Bu gün buraya
Teşekkur: 0
Beğeni: 0
Bu gün buraya
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Dünya Sağlık Örgütü, kuş gribi vakalarının artışını önlemlerin yetersizliğine bağladı. Örgüt, Türkiye’de toplam 50 kişiye virüsün bulaşmış olabileceğini açıkladı.
BERLİN - Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Alman Klaus Stöhr, bir radyoya verdiği demeçte, “Virüsün insandan insana bulaşabileceğini gösteren yeni bir işaret yok. Türkiye’de de salgın, kanatlı hayvanlar arasında yayıldı” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Stöhr, kuş gribi vakalarının artışını önlemlerin yetersizliğine bağladı ve Türkiye’de toplam 50 kişiye virüs bulaşmış olabileceğini söyledi.
Alıntı ntvmsnbc.com
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
İran'da Devrim Muhafızlarına ait bir askeri uçak düştü. Polis, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, kazada 13 kişinin öldüğünü söyledi.
Bir polis sözcüsü, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, uçağın ülkenin kuzeybatısında Urumiye yakınlarında düştüğünü söyledi. Sözcü, uçakta 13 kişinin bulunduğunu ve hepsinin öldüğünü belirtti.
KAZADA DEVRİM MUHAFIZLARI KARA KUVVETLERİ KOMUTANI ÖLDÜ
Uçak kazasında, Devrim Muhafızları kara kuvvetleri komutanı Ahmed Kazemi'nin öldüğü bildirildi. Uçakta Kazemi'nin 12 yardımcısı ve bu ekibe eşlik eden askerler bulunuyordu. Mehr haber ajansı, kazaya, kötü hava koşullarının neden olduğunu duyurdu.
İran'da geçen aralıkta, başkent Tahran'daki Mehrabad havaalanı yakınlarında bir askeri nakliye uçağının 10 katlı binaya çarpması sonucu 115 kişi ölmüştü.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
El Kaide terör örgütünün Irak'taki ayağının başındaki Ürdünlü terörist Ebu Musab El Zerkavi, Aralık ayında Lübnan topraklarından İsrail'e atılan füzelerin emrinin Usame Bin Ladin tarafından verildiğini söyledi.
Bir internet sitesinde dün yayımlanan görüntülü kayıtta, El Zerkavi'ye ait olduğu sanılan bir ses, “Maymunların ve domuzların atalarına Aralık ayında Lübnan'ın güneyinden atılan füzeler, Siyonist düşmana derinlemesine bir darbenin başlangıcından başka bir şey değildir. Bütün bunlar, mücahit Şeyh Usame Bin Ladin'in talimatları üzerine yapıldı” ifadesini kullanıyor.
Kayıtta, Bin Ladin'in “Müslümanlar güvende olmadıkça İsraillilerin güven içinde olmasına müsaade edilmemesine” yönelik çağrılarına atıfta bulunularak, “Bu övünülecek fetih, El Kaide emiri Şeyh Usame Bin Ladin'in yemininin mücahitler tarafından uygulanmasıdır” deniliyor.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Avustralya'nın kuzey sahillerinde denizanasının saldırısına uğrayan 7 yaşındaki bir kız öldü.
Polis, Cahe York Yarımadası'ndaki Umagico plajında denize giren kız çocuğunun, dokunaçlarının uzunluğu 3 metreye ulaşabilen bir tür denizanasına temas ettiğini, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadığını söyledi.
Kuzey Avustralya açıklarında sıkça görülen zehirli denizanası son yıllarda çok sayıda kişinin ölümüne neden oldu.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Romanya'da bir ambulans helikopterin düştüğü, içinde bulunan pilot, yardımcı pilot, bir doktor ve hemşirenin öldüğü bildirildi.
Yetkililer, ambulans helikopterin kalkışından yarım saat sonra bir tarlaya düştüğünü, bölgede yoğun sis olduğunu, ancak helikopterin kesin düşüş nedeninin henüz bilinmediğini kaydetti.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in rahatsızlandığı bildirildi. CNN televizyonu, Cheney'in hastaneye kaldırıldığını duyurdu.
CNN'nin haberine göre, Cheney, bu sabah nefes darlığı gerekçesiyle Washington'daki George Washington Üniversitesi hastanesine kaldırıldı. Doktorların, Başkan Yardımcısı'nın elektrokardiyosunu çektiklerini belirten kanal, Cheney'in bugün evine gönderilmesinin beklendiğini bildirdi.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Abdi İpekçi cinayeti hükümlüsü Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilecek olması, İtalya'da geniş yankı uyandırdı.
Ağca'yı daha ziyade 13 Mayıs 1981'deki Papa İkinci Jean Paul'e suikast girişimiyle tanıyan İtalyan gazeteleri, bugünkü manşetlerini bu konuya ayırdılar.
Corriere della Sera gazetesi, manşetinde, “Ali Ağca hapisten çıkıyor” ifadesini kullandı. İtalya'nın ünlü Katolik yazarlarından Vittorio Messori, başyazısında, Papa İkinci Jean Paul'ün hayatta olsa bu türden bir gelişmeyi sevinçle karşılayacağı belirtilerek, “Papa gerçek bir baba olarak bunu anlayışla karşılardı” başlığı kullanıldı. La Repubblica gazetesi ise gelişmeyi, “Ali Ağca serbest bırakılacak. Vatikan: Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu” manşetiyle duyurdu. İç sayfadaki bir haberde ise Ağca'nın tahliye kararına ilk tepkisinin, “Sevinçliyim, artık hayatın tadını çıkaracağım” demek olduğu ileri sürüldü.
Ağca'nın Papa'ya suikast girişimi nedeniyle İtalya'da 19 yıl hapis yatmış olduğuna değinen La Stampa gazetesi ise tahliye kararını, ”Türkiye Ağca'yı serbest bırakıyor” cümlesiyle duyurdu. Il Messaggero gazetesi, “Papa'ya ateş açmış olan Ağca serbest” diye manşet attı. Haberde, Ağca'nın perşembe günü serbest bırakılabileceği belirtildi.
Il Giornale gazetesi ise “Papa'ya ateş açmış olan Ağca serbest bırakılıyor. Ancak Ali Ağca'nın sırları varlığını halen koruyor” biçiminde uzun bir manşet kullandı. İtalyan gazetelerinin, Ağca'ya ilişkin haberleri, 1981'deki suikast girişimiyle bağlantılı sunmaları da dikkati çekti. Papa'yı hedef alan suikast girişiminin halen aydınlatılamamış olduğu da tahliye kararıyla birlikte, haber ve yorumlar eşliğinde bir kez daha hatırlatıldı.
Ağca, 13 Mayıs 1981'de Papa İkinci Jean Paul'e Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda suikast girişimi sonrasında, olay yerinde yakalanmış ve 22 Temmuz 1981'de Roma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından üç gün süren duruşmalar neticesinde ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Cezasını, önce Roma, ardından da Ancona'da çeken Ağca, hükümlülüğü sırasında iyi hali nedeniyle 1989'da 720, 1994'te 405, 1995'te 180, 1997'de 120 gün olmak üzere ceza indirimlerinden de yararlandırılmıştı.
Af veya cezasını Türkiye'de çekme girişimleri uzun süre İtalyan yetkililer tarafından reddedilmiş olan Ağca, 2000 yılının haziran ayında İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi'nin imzaladığı özel af kararnamesi doğrultusunda Papa'ya suikast girişimi nedeniyle aldığı cezadan kurtulma imkanına kavuşmuştu. Mehmet Ali Ağca, İtalya'da yaklaşık 19 yıl cezaevinde kalmasının ardından, anılan özel af kararnamesi doğrultusunda salıverilerek Türkiye'ye iade edilmişti.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Türkiye ve İran'ın ulusal, bölgesel ve uluslararası çıkarlarının birbirine bağlı olduğunu ifade ederek, “İki ülke ilişkilerinde bir ilerleme beklediklerini” söyledi.
Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Halit Bozkurt Aran, İran'daki görev süresinin sona ermesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı ziyaret etti. Ahmedinejad, Büyükelçi Aran'ı kabulünde yaptığı konuşmada, ”Türkiye ve İran'ın; ekonomi, siyaset ve güvenlik alanlarında, doğu ile batı arasında bir köprü olabileceğini” kaydetti.
İki ülkenin “tarihi ve köklü” ilişkilerine işaret eden Ahmedinejad, “Türkiye ve İran'ın ulusal, bölgesel ve uluslararası çıkarlarının birbirine bağlı olduğunu” vurguladı.
Ahmedinejad, “İki ülkenin, bölgesel dengelerde, İslam dünyasının ve uluslararası toplumun meselelerinde belirleyici bir role sahip olduklarına” işaret ederek, “Türkiye ve İran'ın mevcut konumu, bütün alanlarda işbirliğinin geliştirilmesiyle iki ülkenin kendi halkları ve İslam dünyasının beklentilerine cevap vermelerini gerektiriyor” dedi.
Türkiye ve İran arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için potansiyelin mevcut olduğunu belirten Ahmedinejad, iki ülke yetkililerinin de bu potansiyelden yararlanmak için istekli olduklarını ifade etti. Ahmedinejad, “İki ülke ilişkilerinde bir ilerleme beklediklerini” de kaydetti.
Geçmişte güvenlik alanında iyi bir işbirliği yapıldığını ifade eden Ahmedinejad, bu işbirliğinin tamamlanması için iki ülke arasında ortak bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Bozkurt Aran da iki ülke arasındaki ”dostane ilişkilere” işaret etti ve üst düzey yetkililerin bütün alanlardaki ilişkileri geliştirme isteğinin, özellikle ekonomik alanda göze çarpan bir büyümeye neden olduğunu söyledi.
Türkiye ve İran'ın, “Ortadoğu gibi kırılgan bir bölgede yer almasının bölgedeki istikrar, barış ve güvenliğe katkı sağladığını” ifade eden Aran, iki ülkenin İslam Konferansı Örgütü gibi uluslararası kurumlardaki işbirliğinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
KKTC Cumhurbaşkanlığı, Türkiye'den bazı hukukçuların KKTC'ye gelerek Mülkiyet Yasası'nda iyileştirme yapmak amacıyla çalışma başlattığı yönündeki haberlerin “tamamen asılsız olduğunu” bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “8 Ocak 2006 tarihinde, KKTC'de yayınlanan yerel gazetelerde, Türkiye'den bazı hukukçuların KKTC'ye gelerek, Mülkiyet Yasası'nı iyileştirmek amacıyla çalışmalara başladıkları yolunda haberler yer almıştır.
Rum basını kaynaklı haberlerde hukukçuların, Mülkiyet Yasası'nı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) yeterli bir iç hukuk yolu olarak kabul edebileceği şekle getirmek ve yasanın kabul görmesi mümkün olmayan zayıf noktalarını saptayarak, gerekli değişiklikler üzerinde çalışacakları iddia edilmektedir. Rum basınında yer alan ve Kıbrıs Türk basınının da kaynak olarak kullandığı yukarıda sözü geçen haberlerin, tamamen asılsız olduğu ve gerçekle bağdaşmadığı kamuoyuna duyurulur.”
Alıntı hurriyet.com.tr
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri