Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Ýçiþleri Bakanlýðý'ndan 81 Ýl Valiliðine Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Ýçiþleri Bakanlýðý'ndan 81 Ýl Valiliðine Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi

    1. Sokaða Çýkma Kýsýtlamasý
    Hafta içi hafta sonu ayrýmý olmaksýzýn 29 Nisan 2021 Perþembe günü saat 19.00’da baþlayýp 17 Mayýs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek þekilde tam zamanlý sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanacaktýr.
    1.1- Sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasý, saðlýk, tarým ve orman faaliyetlerinin sürekliliðini saðlamak amacýyla Ek’te belirtilen yerler ve kiþiler kýsýtlamadan muaf tutulacaktýr.
    Sokaða çýkma kýsýtlamasýna yönelik tanýnan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayýlý genelgemizde açýkça belirtildiði þekilde muafiyet nedeni ve buna baðlý olarak zaman ve güzergâh ile sýnýrlý olup, aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanýmý olarak görülerek idari/adli yaptýrýmlara konu edilecektir.
    1.2- Sokaða çýkma kýsýtlamasýnýn olduðu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemiþçi ve tatlýcýlar 10.00-17.00 saatleri arasýnda faaliyet gösterebilecek, vatandaþlarýmýz zorunlu ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý ile sýnýrlý olmak ve araç kullanmamak þartýyla (engelli vatandaþlarýmýz hariç) ikametlerine en yakýn bakkal, market, manav, kasap, kuruyemiþçi ve tatlýcýlara gidip gelebilecektir.
    Ayný saatler arasýnda bakkal, market, manav, kasap, kuruyemiþçi, tatlýcýlar ve online sipariþ firmalarý evlere/adrese servis þeklinde de satýþ yapabileceklerdir.
    Yukarýda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanýn altý günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalý kalacaktýr.
    1.3- Sokaða çýkma kýsýtlamasýnýn olduðu günlerde yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis þeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.
    Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariþ firmalarý Ramazan ayý sonuna denk gelen 13 Mayýs 2021 Perþembe gününe kadar 24 saat esasýna göre paket servis yapabilecektir. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariþ firmalarý Ramazan ayýnýn sona ermesiyle birlikte saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecektir.
    1.4- Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapýldýðý fýrýn ve/veya unlu mamul ruhsatlý iþ yerleri ile bu iþ yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açýk olacaktýr (Bu iþ yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satýþý yapýlabilir.). Vatandaþlarýmýz ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý ile sýnýrlý olmak ve araç kullanmamak þartýyla (engelli vatandaþlarýmýz hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fýrýna gidip gelebileceklerdir.
    Fýrýn ve unlu mamul ruhsatlý iþ yerlerine ait ekmek daðýtým araçlarýyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapýlabilecek, sokak aralarýnda kesinlikle satýþ yapýlmayacaktýr.
    1.5- Sokaða çýkma kýsýtlamasý sýrasýnda yukarýda belirtilen temel gýda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satýldýðý yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasý amacýyla muafiyet kapsamýnda bulunan iþ yerleri dýþýnda tüm ticari iþletme, iþ yeri ve/veya ofisler kapalý olacak olup uzaktan çalýþma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecektir.
    1.6- Sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanacak olan dönemde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunmasý vatandaþlarýmýz açýsýndan sokaða çýkma ve/veya þehirler arasý seyahat kýsýtlamasýndan muafiyet saðlamayacak olup bu dönemde konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara baðlý olarak seyahat izin belgesi alan kiþilere hizmet verebileceklerdir.
    1.7- Yabancýlara yönelik sokaða çýkma kýsýtlamasýna dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamýnda geçici/kýsa bir süre için ülkemizde bulunan yabancýlarý kapsamakta olup; ikamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararasý koruma baþvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamý dýþýnda ülkemizde bulunan yabancýlar sokaða çýkma kýsýtlamalarýna tabidirler.
    1.8- Tam kapanma sürecinde kendi ihtiyaçlarýný karþýlayamayacak durumdaki ileri yaþ gruplarýndaki veya aðýr hastalýðý olan vatandaþlarýmýzýn 112, 155 ve 156 numaralarý üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçlarý VEFA Sosyal Destek Gruplarýnca karþýlanacak olup, bu konuda gerek personel görevlendirilmesi gerekse ihtiyaçlarýn bir an evvel giderilmesi bakýmýndan gerekli tedbirler Valiler ve Kaymakamlar tarafýndan alýnacaktýr.
    2. Þehirler Arasý Seyahat Kýsýtlamasý
    Sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanacak olan 29 Nisan 2021 Perþembe günü saat 19.00’dan 17 Mayýs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar vatandaþlarýmýzýn þehirler arasý seyahatlerine zorunlu haller dýþýnda izin verilmeyecektir.
    2.1- Þehirler arasý seyahat kýsýtlamasýnýn istisnalarý;

