde, yan etkileri de istatiksel olarak ölçümlendi. Yani çin aþýsý sýkýntýlý bir aþý türü olsa, faz süreçlerinden sonra ülke onayý almasý mümkün olmazdý.

    Diðer taraftan, bakanlýðýmýz, batýlý biontech firmasýndan da aþý satýn alacak. Ortaya çýkan tek fark, çin aþýsý normal girip aþýsý gibi saklanabilirken, batýnýn aþýlarý -72 derecede saklanmasý gerekmektedir. Yani aþýyý satan batýlý firmalar beraberinde, derin dondurucuyu da satmak istiyor. Bakanlýðýmýz, derin dondurucularý yerli piyasadan temin etmek için ihale açmýþtý. Yani bu iþler çok büyük bir pazar. Aþýyý sattým, parayý kazandým olayý deðil yani... Devamýnda zincirleme bi ton alt sektörü var.

  7. #27

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Corona oldum bitince bakarým artýk 😷🤒

  8. #28

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    virüs çin den çýkýp dünyaya yayýlacak sonra orada duracak yok olacak yada azalacak sonra bizde o aþýyý olacaðýz. biraz garip gelmiyormu size. benim aklým almadý arkadaþlar yani güvenmiyorum vurulmayý düþünmüyorum. Ýnþaallah Allah cc. ihtiyaç duyurmaz. selamlar saygýlar vesselam.

  9. #29

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu virüsün azaldýðý ya da yok olduðu yok. Mutasyonlarý ortaya çýkarak yayýlmaya devam ediyor.

    Virüsün bazý kiþileri aðýr hasta etmesi, bazý kiþileri hafif etkilemesinin sebebi, virüsün bulaþmadan önceki etkinliði ile alakalýdýr. Yani virüs bulaþmýþ ve hasta olmuþ bir kiþide, bu virüs 1nci gününde bir baþka kiþiye de bulaþýrsa, bulaþan 2nci kiþi de hastalýðý aðýr geçirmektedir. Ayný hasta virüsü 2nci, 3ncü, 4ncü günü bulaþtýrdýðýnda, bulaþan kiþiler, ilk günkü bulaþanlara göre, virüsün etkilerini nispeten daha hafif yaþayarak atlatmaktadýr.

    Yine hastalýðý aðýr ve hafif geçirmede, bir baþka etkenlerden biri ise; virüs bulaþan kiþi/kiþilerin vücudunda virüse karþý antikor oluþumu varsa, hastalýk nispeten hafif atlatýlabilmektedir.

    Aþý olmak istemeyenler, virüse bulaþmasý halinde ne kadar risk taþýdýðýný da tespit ettirmesi lazým. Yani en azýndan antikor testi yaptýrmasý lazým.

    Hasýlý kelam; ülkemiz ve dünyanýn çeþitli ülkelerinde, hiç bir hastalýðý olmayan çok genç yaþtaki sporcular bile ölenler oldu. Salgýnýn ortaya çýktýðý günden bugüne, istatistiki deðerlendirmeler yeni yeni oluþtu ve yayýnlanmaya baþlandý. Ýþte bu istatistik verileri ýþýðýnda, hastalýðý aðýr geçiripte hayatýný kaybeden sporcularýn, virüsü en etkin evresinde yakalandýðý tespit edilmiþtir.

    Verdiðim bu veriler çerçevesinde isteyen aþý olsun, isteyen olmasýn.

  10. #30

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Ewet.

Sayfa 3/4 ÝlkÝlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •