REKLAM

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
1 sonuçtan 1 ile 1 arasý

Konu: Çaydanlýk Ýle Çay Bardaklarý - Serdar Yýldýrým

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Çaydanlýk Ýle Çay Bardaklarý - Serdar Yýldýrým

ÇAYDANLIK ÝLE ÇAY BARDAKLARI
    Bursa'da bir evde çaydanlýk ile çay bardaðý sandalyelerine oturmuþlar, önlerindeki masanýn üstünde bulunan zaman makinesini bilinen yer ve tarihlere ayarlayýp, ekranda görmek istedikleri görüntüleri netleþtirmeye çalýþýyorlardý. Görüntü net olursa deðer kazanýrdý. Görüntünün bulanýklaþtýðý bir ekranda görülenler çaydanlýkla çay bardaðýnýn umurunda deðildi. Onlar bir taraftan zaman makinesinin zaman ayarýný yaparken diðer taraftan konuþuyorlardý:
    ---- Gerçekleþtirilmek istenen iþ çabucak olmaz da giderek gerilerse yani umut kývýlcýmlarý ümitleri gerektiði þekilde aydýnlatamazsa ve belki de binlerce olan bu kývýlcýmlar birer birer sönmeye baþlarsa, sence bu durum gerçekleþtirilmek istenen iþi gerçekleþtirmeye çalýþanda birtakým düþ kýrýklýklarýna yol açar mý?

---- Çaydanlýk, senin sorduðun soru bende birtakým çaðrýþýmlar uyandýrdý. Bu çaðrýþýmlarý dilersen yeri geldikçe kýsým kýsým vereyim. Sorduðun sorunun cevabý þimdilik kýsa ve öz olacak. Ýrade düþ kýrýklýðýný engeller.

---- Bak çay bardaðý, iþi gerçekleþtirmeye çalýþanýn umut kývýlcýmlarý birer birer sönüyor yani kývýlcýmlar giderek azalýyor. Ümit yavaþ yavaþ da olsa sonunda yok olabilir. Ümidin azalmasý düþ kýrýklýðýna kadar gidebilir. Sen diyorsun ki, irade en azýndan umut kývýlcýmlarýnýn sönmesini yavaþlatabilir veya belki de durdurabilir ve yine veya yeni umut kývýlcýmlarý üretebilir. Bu üreme de, bir an gelir ki, ümitleri eskisinden daha iyi bir pozisyona getirebilir. Peki, sence iradenin baþarýdaki pay yüzdesi ne olabilir?

---- Yüzde yüz olmasa bile yüzde yüze yaklaþýr. Yalnýz irade baþarý için yeterli olmayabilir. Yeterli bile olsa yetersiz kalacaðý düþünülerek irade giderek güçlendirilmeli. Ýradenin güçlendirilmesi, bilgi daðarcýðý geniþletilerek, ilgi alanlarý çoðaltýlarak mümkündür. Bu suretle zeka geliþir, zeki olunur ve eðer varsa gerçekleþtirilmek istenen iþi engelleyen birtakým faktörler aþýlýr. Ýrade, bir bakýma dayanma, direnme gücüdür, iþte devamlýlýk saðlayabilmektir. Sözün özü: Ýrade güçlü olacak.

---- Evet, çay bardaðý, dikkat edersen görüntü giderek netleþiyor. Zaman makinemizin ekranýnda gördüðümüz çay bardaðý 20-5-1988 tarihini yaþýyor. Bu tarih, onun iþe baþlama tarihidir. Görüntü þu anda net olarak gözüküyor. Zaman ayarý tamam ve istersen atlamayý gerçekleþtirip, onun yanýna ýþýnlanýrýz. Biliyorsun on dakika orada kaldýktan sonra buraya döneceðiz. Hazýr mýsýn?

---- Hazýrým çaydanlýk, ýþýnlama düðmesine basabilirsin.

Çaydanlýk ile çay bardaðý dört yýl önceye döndüler ve çay bardaðýnýn yanýna ýþýnlandýlar. Çay bardaðý aniden karþýsýnda beliriveren çaydanlýk ile çay bardaðýný görünce þaþýrmadý. Sanki onlarýn geleceðini biliyormuþ, sanki onlarý bekliyormuþ gibi bir hali vardý. Çaydanlýk konuya þöyle bir giriþ yaptý:

---- Bugün deðiþik bir iþe baþlýyorsun. Seni kutlarým çay bardaðý. Beklentilerini alabilir miyim? Ne bekliyorsun bu iþten?

---- Öyle ahým þahým bir beklentim yok caným. Sadece neden bu iþi beceremeyeyim diye düþünerek bir baþlangýç olsun diye bugün iþe baþlýyorum. Bir özenme benim ki fakat bir þeyler verebileceðime inanýrsam tutku halini alabilir. Tutku oluþursa, inan ki, tüm benliðimle sarýlýrým bu iþe.

---- Sanýrým bu iþe ayýracak yeteri kadar boþ zaman bulacaksýn.

---- Muhakkak çaydanlýk, muhakkak. Zaten boþa geçen zamaný görüp de, zaman boþa geçmesin, boþ zaman dolsun, dolu dolu olsun diyerek ve boþa geçen zamaný deðerlendirmek isteðiyle bugüne geldim.

---- Bugün yarýna ulaþacak diyorsun yani sen yarýn da bu iþle uðraþacaksýn, bu belli. Peki, yarýn kaç tane yarýna ulaþacak? Yarýnlar için ne söyleyebilirsin?

---- Yarýnlar için bu iþle ilgili pek bir þey söyleyemeyeceðim. Henüz ortada gözle görülür, elle tutulur bir þey yok. Yarýnlar yarýnlarda belli olacak.

---- On dakikalýk görüþme süremiz doldu. Teþekkürler çay bardaðý.

---- Ben teþekkür ederim.

Çaydanlýk ile çay bardaðý tekrar zaman makinesinin baþýna geçip biraz önce konuþtuklarý çay bardaðýnýn yarýnlarýndaki bir zamana yani 13-4-1990 tarihine ýþýnlanmak için zaman ayarýna baþladýlar. Görüntü yine bulanýklaþmýþtý:

---- Çay bardaðý, dilersen görüntü netleþinceye kadar konuþmamýza kaldýðýmýz yerden devam edelim. Son olarak iradenin nasýl güçlendirileceðini anlatmýþ ve irade güçlü olacak demiþtin. Bu da herhalde zamana baðlý kalýnarak olur. Ýradenin güçlendirilmesini zaman yaymak nasýl olacak? Güçlenmeye baþlanýldýðý nasýl farkedilinecek? Gücün yeterli olduðu ne bilinecek?

---- Herþey belli bir plana, programa baðlý kalýnarak olmalý. Plansýz, programsýz olmaz. Bunu yaparken de, yetersiz kaldýðýn ne varsa hepsi meydana çýkar. Yetersiz kaldýðýn konular üzerinde biraz daha fazla durursun, yeterli olduðun konularý boþlamamak þartýyla. Yetersiz yeterli olmaya mý baþladý, iþte iraden güçleniyor, zekan geliþiyor. Yetersizlikler azaldýkça, arada bir, zirveyi yoklarsýn. Bu yoklamalar yeni yetersizlikleri ortaya çýkarýr. Hepsini aþtýn, artýk hazýrým, zirvedeyim dediðini farzet; iþte o zamanda zirvede beklemesini bileceksin, zirvede kalmasýný bileceksin. Zirvede ne kadar kalacaðýn belli deðildir. Ýradeni güçlendirmeye devam edeceksin. Dayanacaksýn, direneceksin ve sonunda baþaracaksýn.

---- Çay bardaðý, söylediklerine göre þu sonuç ortaya çýkýyor. Bütün çaba zirve için olacak. Zirveye mutlaka çýkýlmasý lazým. Zirveye çýkarken de, çýktýktan sonra da, irade devamlý olarak güçlendirilecek. Böylece umut kývýlcýmlarý çoðalýr ve ümit artar.

Çaydanlýk sözlerini tamamladýðý anda görüntü netleþmiþti. Ekrandaki çay bardaðý hýzlý bir çalýþma temposu içindeydi. Çaydanlýk ýþýnlama düðmesine basarak, çay bardaðý ile birlikte 13-4-1990 tarihini yaþayan çay bardaðýnýn yanýna ýþýnlandýlar. Onlarýn geldiðini gören çay bardaðý iþini býrakýp ayaða kalktý ve hoþ geldiniz dedi. Çaydanlýk ile çay bardaðý hoþ bulduk dedikten sonra diðer çay bardaðýnýn yanýna gittiler.

Çaydanlýk: ---- Çay bardaðý iþe baþlayalý neredeyse iki yýl oluyor. Bu sürede neler yaptýn? Kýsaca anlatýr mýsýn?

---- Ýþe baþladýktan birkaç ay sonra belli bir seviyeyi tutturduðumu anladým. Bu, þahane bir þeydi. Beni çok mutlu etti. Tabii ki, yýllarla oluþan bir birikim söz konusuydu. Birikim olmasa iþ zaten olmazdý. Zaman zaman þöyle bir dönüp bakýyorum geçmiþ yýllara sanki yaþadýklarým bana bu iþ için çalýþma ortamý hazýrlamýþ gibi geliyor. Bir iki üç derken on üç, on dört tane oldu ve altý ay kadar önce, bunlar bende kalmasýn, baþkalarýna da ulaþsýn diyerek çözüm yolu aramaya baþladým. Öyle böyle derken buldum da. Ne yapacaksam kendim yapacaktým. Ýþte bu gün de o aþamanýn baþladýðý gündür. Pek yakýnda iþimden baþkalarýnýn haberi olacaktýr diyorum.

---- Buraya kadar çok güzel... Peki, bundan sonra ne olacak?

---- Bunlarý baþkalarýna ulaþtýrayým, o heyecaný yaþayayým da, daha geniþ kitlelere ulaþmak için bir çare düþüneceðim. Bu çok zor fakat imkansýz deðil. Bütün mesele kapýyý bir defa aralayabilmekte.

---- Süremiz ne yazýk ki doldu. Sana iþinde baþarýlar dilerim. Teþekkürler çay bardaðý.

Çaydanlýk ile çay bardaðý geri döndükten sonra konuyu açýk olarak konuþmaya baþladýlar. Tarih: 9-10-1992

---- Çay bardaðý iþ yani senin yazý yazma çaban halen devam ediyor. Ýlk ýþýnlanmamýz yazýya baþladýðýn gündü. Ýkinci ýþýnlanmamýz ise, yazdýðýn hikaye ve masallarý kitap olarak hazýrlayabilmek için bir daktilo satýn aldýðýn gündü. Sonra neler yaptýn?

---- Yazdýðým hikaye ve masallarý kitap olacak þekilde hazýrladým. Bunlarý fotokopi makinesinde çoðalttýrdým ve kitaplarý okuyucularýma ulaþtýrdým. Þimdi yirmi deðiþik kitabýmda yirmi üç ayrý hikaye ve masal var ve tüm yazdýklarým elli tane oldu. Ýstanbul ve Ankara'daki beþ yayýnevine onar tane hikaye ve masal kitabýmý gönderdim daha geniþ okuyucu kitlesine ulaþmak için, fakat sadece ikisinden cevap geldi. Biri yazdýklarýmý beðeniyor, çok güzel diyor, þimdilik hazýrlayamayacaklarýný söylüyor. Diðerinin iki yýllýk programý dolu olduðundan þimdilik imkansýz diyor. Ötekiler bir cevap bile yazmaya tenezzül etmedi. Bu durum beni þaþýrtmadý. Arayýþlarým sürecektir.

---- Vakit epey geç oldu. Artýk yatalým istersen. Her þey için teþekkür ederim, çay bardaðý.

SON

Yazan: Serdar Yýldýrým ( 9-10-1992 Bursa )

Bu hikayem 24 yýla yakýn bir süre kimse tarafýndan okunmadýktan sonra okunmasýný saðlýyorum. Sadece ben okudum. Yýllar boyunca. Yazý yazma uðraþýsýndaki yalnýzlýðýn labirentlerinde, çýkýþ yoluna ulaþmak için, verdiðim olaðanüstü gayretin tükendiðini hissettiðim anlarda okuyup bana manen büyük destek olan hikayelerimden biridir.

O zamanlar internet yoktu. Cep telefonu yoktu. 14-6-2006 tarihinde internette hikaye, masal ve þiirlerim okunmaya baþladý. Þu an itibarýyla 170 tane site ve forumda yazdýklarým okunuyor. Ayrýca gençler, alýntý yapýp site ve forumlarda okunmasýný saðlýyorlar. Bu da beni sevindiriyor. Demek ki diyorum yazdýklarým unutulmayacak. Ya internet olmasaydý? Bu kadar kesinlikle yayýlmazdý yazdýklarým ve onlarý çok az kiþi okurdu.
    Okuduðunuz hikayede ne anladýysanýz onu anlatmýþýmdýr. Saðlýklý ve mutlu kalýn.

- - - Mesaj Otomatik Olarak Birleþtirilmiþtir - - -
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Portekiz'in Baþkenti Lizbon'da 13-14-Temmuz-2022 Tarihinde Yapýlan 5. Uluslararasý Piri Reis Kongre Kitabýnda Hikayelerim Çýktý

Karagöz Ýle Hacivat: Parayý Kim Buldu? Sayfa: 7-8
    Karagöz Ýle Hacivat: Hacivat'ýn Atý Sayfa: 9-10
    Ben Serdar Yýldýrým. Hikayelerin üstünde 7. sayfada adým yazmaktadýr.
    KAYNAKÇA: MAARÝF VAKFI. 2019. Yabancý Dil Olarak Türkçe Öðretimi Programý.
    (YILDIRIM, SERDAR (Baðýmsýz Yayýncý/Araþtýrmacý) 11.sayfada.

YAZDIÐIM BU HÝKAYELER PORTEKÝZ'ÝN BAÞKENTÝ LÝZBON'DA 13-14-TEMMUZ-2022 TARÝHÝNDE YAPILAN 5. ULUSLARARASI PÝRÝ REÝS KONGRE KÝTABINDA ÇIKTI.
    5. INTERNATIONAL
    PÝRÝ REÝS CONFERENCE ON LINGUISTIC, HISTORY & GEOGRAPHY
    5. ULUSLARARASI
    PÝRÝ REÝS DÝLBÝLÝM, TARÝH VE COÐRAFYA KONFERANSI
    Düzenleme Kurulu
    Prof. Dr. Ana CAMPINA - Universidade Fernando Pessoa, Porto
    Prof. Dr. Carlos RODRIGUES - Universidade Fernando Pessoa, Porto
    Prof. Dr. Álvaro Campelo – Universidade Fernando Pessoa, Porto, Portugal
    Prof. Dr. Elsa Simões – Universidade Fernando Pessoa, Porto, Portugal
    Prof. Dr. Vitor Teixeira – Universidade Fernando Pessoa, Porto, Portugal
    Prof. Dr. M. Salih MERCAN - Bitlis Eren Üniversitesi
    Prof. Dr. Muhittin ELÝAÇIK - Kýrýkkale Üniversitesi
    Dos. Asif Cavadov - Rektorun baþ müþaviri
    Assist. Prof. Dr. Amira AMOURI- University of Sfax, Tunisia
    Assist. Prof. Dr. Hamza Khalifa Ibrahim- Higher Institute of Medical Sciences, Libya
    Assist. Prof. Dr. Ethar Abdul Mohsen Qasim Al-Mayahi- University of Kufa, Iraq
    Assist. Prof. Dr. Mohamed Ahmeid- Newcastle University, United Kingdom
    Assist. Prof. Dr. Reham Ershaid Nusair- University Science Islam Malaysia, Malaysia
    Assist. Prof. Dr. Ismail Kakaravada- PVP Siddhartha Institute of Technology, India

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Konu Serdar Yýldýrý tarafýndan (03-06-2025 Saat 11:45 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Yer imleri