Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Enflasyonun düþtügüne gercekten inanýyormusunuz?

Katýlýmcý sayýsý
272. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet inanýyorum

83 30.51%
  • Hayýr Ýnanmýyorum

189 69.49%
Sayfa 6/16 ÝlkÝlk 123456789101112131415 ... SonSon
159 sonuçtan 51 ile 60 arasý

Konu: Enflasyonun düştügüne gercekten inanıyormusunuz?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

slm arkadaþlar öncelikle bu anketi düzenleyenlere tþk ederim böylece enfilasyon göz byama olarak diþdü deniliyor ama aslýnda düþmede çünkü bunu cebimizdeki parayayla iþyerimdeki iþlerin ne kadar kesat olduðu bunun ispatýdýr iþyerimizi ayakta tutabilmek için ne þartlarda çalýþýyoruz ALLAH herkese yardým etsin :

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Düþmediiii.....

Arkadaþlar efmlasyon düþmedi,kandýrýlýyoruz.Ben esnafým,gözlemim þu;çiftçiye ürününün gerçek deðeri verilmiyor,mazot desteði dekar baþýna destek vs,vs,vs,desteklerle çiftçiye ödeme yapýlýp sesini çýkarmamasý saðlanarak fiyat düþük gibi gösterilerek emflasyon düþük aldatmacasý yapýlýyor.Yapýlan desteklemeleri kg. baþýna hesap edip gerçek emflasyonu ortaya koyabilen varsa görüþünü bekliyorum.Teþekkürler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

cocuk kandiriyorlar

bir salataligin fiyati bile bir yilda yuzde 46 artmis ama enflasyon niyeyse yuzde 9.85 de kalmis bu tamamen aldatmaca enflasyon hesaplanirken bunlar tuketim maddeleri icerisine havyar-deodorant-parfum gibi tuhaf seyler koymus ama insanlarin hergun almak zorunda oldugu gida maddeleri ozellikle pazarda satilan gida maddeleri sebze ve meyve tuketimlerinin cogu hesaplanmiyor sadece simit ve cay hesabi yapiliyor tamamen insanlarimizla dalga geciyorlar sebze ve meyvelerin ve cogu gida maddelerinin fiyati bir yilde yuzde 45-50 arttigi halde enflasyonun dustugunu soyluyorlar ama vatandaslarimiz boyle yillardir kandiriliyorlar gozlerimiz maalesef acilmiyor uyutuluyoruz ayni bebekler gibi ninnide ninni

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hesapta enflasyon düþüyor, istatistiklerle yani, ama bizim cebimize giren biþey yok.Bunlar hesabý neye göre yapýyor hala düþünüyorum.Milletin alým gücü düþtü iyice.Alamayýnca mal satmak isteyen esnaf maliyetine satýþ yapýyor.Bundanda enflasyon düþtü manasý çýkarýlýyor.Ben enflasyonlu günleri arýyorum, piyasada nakit yok.Herþey kredi kartýna döküldü.Tüm komþu esnaf arkadaþlar nakit sýkýntýsýnda.Para istemeyi býrak, para bozduramýyoruz.Hala da piyasa iyi, güllük gülüstanlýk deniyor.Bendemi yanlýþlýk var anlamadým gitti.Esnafýn durumu çok kötü, çiftci zaten periþan.
    Ben kesinlikle inanmýyorum.Piyasa gerçekten çok bozuk, gerçi bu sene seçim olacak gevþetirler kemerleri yaaaa.
    43 yaþýndayým, bildim bileli kemer sýkarýz.Ecevit rahmetlik, Demirel, Özal rahmetlik, Çiller, Mesut Yýlmaz, yani kim geldiyse Demirel demekce ''fevkalade bir durumdan geçiyoz''.Nedense hiç bitmedi o fevkalade durumlar.Ýnþallah yeni gelen nesiller böyle durumlardan geçmezler.Saygýlarýmla...
    Kaon KSC 911

