Öğretmeni şoke eden tayin
Kırıkklale’nin Karakeçili İlçesi Çok Programlı Lisesi öğretmenlerinden Hamdi Salar’ın tayini, vatandaşlık bilgilerini bulan bir kişi, MEB'in internet sitesine girerek yaptığı başvuruyla Şırnak’ın Cizre İlçesine çıktı.
Olayı tesadüfen öğrenen Salar, son anda tayinini durdururken, genç öğretmen olayın failinin bulunması için şikayette bulundu. Başkasının yaptığı başvuruyla memleketi Kırıkkale’den Cizre Endüstri Meslek Lisesi’ne tayini çıkan 35 yaşındaki Salar, “12 yıldır aynı okulda Elektrik bölümü öğretmeni olarak görev yapıyorum. Postacının getirdiği tebligatla şoke oldum. Tayinim Cizre’ye çıkmıştı. Tayinimin internette yapılan başvuruyla Cizre’ye çıktığını öğrenince şaşkınlığım daha da arttı. IP numaramı ve kimlik bilgilerimi bilen birileri bunu yapmış, Çok mağdur oldum” dedi.
Genç öğretmenin başvurusu üzerine yapılan incelemede Salar’ın tayin isteğinin Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden yapıldığı belirlenirken, okulda internete giriş kaydı tutulmadığı bu nedenle başvuruyu yapan kişinin belirlenemediği açıklandı.
Akşam

Teşekkur:

Yer imleri