REKLAM

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Enflasyonun düþtügüne gercekten inanýyormusunuz?

Katýlýmcý sayýsý
272. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet inanýyorum

83 30.51%
  • Hayýr Ýnanmýyorum

189 69.49%
Sayfa 13/16 ÝlkÝlk ... 345678910111213141516 SonSon
159 sonuçtan 121 ile 130 arasý

Konu: Enflasyonun düştügüne gercekten inanıyormusunuz?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaşım gel o zaman 450 ytl maaşla en düşük kiranın 200-250 ytl oldugu bir yerde 2 cocukla hatta cocuguda bırak 2 kişi geçin de görelim.....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý sezar5 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Evet enflasyonun dustugune inaniyorum
    bir sey soylemiye gerek varmi.... rakamlar gosteriyor
    borsaya bakin doviz kurlarina bakin turk lirasina bakin
    ekonomik gostergelere bakin her sey iyi gosteriyor

en azindan 4yildir istikrarli giden bir hukumet var yere saglam basan ne dedigini bilen millete umut veren.

fazla lafa ne hacet turkiyenin ve hukumetin kiymetini Bilelim
    NOT:
    alim gucune bakin diyen arkadaslara: oyle ezbere alim gucune bakin demekle olmuyor ulkenin gerceklerine bakipta oyle konusmak lazim. alim gucu iyi degilde sadece istanbulda 2.5 milyon tasit var bu nasil alim gucudur aceba ...lutven bir daha dusunupte oyle konusalim.saygilar

yukarda yazan arkadaslar kusura bakmasinlarda hepside salliyorlar
    belcikada enflasyon1.5 mus burak belcikayi avrupa sallaniyor senin haberin yok her halde, nerde senin eski alim gucun.simdi coluk cocuk cumbur cemaat hep calisiirsan eeh gecinirsin yoksa avrupadada hayat mantar kimse kusura bakmasin gercekler
    arkadaþým çok güzel konuþuyosun fakat madem enflasyon düþtü rakamlar güzel döviz ve borsanýn hareketi iyi de peki neden hala millette para yok ve neden hala bir askeri ücret alan bir kiþi geçinemiyor. düþüncene saygý duyarým fakat aldýðý 400-500 ytl maaþla ev kirasý, evin masrafý, yakýt ve hele birde çocuklarý varsa onlarýn masraflarýný nasýl karþýlamalarýný bekliyosunuz anlamýyorum. ama rakamlar iyiye gidiyor diyorsunuz. madem rakamlar iyi neden 500 ytl alan bir insan evine bakamýyor. bununda rakamsal bir açýklamasýmý varda biz bilmiyoruz. :49:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý CABBARÝ Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bu düzenlemenin sedece kibrit ve tuzla yapýldýgýný nereden biliyorsunuz?
    her þey ortada deðil mi? Neyin fiyatý benim alým gücümün altýna indi. Ayda mý yaþýyorsunuz? Vatandaþýn hali içler acýsý. ABD nin verdiði sýcak parayla ayakta duruyoruyz. Kendimize gelelim. Bu enflasyon ancak Atatürk'ün gösterdiði devletçilik anlayýþý ile düþer.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ibalaban Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    her þey ortada deðil mi? Neyin fiyatý benim alým gücümün altýna indi. Ayda mý yaþýyorsunuz? Vatandaþýn hali içler acýsý. ABD nin verdiði sýcak parayla ayakta duruyoruyz. Kendimize gelelim. Bu enflasyon ancak Atatürk'ün gösterdiði devletçilik anlayýþý ile düþer.
    ayda deðil sizin gibi insaným vede insan gibi ülkemde yaþýyorum
    tartýþmalarý bu boyuta getirmeyin..
    selametle..
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Olmaz BÖyle Bİr Şey, Bİrİsİ Hasta Olur Herkes Doktor, Hirsizi Polİs Yakalar Mahkemede Serbest Kalir Bu Sefer Herkes Hakİm-savci-polİs, Vs. Vs. Şİmdİde Konu Enflasyon Herkes OlmuŞ Ekonomİst. Bu İŞİ Bİlİyorsaniz Kanitlayarak KonuŞ Kİ Mİllet Senİn Bİr Şeylerİ GerÇekten BİldİĞİne İnansin. Bakiyorum Yazilar Yaziliyor Bİr Bİrİne Cevap Verİlİyor Ve Bunada Kendİ İÇİnİzden GeÇenlerİ Yaziyorsunuz Da Samİmİ Olarak Enflasyonun Ne Anlama GeldİĞİnİ SÖyleyecek Ama Kİtapta Ne Yaziyorsa Bİr ArkadaŞ Var Mi? Sadece GÖrÜŞ Bİldİrİlİyor. GerÇekler Her Zaman OlduĞu Gİbİ Unutuluyor. Sevgİler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Enflasyonu BÝlmeden GÖrÜÞlerÝnÝ BÝldÝren ArkadaÞlara

