Malzemeler:
3 Ölcü Pirinc- 3 Ölcü Su
Cam Fistigi-Tereyagi-Dereotu
Kusüzümü
150 gr.Un
1 Yumurta
25 Gr.Yogurt(1 Kasik)
1 Kasik Sivi Yag
Yapılışı:
Üc ölcü pirinc+3 Ölcü su ile pilav pisirin. Pilava piserken, bol tereyaginda pembelestirilmis cam fistigi, dereotu ve kus üzümü de ekleyin. Un, yumurta, yogurt ve bir kasik sivi yag ile yumusak bir hamur yogurun. En az yarim saat dinlenmeye birakin. Hamuru merdane ile ince bir yuvarlak olarak acin. Hamurdan 2-3 cm.eninde uzun seritler kesin. Cukur bir firin kabinin icine bu seritleri kafes kafes döseyin. Uclari disari sarksin. Kafeslerin aralarina birer badem koyun. Pilavi bu kafesin üzerine dökün, seritlerin ucunu iceri kivirin, düzeltin ve en üste bir miktar yuvarlak hamur ile kapak yapin.(istenirse pilavin icine tavuk eti didiklenebilir.) 220 dereceye isitilmis firinda 30 dakika pisirin. Ters cevirerek servis yapin.
Yer imleri