Günümüz teknoloji çağı bilgisayarlar artık hepimizin evinde,iş yerinde yerini almış durumda hali hazırda bizde günümüzün yarısını geçirdiğimiz bilgisayarı öğrendikçe daha eğlenceli getirmeye çalışıyoruz. Bu nedenledirki multimedia bilgisayarlar gün geçtikçe önem kazanmaya başlamış durumda. Multimedya diyince aklımıza ilk gelen elbetteki eğlence birazdan size multimedya eğlencesinden benim kanaatimce nasıl faydalanabileceğimizi aktaracağım..!
1. Hep Beraber Multi Medya PC oluşturalım..!
a. En az 2 ghz hızında işlemci
b. En az 1 gb RAM
c. İyi Bir Soğutma sistemine sahip Kasa
d. TV kartı (Analog-DVB-T-DVB-S)
e. HD Özelliği olan On Board Ses Kartı Veya En Az 5 Kanal Ses Çıkışına Sahip Ses Kartı
f. 5+1 Veya Üstü Ses Sistemi
g. Kablosuz Multimedya Klavye Ve Mouse Seti
h. 17" LCD veya CRT Monitör
ı. En az 256 mb AGP Veya PCIx Ekran Kartı
i. Diğer Aparatlar Joystick veya Sürücü Seti
Yukarı yazdığım özellikler aşağı yukarı 1500 $ Civarında bir pc ye tekabul etmekte kalite takılmak isterseniz 2000$ gözden çıkarabilirsiniz.
Yapılan işlem bakımından işlemci ve ramin multimedia pclerde hızı önemi çok büyük onun için işlemci ve ram bu işin olmazsa olmazı.Hız bize daha çok eğlenceyi sorunsuzca verecektir.
Soğutma sisteminden kastım PCI kartlar fazla ısı üreten ve işlemciyi fazla yoran donanımlardır. Onun içindir ki Kasa içi Soğutmaya önem vermemiz gerekmektedir. Eğer harici bir kasa alacak durumumuz yoksa yahut kullandığımız pcyi modifiye etmek isitiyorsak ilaveten takacağımız fanlar işimizi görebilir.
TV kartları belkide bu eğlencenin en büyüğü Tercih sizin Analog veya DVB-S (DVB-T Daha yaygınlaşmadı) bir kart seçimi yaptıktan sonra bu donanımı en verimli nasıl kullanacağız..! Benim Önerim DVB-S kartlar yüzlerce kanalı PC den izlemek büyük zevk...! Peki Nasıl izleyeceğiz ? DVB-S kartları kullandığımız pclerdeki işlemci çok önemli çift çekirdeli işlemciler halen sorun yaratmakta ve sorun da yaratacağa benziyor.DVB-S yayınlarını izlemek için zaten çoğu program bedava olarak dağıtılmakta,bu arada parantez içinde yazayım Kullandığınız program gerçekten çok önemli stabil olmayan programlar gereksiz yere pc yi yormakta ve multimedia eğlencesini çileye dönüştürmekte..!
Multimedia bilgisayarımızda daha kaliteli film izlemek veya müzik dinlemek için mutlaka bir codec paketini pc ye yüklememiz şart..! Codec Paketlerinide internet ortamından bedava dağıtılmaktatır burada tercih yine sizin iki büyük isim ön planda Power Codec Pack ve K-Lite Mega Codec Pack seçiminizi yapınız.!
Ses Sistemini anlatmaya gerek yok kim daha kaliteli film izlemek veya müzik dinlemek istemezki...!
Kablosuz Multimedia Klavye Ve Mouse neden özellikle seçtim derseniz kim oturduğu yerden veya yattığı yerden pc ye kumanda etmek istemezki ( göremiyorum dersiniz Windowsun büyütecini kullanınız ).
Kullanılan Monitör kalitesi gerçekten çok önemli gerçi piyasaya son çıkan monitörlerin hemen hemn hepsi multimedia keyfini verecek kalitede.
Ekran Kartları bu işin olmazsa olmazlarından on board konfigürasyonlar işinizi görebilir fakat sıkıntı yaşamanıza sebep olur onun için bu eğlenceyi yaşamak istiyorsak kaliteli bir ekran kartına sahip olmamız şart özellikle oyunlarda..!
PC Team 2007 Supersatforum Bizi İzlemeye devam edin..!
Yer imleri