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Eflasyon düþtü diyenlere kahkaha ile gülünür. Patates çuvalýnýn, tenis topunun,asfsaltýn, tuðlanýn, köprü geçiþ ücretlerinin(kaç kiþi köprüden faydalanýyorsa), daha sayamýyorum insana komik gelen birçok kalemin eflasyon hesabýnda kullanýlýp, sonra eflasyon düþtü demek akýl karýmý. Siz vatandaþýn bir sene evvel parasý ile aldýðý þeyleri bu sene kaça alýyor, ona bakýn. Çalýþana ve emekliye az vermek için yapýlan yaygaradýr. Yukarýdaki efendiler hiç pazarlarý gezip artýk toplayan emeklileri, çalýþanlarý gördülermi? Kendileri dozerle götürüp diðerlerine gelince al........ 4 sene evvel 125 milyar dolar olan borcumuzu bu sene 400 milyar yaptýklarýný biliyormusunuz. Nerden çýkacak bu vatandaþtan.
    Gitsinlerde esnafa sorsunlar bakalým ne cavap alacaklar. Analarý aðlýyor.
    Konu Kemal Turan tarafýndan (11-01-2007 Saat 13:25 ) deðiþtirilmiþtir.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþlar eðri oturalým doðru konuþalým,
    Enflasyon Bence düþtü, haberlerde seyredersiniz pazarlarda çekim yaparlar domates bilmem kaç para yok salatalýk þu kadar sebzeler çok pahalý diye, pahalý olur tabi arkadaþlar hepsi sera da yetiþen sebzeler hangisi mevsimin sebzesi yaþý müsait olanlar hatýrlar bundan 15 sene önce kýþ mevsiminde domatesmi vardý, bu mevsim dýþý üretilen sera mallarý hem pahalý hemde saðlýksýz ürünler bu ürünlere bakarak enflasyon deðerlendirmek doðru olmaz.
    Heþeyi zamanýnda yerli yerince olursa bakým bakalým nasýl oluyor.

Birde ilave etmek istediðim þey geçmiþ yýllarýn gelir dengesizliðini bugüne mal etmenin pek doðru olmadýðý kanatindeyim.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Daha Ne Olsun

HangÝ Esnafa Sorsaniz ÝÞlerÝnden ÞÝkayetÇÝ Enflasyon DÜÞtÜ GÝbÝ GÖsterÝlÝyor Ama Yalan Ben Enflasyonun DÜÞtÜÐÜne KesÝnlÝkle Ýnanmiyorum BÝlmÝyorum Ama TÜrkÝye ÜzerÝnde Oyunlar OynandiÐi KesÝn....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

düþmüþ olabilir ama dar gelirlinin cebine yansýmýyor sabýrla bekliyoruz cebimize yansýmasýný. herkese selam......

Kullanýcý Bilgi Menüsü

göz boyamaktan baþka bir iþe yaramýyor enflayon düþtü diyenlere cebindeki paranýn deðerini sormak lazým o eskidendi þimdi kimse kanmýyor devir hesap devri düþtügüne inananin baþtakiler dahil dönüpte arkalarýna bakmalarýný tavsiye ederim benzini rafine çýkýþý açýkladýlar 700 kuruþ ham olarak üzerine konan vergiyi siz düþünün nasýl düþmüþ enflasyon bir yumurta 200 kuruþ

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Enflasyonun ilk zamanlar düþüyordu bir istikrar yaþanmýþdý.Bunun yansýmasý olarak þirketler uzun vadeli taksitlendirmelere gidebiliyorlar artýk ama þu anda enflasyonun düþdüðünü söylemek hayalcilik olur.Arkasý kesilmeyen yüksek faturalar,sürekli artan kiralar,2 milyarý bulan yoksulluk sýnýrý,yoðun iþsizlik,ay sonunun nasýl geleceði umursanmadan verilen üç kuruþ asgari maaþla geçinilen ülkemizde enflasyonun düþük olduðu söylenemez.Enflasyon genel deðerlendirmeyle bakýlýnca düþmüþ görünüyor ama yansýmasý halka deðil sermayesi bol olanlarýn yani patronlarýn cebine doðru oluyor.Ekonomik imkanlar baz alýnarak yapýlacak bir sýnýf deðerlendirmesinde dar gelirli için pek bir þey deðiþmediði rahatlýkla görülür.

Sayfa 6/16 ÝlkÝlk 123456789101112131415 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri