Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: 29/12 Dünya'da Neler oluyor

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 29/12 Dünya'da Neler oluyor

    İsrail-Filistin savaşında 2006

    İsrail askerlerinin bu yıl içinde 660 Filistinliyi öldürdüğü, bu rakamın geçen yıla oranla 3 kat fazla olduğu açıklandı.

    İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail askerlerinin bu yıl içinde 660 Filistinliyi öldürdüğünü, bu rakamın geçen yıla oranla 3 kat fazla olduğu bildirdi.

    B'Tselem, öldürülen 660 Filistinliden 141'inin küçük yaşta olduğunu ve öldürülen en az 322 Filistinlinin, İsrail ordusuna karşı saldırılara katılmadığını belirtti.

    Örgüt, Gazze Şeridi'nde, İsrailli asker Gilat Şalit'in kaçırıldığı 25 hazirandan bu yana, 88'i küçük yaşta olmak üzere 405 Filistinlinin öldürüldüğünü, bunlardan 205'inin İsrail ordusuna karşı saldırılara katılmadığını kaydetti.

    B'Tselem, İsrail hapisanelerinde, 345'i küçük yaşta olmak üzere, 9075 Filistinlinin bulunduğunu da bildirdi. Bu yıl ayrıca, 17 İsrailli sivil ile 6 askerin, Filistinli silahlı gruplar tarafından öldürüldüğü belirtildi.

    AA

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Japonya da sallandı

    Tayvan'da üst üste iki depremin ardından Japonya'nın kuzeyinde de Richter ölçeğine göre 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

    Japonya Meteoroloji Ajansının açıklamasına göre, depremin merkez üssünün başkent Tokyo'nun 350 km kuzeyindeki Miyagi bölgesi açıklarında denizin 70 km altında olduğu tespit edildi.

    Depremde can ya da mal kaybı meydana gelmediği bildirildi. Depremin ardından tsunami alarmı verilmedi.

    AA

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Milisler başkente girdi

    Somali'de hükümetle ittifak halindeki milislerin başkentteki eski başkanlık sarayı da dahil önemli binaları ele geçirdikleri bildirildi.

    Somali Milli İttifakı (SMİ) sözcüsü Ebukar Osman Şeyh, "Villa Somali'yi aldık. İslamcılar Mogadişu'yu artık terk etti. Devlet başkanlığı sarayı da dahil olmak üzere daha önce kontrolümüzde olan her yeri ele geçirdik" dedi.

    SMİ, hükümette halen içişleri bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevinde bulunan Hüseyin Muhammed Aidid'e bağlı.

    Bu arada, geçiş hükümeti, bütün ülkede olağanüstü durum ilan etti.

    Hükümet sözcüsü Abdurrahman Dinari, "Ulusal güvenlik kurulu, Somali'de olağanüstü hal ilan etti" dedi ve ilan uyarınca herkesin silahsızlandırılacağını söyledi.

    AA

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Tekne battı 17 ölü

    BM, Somalili mültecileri taşıyan iki teknenin, Yemen açıklarında alabora olması sonucu ilk belirlemelere göre 17 kişinin öldüğünü, 140 kişinin kaybolduğunu bildirdi.

    BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinden yapılan açıklamada, dün gece meydana gelen kazadan kurtulan mültecilerden çoğunun, Somali'de aşırı dincilerle Etiyopya'nın destek verdiği geçici hükümete bağlı askerler arasında son günlerde yaşanan çatışmalardan kaçtıklarını söyledikleri belirtildi.

    AA

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    İranlı bakan trafik kurbanı

    İran Adalet Bakanı Karimirad, ailesiyle birlikte Tahran'dan İsfahan kentine giderken arabasıyla kaza geçirdi.

    İran devlet televizyonunun haberine göre Bakan Karimirad, ailesiyle birlikte Tahran'dan İsfahan kentine giderken arabasıyla kaza geçirdi.

    Haberde kazayla ilgili olarak detaylı bilgi verilmedi ancak bakan ve aile üyelerinin Kum kentindeki bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

    Kazada, Karimirad'ın ailesinden kaç kişinin yaralandığı ya da durumları konusunda açıklama yapılmadı.

    AA

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •