Malzemeler:
2 Ad.Tavuk Bulyon
2/3 Bardak Uzun Taneli Pirinc
½ Bardak Kiyilmis Yesil Biber
2 Bardak Dogranmis Kabak
2 Yumurta
1 Bardak Süt
1 Ad. Sogan
1/2 Kasik Feslegen
½ Tatli Kasigi Kekik
Karabiber
3/4 Bardak Rende Cheddar Peyniri
100 Gr.Krem Peynir


Yapılışı:
Tavuk bulyonlari ile 1,5 bardak suyu kaynatin, pirinci ekleyip 20 dak.pisirin. Yesil biberi ½ bardak su ile kaynatin ,2 dak.pisirin. Kabagi tencereye atin, 5 dak. daha pisirin. Sebzeleri süzün. Ayri bir kapta yumurtalari cirpin, süt, rende sogan, feslegen, kekik ve karabiberi ekleyip, karistirin. Cheddar ve krem peyniri de sicak pirincle karistirin. Tüm malzemeleri isiya dayanikli bir kaba yayin. 180 derecede 30 dak.pisirin.