    • Zorunlu bir kamusal görevin ifasý kapsamýnda ilgili Bakanlýk ya da kamu kurum veya kuruluþu tarafýndan görevlendirilmiþ olan kamu görevlileri (müfettiþ, denetmen vb.) kurum kimlik kartý ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydýyla bu hükümden muaf tutulacaktýr.


    • Kendisi veya eþinin, vefat eden birinci derece yakýnýnýn ya da kardeþinin cenazesine katýlmak için veya cenaze nakil iþlemine refakat etmek amacýyla herhangi bir cenaze yakýnýnýn e-Devlet kapýsýndaki Ýçiþleri Bakanlýðýna ait e-BAÞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacaklarý baþvurular (yanýnda akraba konumundaki 9 kiþiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafýndan vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakýnlarýna gerekli seyahat izin belgesi oluþturulacaktýr.

    Cenaze nakil ve defin iþlemleri kapsamýnda baþvuru yapacak vatandaþlarýmýzdan herhangi bir belge ibrazý istenilmeyecek olup Saðlýk Bakanlýðý ile saðlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapýlacaktýr.
    2.2- Zorunlu Hal Sayýlacak Durumlar;

    • Tedavi olduðu hastaneden taburcu olup asýl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alýnmýþ doktor randevusu/kontrolü olan,
    • Kendisi veya eþinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakýnýna ya da kardeþine refakat edecek olan (en fazla 2 kiþi),
    • Bulunduðu þehre son 5 gün içerisinde gelmiþ olmakla beraber kalacak yeri olmayýp ikamet ettikleri yerleþim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiðini yolculuk bileti, geldiði araç plakasý, seyahatini gösteren baþkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),
    • ÖSYM tarafýndan ilan edilmiþ merkezi sýnavlara katýlacak olan,
    • Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleþim yerlerine dönmek isteyen,
    • Özel veya kamudan günlü sözleþmeye davet yazýsý olan,
    • Ceza infaz kurumlarýndan salýverilen,

    Kiþilerin zorunlu hali bulunduðu kabul edilecektir.
    2.3- Vatandaþlarýmýz, yukarýda belirtilen zorunlu hallerin varlýðý halinde bu durumu belgelendirmek kaydýyla; e-devlet üzerinden Ýçiþleri Bakanlýðýna ait E-BAÞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlýk bünyesinde oluþturulan Seyahat Ýzin Kurullarýndan izin almak kaydýyla seyahat edebileceklerdir. Seyahat Ýzin Belgesi verilen kiþiler seyahat süreleri boyunca sokaða çýkma kýsýtlamasýndan muaf olacaktýr.
    2.4- Tam kapanma sürecinde seyahat izin taleplerinde yaþanabilecek artýþ göz önünde bulundurularak Vali ve Kaymakamlarýmýzca yeterli sayýda personel görevlendirilmesi baþta olmak üzere seyahat izin taleplerinin hýzlý bir þekilde deðerlendirilerek karara baðlanabilmesi için her türlü tedbir alýnacaktýr.
    2.5- Belirtilen dönem içerisinde uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaþým aracýyla seyahat edecek kiþilere biletleme iþlemi yapýlmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadýðý kontrol edilecek, geçerli bir seyahat izninin bulunmasý halinde biletleme iþlemi gerçekleþtirilecektir.
    Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu taþýma araçlarýyla yapýlacak seferlerde yolcularýn araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulamasý muhakkak yapýlacak ve tanýlý/temaslý gibi sakýncalý bir durumun olmamasý halinde araca alýnacaktýr.
    2.6- Þehirler arasý faaliyet gösteren toplu taþýma araçlarý (uçak hariç); araç ruhsatýnda belirtilen yolcu taþýma kapasitesinin %50’si oranýnda yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcularýn oturma þekli yolcularýn birbirleriyle temasýný engelleyecek (1 dolu 1 boþ) þekilde olacaktýr.
    3. Tam kapanma sürecinde saðlýk, güvenlik, acil çaðrý gibi kritik görev alanlarý hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluþlarýnda hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düþülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayýsýnýn % 50’sini aþmayacak ölçüde) þekilde uzaktan veya dönüþümlü çalýþmaya geçilecektir.
    Bu dönemde;

    • Uzaktan ve dönüþümlü çalýþmaya tabi kamu personeli, herhangi bir özel muafiyete sahip olmamalarý nedeniyle diðer vatandaþlarýmýzýn tabi olduðu esaslar haricinde ikametlerinden ayrýlmayacaklardýr.
    • Kamu kurum ve kuruluþlarýnýn hizmet binalarýnda/yerlerinde görev alacak kamu personeli için yetkili yönetici tarafýndan bu durumu ortaya koyan görev belgesi düzenlenecek ve görevli olduðu zaman dilimi içerisinde ikameti ile iþ yeri arasýndaki güzergahla sýnýrlý þekilde muafiyete tabi olacaktýr.

    4. Ýller arasý hareketliliðin zorunlu olduðu mevsimlik tarým iþçileri, hayvancýlýk ve arýcýlýk faaliyetlerinde salgýnla mücadele koþullarýna uygun hareket edilebilmesi için Tarým ve Orman Bakanlýðýnýn koordinasyonunda valilikler tarafýndan gerekli tedbirler eþ zamanlý olarak alýnacak, bu baðlamda mevsimlik tarým iþçilerinin iller arasý hareketliliði ile konaklayacaklarý alanlarda alýnacak tedbirler ve iller arasý hayvancýlýk ve arýcýlýk faaliyetleri konusunda Bakanlýðýmýzca yeni bir Genelge yayýmlanýncaya kadar 03.04.2020 tarih ve 6202 sayýlý Genelgemizde belirlenen esaslara göre hareket edilecektir.
    5. Tam gün uygulanacak sokaða çýkma kýsýtlamasý tedbirinin konut sitelerinde de uygulanmasýný temin etmek amacýyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek, site içerisinde izinsiz þekilde dýþarý çýkan kiþilerin (özellikle çocuklarýn ve gençlerin) ikametlerine dönmeleri konusunda uyarýlmalarý saðlanacaktýr.
    6. Sokaða çýkma süresi boyunca sokak hayvanlarýnýn beslenmelerine özel önem verilecek, bu kapsamda Vali/Kaymakamlar tarafýndan yerel yönetimler, ilgili kamu kurum ve kuruluþlarý ile gerekli koordinasyon tesis edilerek sokak hayvanlarýnýn beslenmeleri için gerekli tedbirler alýnacak, bu amaçla baþta hayvan barýnaklarý olmak üzere park, bahçe, orman gibi sokak hayvanlarýnýn doðal
    yaþam alanlarýna düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su býrakýlmasý saðlanacaktýr.
    7. Denetim Faaliyetlerinin Etkinliðinin Artýrýlmasý
    7.1- Tam kapanma döneminde kolluk kuvvetlerinin tam kapasiteyle denetim faaliyetlerine katýlýmý saðlanacak, özellikle sokaða çýkma ile þehirler arasý seyahat kýsýtlamalarý baþta olmak üzere kolluk kuvvetleri tarafýndan kapsamlý, geniþ katýlýmlý, etkili ve sürekli denetim faaliyetleri planlanarak uygulamaya geçirilecektir.
    7.2- Sokaða çýkma kýsýtlamalarý sýrasýnda;

    • Muafiyet tanýnan iþ yerlerinde çalýþýldýðýna dair gerçeðe aykýrý belge düzenlenmesi,
    • Özel saðlýk kuruluþlarýndan sahte randevu alýnmasý,
    • Fýrýn, market, bakkal, kasap, manav, kuruyemiþçi veya tatlýcýlara çýkýþ serbestisinin maksadýný aþan þekilde kullanýmý (markete ailece gidilmesi gibi),
    • Çiftçi Kayýt Belgesinin (ÇKS) amaç dýþý kullanýlmasý gibi durumlarda muafiyetlerin giderek artan bir sýklýkla kötüye kullanýldýðý göz önünde bulundurularak, bu suistimallerin önlenmesi amacýyla kolluk kuvvetleri tarafýndan her türlü tedbir alýnacak ve yapýlacak denetimlerde bu hususlarýn kontrolü özellikle saðlanacaktýr.

    7.3- Þehirler arasý seyahat kýsýtlamasýnýn etkinliðinin artýrýlmasý amacýyla þehirlerin tüm giriþ ve çýkýþlarýnda (iller arasý koordinasyon saðlanmak kaydýyla) kontrol noktalarý oluþturulacak, kontrol noktalarýnda görevlendirilecek yeterli sayýda kolluk personeli (trafik ve asayiþ birimlerinden) marifetiyle toplu ulaþým araçlarýyla veya özel araçlarla yolculuk edenlerin seyahat izin belgelerinin olup olmadýðý muhakkak tetkik edilecek ve geçerli bir mazereti/muafiyeti bulunmayan kiþilerin þehirler arasý seyahatlerine izin verilmeyecektir.
    7.4- Tam gün sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanacak olan tam kapanma döneminde, vatandaþlarýmýzýn sadece temel ihtiyaçlarýnýn giderilmesi amacýyla açýk tutulacak fýrýn, market, bakkal, kasap, manav, kuruyemiþçi ve tatlýcý gibi iþ yerlerinin çevresinde gerekli kontrollerin yapýlabilmesi için yeterli sayýda kolluk personeli görevlendirilecek; yürütülecek devriye ve denetim faaliyetlerinde, bu iþ yerlerinin kurallara uyup uymadýklarý ile vatandaþlarýmýzýn bu iþ yerlerine gidiþlerinde araç kullanmama ve ikametlerine en yakýn yere gitme kuralýna riayet edip etmedikleri kontrol edilecektir.
    EK: Sokaða Çýkma Kýsýtlamasýndan Muaf Yerler ve Kiþiler Listesi
    Sokaða çýkma kýsýtlamalarýnýn uygulanacaðý günlerde istisna kapsamýnda olduðunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahý ile sýnýrlý olmak kaydýyla;
    1. TBMM üyeleri ve çalýþanlarý,
    2. Kamu düzeni ve güvenliðinin saðlanmasýnda görevli olanlar (özel güvenlik görevlileri dâhil),
    3. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluþlarý ile iþletmeler (Havalimanlarý, limanlar, sýnýr kapýlarý, gümrükler, karayollarý, huzurevleri, yaþlý bakým evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalýþanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çaðrý Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Ýl/Ýlçe Salgýn Denetim Merkezleri, Göç Ýdaresi, Kýzýlay, AFAD ve afet kapsamýndaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri,
    4. Kamu ve özel saðlýk kurum ve kuruluþlarý, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalýþanlar, hekimler ve veteriner hekimler,
    5. Zorunlu saðlýk randevusu olanlar (Kýzýlay'a yapýlacak kan ve plazma baðýþlarý dahil),
    6. Ýlaç, týbbi cihaz, týbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satýþýna iliþkin faaliyet yürüten iþ yerleri ile buralarda çalýþanlar,
    7. Üretim ve imalat tesisleri ile inþaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalýþanlar,
    8. Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanmasý, iþlenmesi, ilaçlanmasý, hasadý, pazarlanmasý ve nakliyesinde çalýþanlar,
    9. Tarýmsal üretime iliþkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satýþý yapýlan iþ yerleri ve buralarda çalýþanlar,
    10. Yurt içi ve dýþý taþýmacýlýk (ihracat/ithalat/transit geçiþler dâhil) ve lojistiðini yapan firmalar ve bunlarýn çalýþanlarý,
    11. Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiðinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dýþý taþýmacýlýk, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamýnda görevli olanlar,
    12. Oteller ve konaklama yerleri ile buralarda çalýþanlar,
    13. Sokak hayvanlarýný besleyecek olanlar, hayvan barýnaklarý/çiftlikleri/bakým merkezlerinin görevlileri/gönüllü çalýþanlarý ve 7486 sayýlý Genelgemizle oluþturulan Hayvan Besleme Grubu üyeleri,
    14. Ýkametinin önü ile sýnýrlý olmak kaydýyla evcil hayvanlarýnýn zorunlu ihtiyacýný karþýlamak üzere dýþarý çýkanlar,
    15. Gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet medya kuruluþlarý, medya takip merkezleri, gazete basým matbaalarý, bu yerlerde çalýþanlar ile gazete daðýtýcýlarý,
    16. Akaryakýt istasyonlarý, lastik tamircileri ve buralarda çalýþanlar,
    17. Sebze/meyve ve su ürünleri toptancý halleri ile buralarda çalýþanlar,
    18. Ekmek üretiminin yapýldýðý fýrýn ve/veya unlu mamul ruhsatlý iþ yerleri, üretilen ekmeðin daðýtýmýnda görevli olan araçlar ile buralarda çalýþanlar,
    19. Cenaze defin iþlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri vb.) ile birinci derece yakýnlarýnýn cenazelerine katýlacak olanlar,
    20. Doðalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet gösteren büyük tesis ve iþletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doðalgaz çevrim santralleri gibi) ile bu yerlerde çalýþanlar,
    21. Elektrik, su, doðalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uðramamasý gereken iletim ve altyapý sistemlerinin sürdürülmesi ve arýzalarýnýn giderilmesinde görevli olanlar ile servis hizmeti vermek üzere görevde olduklarýný belgelemek þartý ile teknik servis çalýþanlarý,
    22. Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü daðýtým þirketleri ve çalýþanlarý,
    23. Mahalli idarelerin toplu taþýma, temizlik, katý atýk, su ve kanalizasyon, karla mücadele, ilaçlama, itfaiye ve mezarlýk hizmetlerini yürütmek üzere çalýþacak personeli,
    24. Þehir içi toplu ulaþým araçlarýnýn (metrobüs, metro, otobüs, dolmuþ, taksi vb.) sürücü ve görevlileri,
    25. Yurt, pansiyon, þantiye vb. toplu yerlerde kalanlarýn gereksinim duyacaðý temel ihtiyaçlarýn karþýlanmasýnda görevli olanlar,
    26. Ýþ saðlýðý ve güvenliði ile iþ yerlerinin güvenliðini saðlamak amacýyla iþ yerlerinde bulunmasý gerekli olan çalýþanlar (iþ yeri hekimi, güvenlik görevlisi, bekçi vb.),
    27. Otizm, aðýr mental retardasyon, down sendromu gibi “Özel Gereksinimi” olanlar ile bunlarýn veli/vasi veya refakatçileri,
    28. Mahkeme kararý çerçevesinde çocuklarý ile þahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararýný ibraz etmeleri þartý ile),
    29. Yurt içi ve yurt dýþý müsabaka ve kamplara katýlacak olan milli sporcular ile seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarýndaki sporcu, yönetici ve diðer görevliler,
    30. Bankalar baþta olmak üzere yurt çapýnda yaygýn hizmet aðý olan kurum, kuruluþ ve iþletmelerin bilgi iþlem merkezleri ile çalýþanlarý (asgari sayýda olmak kaydýyla),
    31. ÖSYM tarafýndan ilan edilmiþ merkezi sýnavlara katýlacaðýný belgeleyenler (bu kiþilerin yanlarýnda bulunan eþ, kardeþ, anne veya babadan bir refakatçi) ile sýnav görevlileri,
    32. Ýl/Ýlçe Umumi Hýfzýssýhha Kurullarýnca izin verilen, þehirler arasý karayollarý kenarýnda bulunan dinleme tesislerinde yer alan yeme-içme yerleri ve buralarda çalýþanlar,
    33. Zorunlu müdafi/vekil, duruþma, ifade gibi yargýsal görevlerin icrasýyla sýnýrlý kalmak kaydýyla avukatlar,
    34. Dava ve icra takiplerine iliþkin yapýlacak zorunlu iþ ve iþlemler için adliyelere gitmesi gereken taraf veya vekilleri (avukat) ile mezat salonlarýna gidecek ilgililer,
    35. Araç muayene istasyonlarý ve buralarda çalýþan personel ile araç muayene randevusu bulunan taþýt sahipleri,
    36. Milli Eðitim Bakanlýðý EBA LÝSE TV MTAL ve EBA platformunda yayýnlanmak üzere Bakanlýða baðlý mesleki ve teknik ortaöðretim okul/kurumlarýnda çalýþmalarý devam eden uzaktan eðitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerini yürütmekte olan ya da söz konusu çalýþmalarýn koordinasyonunu saðlayan personel,
    37. Profesyonel site yöneticileri ile apartman/site yönetimince düzenlenen görevli olduklarýna dair belgeyi ibraz etmek ve ikametleriyle görevli olduklarý apartman veya sitelere gidiþ-geliþ güzergâhýyla sýnýrlý olmak kaydýyla apartman ve sitelerin temizlik, ýsýnma vb. iþlerini yerine getiren görevliler,
    38. Ýþ yerinde bulunan hayvanlarýn günlük bakým ve beslenmelerini yapabilmek için ikamet ile iþ yeri arasýndaki güzergâh ile sýnýrlý olmak kaydýyla evcil hayvan satýþý yapan iþ yerlerinin sahipleri ve çalýþanlarý,
    39. Sadece yarýþ atlarýnýn bakým ve beslenmelerini ve yarýþlara hazýrlýk antrenmanlarýný yapmak ve ikamet ile yarýþ ya da antrenman alaný arasýndaki güzergâhla sýnýrlý kalmak kaydýyla at sahipleri, antrenörler, seyisler ve diðer çalýþanlar,
    40. Sadece ilaçlama faaliyetleri için zorunlu olan güzergâhlarda kalmak ve bu durumu belgelemek kaydýyla iþ yerlerinin haþere ve diðer zararlý böceklere karþý ilaçlamasýný yapan firmalarda görevli olanlar,
    41. Muafiyet nedenine baðlý olmak ve ikametlerinden iþ yerlerine gidiþ/geliþleri ile sýnýrlý olmak kaydýyla serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müþavirler, yeminli mali müþavirler ile çalýþanlarý,
    42. 10.00-16.00 saatleri arasýnda sayýlarý banka yönetimlerince belirlenecek þekilde sýnýrlý sayýda þube ve personel ile hizmet verecek olan banka þubeleri ile çalýþanlarý,
    43. Nöbetçi noterler ile buralarda çalýþanlar.
    Kullandýgým ekipmanlar;
    Vestel Smart 4K-Next Machina 3d,Next 2000 Fta,Atlanta Smart G3,Tivibu uydu yasal abonelik,Netflix,Youtube Premium

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu nasýl tam kapanma anlamadým herkes muaf gibi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •