Malzemeler:
2 Su Bardagi Baldo Pirinc,
250 Gr. Konserve Mantar,
2 Yemek Kasigi Kus Üzümü,
2 Yemek Kasigi Dolmalik Fistik,
5 Corba Kasigi Konserve Bezelye,
2 Adet Havuc,
2 Adet Kuru Sogan,
4 Su Bardagi Et Suyu,
4 Yemek Kasigi Tereyag,
1 Cay Kasigi Tarcin,
1 Cay Kasigi Toz Seker,
1 Cay Kasigi Karabiber,
1/2 Demet Dereotu,
Tuz.
Yapılışı:
Soganlari ince kiyin. Fistikla birlikte yagi tencereye alip, hafif kavurun. Pirinci yikayip ilave edin. Rendelenmis havucu, kus üzümünü ekleyin. Kavurmaya devam edin. Mantari kesin, bezelye ile pirince katin. Tuz, seker, tarcin, karabiber, kiyilmis dereotu katip, kaynar et suyunu üzerine dökün. Pirincler uzayip, pisince atesten alin. Biraz dinlendirip, ezmeden karistirip servis yapin.
Yer imleri