BU YAZI ALINTIDIR (UZMANINDAN)
    Enflasyon nedir ?

Yönetim, Finans

Ülkemizde son 30 yýldýr duyulan ekonomik terimlerden en bilineni, elbette ki enflasyondur. Bunun nedeni, enflasyonun mal ve hizmetlerin fiyatlarýný arttýrmasý ve bu durumun doðrudan topluma yansýmasýdýr. Bu yansýma yýllardýr geniþ halk katmanlarý tarafýndan benimsenen "hayat pahalýlýðý, bol sýfýrlý banknotlar, paranýn pul olmasý, faiz ve rant ekonomisi vs."gibi kavramlarý yaratmýþtýr. Bu yüzden enflasyonun, toplumumuzdaki neredeyse her bireyin bildiði ve üzerinde fikir yürüttüðü tek makroekonomik kavramýmýz olmasý çok doðaldýr. Bu yüzdendir ki, enflasyonla olan uzun birlikteliðimiz, halkýmýzýn olaylara çocuksu bakýþý nedeniyle onu "enflasyon canavarý"simgesine dönüþtürmekte ve bu þekilde somutlaþtýrmakta da gecikmemiþtir. Ülkemizde geçmiþte yaþanan enflasyon sürecini ekonomik terim olarak belirtirsek, enflasyonun kronikleþmesi ve bunun ileri bir süreci olan stagflasyon (ekonomik durgunluk içinde enflasyon )olarak adlandýrabiliriz.

O zaman enflasyon kavramýný, nedenlerini ve sonuçlarýný kýsaca inceleyelim, bu þekilde hem bu kavramý daha iyi anlayýp hem de sonuçlarýný daha iyi görebiliriz.

Enflasyon, ekonomik kimi geliþmeler nedeniyle fiyat endeksinin sürekli yükselmesidir. Fiyat endeksi diyince aklýmýza ilk gelen tabi ki, uzun yýllardýr aþina olduðumuz TEFE (Toptan eþya fiyatlarý endeksi) ve TÜFE (Tüketici fiyat endeksi) rakamlarýdýr. TEFE ve TÜFE´ nin açýlýmýnda da görüldüðü gibi, biri üretilmiþ ve toptancýya sunulmuþ eþya fiyatlarýnda oluþan deðiþimleri, diðeri ise en son aþama olan tüketiciye ulaþan mal ve hizmetlerle, temel gereksinmelerindeki (Gýda gibi) deðiþimleri gösterir. Bir de "çekirdek enflasyon" denilen bir baþka endeks vardýr, burada da özel imalat sanayi de oluþan üretim maliyetlerinin fiyat olarak deðiþimi söz konusudur.

Enflasyonun nedenleri

Enflasyon 2 nedenle oluþur:

1. Talep enflasyonu
    2. Maliyet enflasyonu

Talep enflasyonu, deðiþik durumlarda oluþabilir. Örneðin bir ülkenin dýþ ticaret açýðý ( yani ithalatýnýn ihracatýndan fazla olmasý) ya da iç-dýþ borçlarýnýn yükselmesi, para ihtiyacýna yol açar. Bu ihtiyaç karþýlýksýz para basma durumunu doðurur. Karþýlýksýz para, merkez bankasýnýn, ulusal para biriminin döviz kurlarýna göre sabit ve eþdeðer olmasýndan vazgeçip, bol para basýp, piyasaya arz etmesidir. Bir þey nasýl bollaþtýðýnda deðeri düþerse, ulusal paranýn da deðeri döviz karþýsýnda bu nedenle düþer. Paranýn deðerinin düþmesi, ayný parayla daha az mal alýnmasý (özellikle ithal mallar) durumunu yaratýr ki, bu bir enflasyondur, yani malýn deðeri artmasa bile alým gücü düþtüðü için mal deðerlenmiþ olur. Piyasa da çok fazla para arz edilmesi nedeniyle oluþan para bolluðu ise tüketicileri mal ve hizmet satýn almaya yöneltir. Buradan itibaren talep enflasyonu baþlar. Mala olan talebe raðmen, ülke arzý talebi karþýlayacak durumda deðildir. Bir birim malý çok sayýda insan talep ettiði için malýn fiyatý doðal olarak yükselir. Bu da enflasyonun bir baþka aþamasýdýr. Talebin yüksek olmasý, daha fazla üretim ve daha fazla arz demektir. Bunun için üretim sektörü, daha çok makine, daha çok yatýrým malý, daha çok iþgücü talebi yaratýr. Bu durumda üreticinin iþgücü, makine maliyetleri artar ve bu artýþ üretilen malýn fiyatýna doðrudan yansýr ve o malýn fiyatý yükselmeye baþlar. Bu ise 2. tip enflasyon olan maliyet enflasyonu demektir.

Fiyatlarda oluþan artýþlar ise para deðerinin daha da düþmesine borçlarýn ve açýklarýn daha da büyümesine yol açar. Görüldüðü bir kýsýr döngü ve zincirleme olarak birbirine eklenen olumsuz sonuçlar oluþur. Kýsaca talep ve maliyet enflasyonlarý birbirinden baðýmsýz olarak ortaya çýkabilir ama sonuçlarýyla birbirlerini tetiklerler.
    KAYNAK: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Neyse arkadaþlar fazla uzatmanýn gereði yok. Bu iþi uzmanlar ve bizi yönetenler bilir deyip yaþamaya devam edeceðiz. zorlu 1364 arkadaþ güzelce tanýmlamýþ. Daha ne söylenir. Herkes gördüðü gibi kabullenir. Buna kimse bir þey diyemez. Ama þu bir gerçektir ki Bir ülke ekenomik baðýmsýzlýðýný elde edemedikçe böyle çýrpýnýr durur.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

eger 2 yýl once 2004 model vectra 35 ytl ye satýlýyor ve bu yýl ayný vectra 25 ytl ye satýlýyorsa.3 yýl once en dusuk split klima 800 ytl bu yýl 400 ise durum enflasyonun dustugu anlamýna geliyor demektir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

öncelikle dünyanýn hiç bir yerinde yoktur ki her ürünün fiyatý düþecek, tabiki yükselen de olacaktýr. bu sadece ülke þartlarý deil dýþ kaynaklýda olabilir...
    öncelikle çuvaldýzý kendimize batýralým; bir malý alýrken üç kuruþ eksik olsun diyerek faturasýný almayanlar,ucuz die dýþarýdan kaçak gelen mallarý kapýþanlar,sýnýr þehirlerimizde kaçakçýlýkla geçinen ,binbir türlü oyunlarla vergisini vermeyen iþyerleri vs.vs.vs. varken bu enflasyonun buralarda olmasý baþarýdýr bence... bunlar ne zaman düzene girerse o zaman avrupa ülkeleriyle kýyaslanmak daha doðru olur...
    ayrýca konuya muhalefet parti diliyle deilde objektif bakmak fayda getirir die düþünüyorum...
    bir arkadaþ ekmek fiyatýndan bahsetmiþ,senin bölgeni bilmem ama benim okuduðum þehir ve memleketimden bildiðim fiyatlar 3 yýl öncesi ekmek 20 kuruþken þuan 30 kuruþ!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý trustmantr Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    eger 2 yýl once 2004 model vectra 35 ytl ye satýlýyor ve bu yýl ayný vectra 25 ytl ye satýlýyorsa.3 yýl once en dusuk split klima 800 ytl bu yýl 400 ise durum enflasyonun dustugu anlamýna geliyor demektir.
    Enflasyonu opel araba ve klimalarla ölçersek vay halimize. Ýnsanlar yiyecek ekmek parasý bulamýyor. Mutfaðý tam takýr. Ramazan ayýnda görüyoruz bir hayýr severin daðýttýklarýný nasýl kapýyorlar. Halk ekmek fýrýnlarýnda ucuz ekmek bekleyenleri görmüyormuyuz. Siz diyorsunuz ki ekmek bulamýyorlarsa pasta yesinler.

Sayfa 13/16 ÝlkÝlk ... 345678910111213141516 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri