'Kadýköy'de Türkiye'nin imajýný düþündüm'
Galatasaray'ýn Kolombiyalý kalecisi Mondragon Fenerbahçe maçýnda Türkiye'nin imajý için maça devam ettiðini açýkladý. Mandragon Türkiye'de genç yetenek sorunu yok dedi...
Galatasaray'ýn Kolombiyalý kalecisi Mondragon, gelecekte de sarý-kýrmýzýlý camianýn bir parçasý olarak devam etmek istediðini, Türk vatandaþý olabilmek için de kulübün destek vermesi gerektiðini söyledi. Mondragon, Futbol Federasyonu'nun aylýk yayýn organý ''TamSaha''da yer alan röportajýnda, 6 yýldýr Galatasaray'da bulunduðunu hatýrlatarak, ''Eþimle birlikte, burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Tüm ailemle birlikte Ýstanbul'da yerleþik bir hayat sürdürdük zaten. Gelecekte de bu kurumun bir parçasý olarak devam etmek istiyoruz. Türk vatandaþlýðý konusuna gelince, kulübün bana kurumsal destek vermesi gerekecek. Ne kadar çabuk olursa, o kadar iyi olacak'' dedi. Fenerbahçe ile yaptýklarý derbi maçta, sýrtýna isabet eden pet þiþeler ve duyma kaybý yaþatan patlayýcý maddelerle ilgili bir soru üzerine, bunlarýn hoþ þeyler olmadýðýný, ancak adet haline geldiðini ve kanýksandýðýný kaydeden Mondragon, konuyla ilgili þunlarý söyledi: ''Atýlan yabancý cisimlere itibar etmeyerek maçý sürdürmemiz gerekiyor. Atýlan ses bombasýna gelince, evet, 'Maça devam edemiyorum' deyip býrakabilirdim. Sadece maç boyunca deðil, izleyen üç gün boyunca kulaklarým çýnladý. Çok rahatsýz edici bir durumdu ve tam anlamýyla iyileþmem için üç gün geçmesi gerekti ama maçý býrakmanýn, öncelikle sportif açýdan, sonra da bana kucaðýný açmýþ, beni ailemle birlikte kabul etmiþ, vatandaþlarýndan biri gibi ekmek vermiþ bir ülkeye saygýsýzlýk olacaðýný düþündüm. Bu ülke bizi baðrýna bastý. Son derece güzel bir hayat yaþýyoruz. Ekmeðimi burada kazanýyorum. Eðer o gün maça devam etmeseydim, bunun ortaya çýkaracaðý sonuçlardan biri, Türkiye'nin imajýnýn büyük bir leke almasý olacaktý. Bunu yapmak, o yüzden bana uygun gelmedi ve oynamayý tercih ettim. Türkiye her zaman gözaltýnda. Belki daha aðýr bir yaralanma olsaydý, maça ara vermem söz konusu olurdu, ama öyle bir þey olmadýðý için devam etmenin uygun olacaðýný düþündüm.''
-ÝÇERÝDE DÝDÝÞÝRKEN...
- Mondragon, Türk takýmlarýnýn kendi içinde kavga etmeye, birbirinin canýný acýtmaya odaklandýklarýný, bu arada birbirlerine destek olmalarý gerektiðini unuttuklarýný dile getirdi. Avrupa'da mücadele eden Türk takýmlarýndan biri yenildiðinde, ülke içindeki rakiplerinin sevindiðini, bunu anlamakta güçlük çektiðini vurgulayan Mondragon, ''Böyle þey olmaz. Bu, anlaþýlmasý mümkün olan bir þey deðil. Her þeyden önce, aldýðýmýz her kötü sonuçta Türk futbolunu Avrupa'da belli bir seviyeye taþýyacak olan puanlarý kaybediyoruz'' dedi.
-''TÜRKÝYE'DE GENÇ YETENEK SORUNU YOK''-
Mondragon, Türkiye'de yetenekli genç oyuncu sýkýntýsý bulunmadýðýný, ancak bu yetenekleri parlatma konusunda altyapý antrenörlerine büyük görevler düþtüðünü söyledi. Galatasaray'da, son 1,5 yýl içinde Sabri, Arda, Fevzi, Özgürcan, Aydýn, Ferhat ve Mehmet gibi genç yeteneklerin kazanýldýðýný örnek veren Mondragon, ''Sadece Galatasaray'da deðil, diðer takýmlarda da birçok genç oyuncunun çýktýðýný, kendilerine yavaþ yavaþ yer edindiðini görüyoruz. Bence Türkiye'de genç yetenek sorunu yok, fakat o yeteneði cilalamak konusunda ya da o yeteneði iþlemek konusunda mesafe kat edilmesi gerektiði bir gerçek. Burada altyapý antrenörlerine büyük görev düþüyor. Onlar kendilerine düþen görevi tamamladýktan sonra, (A) takým teknik direktörlerine ayrýca sorumluluk düþüyor. Milli takým teknik direktörlerinin de bu yetenekleri parlatmak konusunda önemli görevleri var'' dedi.
-YERLÝ OYUNCULARA DESTEK VERDÝ-
Yabancý oyuncularýn, eldeki oyunculardan çok daha ileri düzeyde olmasý, aksi halde transfer edilmemesi gerektiðini ifade eden Mondragon, Türkiye'de yabancý transferlerin her zaman bu kritere uygun þekilde yapýlmadýðý görüþünü savundu. Galatasaray'ýn bu sezon çok gol yemesini, yapýlan kiþisel hatalarýn çokluðuna baðlayan Kolombiyalý kaleci, bu sezon duran toplardan çok daha fazla gol yediklerini, bunun tecrübesizlikten çok konsantrasyon hatasý olarak deðerlendirilmesi gerektiðini söyledi.
AA
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri