Galatasaray'ý istifa edecek kadar seviyor musun?
Ben fanatik Fenerli babalarýn çocuklarýnýn Galatasaraylý olduðunu biliyorum. Fark giderek açýlýrken, Canaydýn geldi, dengeyi saðladý! Fenerbahçe her dalda Galatasaray'ý eziyor. Gazeteler hezimet haberleriyle dolu. Derbi maçlar sonucu bilinerek baþlýyor Canaydýn'a 'Ýstifa edecek kadar Galatasaray'ý seviyor musun?' diye sordum. Cevap vermedi. Buradan bir kez daha soruyorum
Galatasaray'ýn, anketlerde 1. çýkmasýna karþýlýk yüzde 5 oranýnda taraftarýnýn azaldýðý ifade ediliyor. Bu düþüþ nereden kaynaklanýyor? 2000'li yýllarda açýk ara öndeydi Galatasaray. Neredeyse katlamaya doðru gidiyordu. Çünkü yeni yetiþen bütün çocuklar ve gençler Galatasaraylýydý. Arka arkaya 4 sene þampiyon olup, UEFA ve Süper Kupa'yý kaldýrdýðý zaman Türkiye, sarý-kýrmýzýlý bayraklarla donandý ve neredeyse milli bir bayram yapýldý. Herkes Galatasaraylý oluyordu. Ben çok azýlý, fanatik Fenerli babalarýn, çocuklarýnýn Galatasaraylý olduðunu biliyorum. Fark giderek açýlýrken, Özhan Canaydýn büyük bir baþarýyla durumu yeniden dengeye getirmeye baþladý.
ÞAMAR OÐLANI OLDU
_10 yýlda 7 þampiyonluk vadetmiþti. Konu þampiyonluk da deðil. Kulübün itibarýný yok ediyor Özhan Canaydýn. Þampiyon olamayabilirsin. Bir Galatasaraylýlýk duruþu vardýr. O duruþ kalmadý. Bir de Galatasaray için en önemli þey Fenerbahçe. Kim ne derse desin. Geçen haftaki gazeteleri açýn, her dalda uðranýlan hezimetlerle dolu haberler. Her dalda Fener ile yarýþýyorlar ve her dalda Fener, Galatasaray'ý eziyor, Özhan Canaydýn zamanýnda. Kýz voleybolu, erkek basketbolu, futbol... Yani Galatasaray, Fenerbahçe'nin þamar oðlanýna döndü. Her Fenerbahçe-Galatasaray maçý, sonucu bilinerek baþlýyor. Galatasaray bu hale düþer mi? Bu sportif yaný. Maddi yaný desen iþte buyur. Hakan Ünsal'ýn söyledikleri.
OTORÝTE KALMAMIÞ
Terim "Galatasaray'da kalsaydým, bir kupa daha gelirdi" açýklamasý yaptý. Gerçek olabilir miydi? Olurdu. Galatasaray'ýn UEFA Kupasý'ný aldýðý sene Þampiyonlar Ligi Þampiyonu olacaðýna inanmýþtým. O yüzdendir ki Þampiyonlar Ligi'nden elendiði gün bana geldi kameralar, 'Þampiyon olacak demiþtiniz ama Galatasaray ilk turda elendi' dediler. "Elenmesi bazý hatalar sonucudur. Þimdi UEFA'da devam ediyorlar ve orada þampiyon olacaklar" dedim ve UEFA Kupasý'ný aldý. Galatasaray, þampiyonluklarýn yoluna girmiþti. Ama önce Faruk Süren ile Terim'in arasý açýldý. Arkadan Faruk Süren'i karalama kampanyasý baþladý. Ondan sonra da maalesef iþ Özhan Canaydýn'a kaldý. Hiç ümit yok. Otorite kalmamýþ Galatasaray'da. Gazetelerde okuyorum. Hakan Ünsal'a herhalde cevap veriyor Gerets! "Bizim Fenerbahçe kadar paramýz olsa biz de baþarýlý oluruz." Adam utanýr bu lafý söylemeye. Tromsö'yü elemek için paraya mý, transfere mi ihtiyaç var. Galatasaray PAF Takýmý'ný çýkar eler. Bu sene ki grupta, hangisinden kötü Galatasaray'ýn bugünkü kadrosu... Canaydýn baþkan olsa, elini masaya vurur, cam paramparça olur, Gerets efendi sen ne diyorsun. Sen bunlarýn hangisinden kötüsün. Evvela gruptan çýk. Ha þampiyonluðun hesabýný sorarsak, o zaman deki Ronaldinho'yu isterdim. Þampiyonluk mantýðýný istemiyoruz ki biz, gruptan çýkmaný istiyoruz. Gerets diyor ki, 'Galatasaray zavallý bir kulüp. Gruptan çýkacak bir takýmý bile kuramadý.' Bunun hesabýný sormayan bir Galatasaray Baþkaný olabilir mi? Bu kadar pervasýz konuþuyor, Galatasaray'ýn teknik direktörü, Özhan Canaydýn'dan çýt yok. Futbol þube sorumlusu Adnan Polat'tan çýt yok.
POLAT YUHALANIYOR
Adnan Polat, Galatasaray'ý kurtaracak baþkan adayýydý. Öyleydi karizmasý. Tribünler, "Adnan Polat baþkan, Galatasaray þampiyon" diye baðýrýyordu. Þimdi Adnan Polat tribünler tarafýndan yuhalanýr hale geldi. Bitti Adnan Polat... Özhan Canaydýn geçen dönem Ergun Gürsoy'u bitirdi, bu dönem de Adnan Polat'ý. Özhan Canaydýn'ýn baþarýlý olduðu tek konu bu... Rakiplerini yok etmek. Bu arada Galatasaray'ý da yok ediyor o ayrý. Hürriyet gazetesi bayramda baþkanlara sorulmak üzere herkesten sorular aldý. "Ýstifa edecek kadar Galatasaray'ý seviyor musun" diye sordum. Cevap vermedi Özhan Canaydýn. Burada bir defa daha soruyorum: Ýstifa edecek kadar Galatasaray'ý seviyor musun? Geldiðinden beri ismini batýrdýn, Sahim Som gibi adamlarýn peþine taktýn, '100 milyon dolar kredi geliyor' diye hayallere daldýrdýn, 5 kuruþ para kalmadý, Amerikan Bankasý'ndan tokat gibi cevap geldi: '50 milyon dolarlýk projeye niye 100 milyon kredi istiyorsunuz? Bizi dolandýrýyor musunuz?' diye. Galatasaray'a bütün kredi kapýlarý kapandý. Onun için þimdi 50 milyon dolar bulamýyor, TOKÝ'ye 'yaptýrayým' diye Ali Sami Yen'den vazgeçiyor, Seyrantepe'deki 200 dönüm kullaným hakkýný TOKÝ'ye devrediyor. Her þeyden vazgeçiyor. Yazýk... Ama Adnan Polat'a müstehak. Ergun Gürsoy'u göre göre, bile bile bu iþin komplonun içine girdi ve bitti. Bugün kimse Adnan Polat'tan bahsetmiyor Galatasaray'da.

Teþekkur:
Beðeni: 

Galatasaray'ýn, anketlerde 1. çýkmasýna karþýlýk yüzde 5 oranýnda taraftarýnýn azaldýðý ifade ediliyor. Bu düþüþ nereden kaynaklanýyor? 2000'li yýllarda açýk ara öndeydi Galatasaray. Neredeyse katlamaya doðru gidiyordu. Çünkü yeni yetiþen bütün çocuklar ve gençler Galatasaraylýydý. Arka arkaya 4 sene þampiyon olup, UEFA ve Süper Kupa'yý kaldýrdýðý zaman Türkiye, sarý-kýrmýzýlý bayraklarla donandý ve neredeyse milli bir bayram yapýldý. Herkes Galatasaraylý oluyordu. Ben çok azýlý, fanatik Fenerli babalarýn, çocuklarýnýn Galatasaraylý olduðunu biliyorum. Fark giderek açýlýrken, Özhan Canaydýn büyük bir baþarýyla durumu yeniden dengeye getirmeye baþladý.
Þahsen bana uefa kupasýmý yoksa galatasarayý tekra 6-0 maðlup etmekmi diye seçenek sunsalar ben galatasarayý yenmeyi tercih ederim.. O keyfi ve sevinci hiçbir þeye deðiþmem
býrakýn onlar aldýklarý uefa kupasýyla uðraþsýnlar bu arada bizde yolumuza devam edelim.bir fenerli olarak üstte yazýlan tüm görüþlere katýlýyorum.:28:

Yer imleri