Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Enflasyonun düþtügüne gercekten inanýyormusunuz?

Katýlýmcý sayýsý
272. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet inanýyorum

83 30.51%
  • Hayýr Ýnanmýyorum

189 69.49%
Sayfa 6/16 ÝlkÝlk 123456789101112131415 ... SonSon
159 sonuçtan 51 ile 60 arasý

Konu: Enflasyonun düştügüne gercekten inanıyormusunuz?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar enflasyon rakamlarýný kim hazýrlýyor . iktidarlarýn denetim ve yönetimindeki Türkiye Ýstatistik Kurumu . Devlet memuru olarak cebimdeki paranýn beni ay sonuna kadar idare etmesine bakarak söylüyorumki enflasyon kesinlikle düþmedi . bakkala , markete veya pazara gittiðimde aldýðým ürünlerin fiyatý açýklanan rakamlara göre % 9,65 artmadýki . daha üstünde arttý . Toplu iðne araba lastiði gibi ürünleri de enflasyon hesaplamasýna alýrsan % 1 bile çýkarýrsýn rakamý .

Kullanýcý Bilgi Menüsü

gerçek enflasyon rakamlarýný öðrenmek için milletvekili maaþlarýna yapýlan zamlara bakýn.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Enflasyon düþtü der konuyu bilmeyenler. rakam olarakta düþmüþ olabilir. Elektronik eþya gibi ürünlerde mesela bir tv 1 milyara bize kakalanýyordu. bizimde alým gücümüz vardý alýyorduk. þimdi alým gücü yok. satýþ fiyatý bizim alabileceðimiz seviyelere doðru inmeye baþladý. (Teknoloji ilerlemesi de var tabi). dolayýsýyla enflasyon hýzý düþüyor görünüyor.
    Ama ben þunu biliyorum ki, daha önce normal ihtiyaçlarýmý aldýktan sonra elimde kalan para daha fazlaydý. birikim yapabiliyordum. þimdi maaþ yetmiyor birikimimi bitiriyorum.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

eflasyon düþmedi öyle gözüküyor bunu anlamanýn çok kolay yolu var eðer siz topluyorsanýz vergi iade fiþi veya yakýnýnýz tabi bir kaydýnýz varsa 2 veya 3 yýl içinde aldýðýnýz sebzeyi bile kýyaslayýn o yýllar arasý askeri ücret nekadar zam görmüþ aldýðýnýz ürün ne kadar zam görmüþ belli olur ( tabi aldýnýðýnýz ürünün kalitesi ayný olmak koþuluyla SAYGILAR

Kullanýcý Bilgi Menüsü

öncelikle anketin adý bu hükümetten memnunmusunuz konsaydý bizce daha iyi olurdu cünki bütün yorum yazanlar soruyu ya iyi anlamadýlar yada siyaset yapmak icin sebep sanýp ceþitli rakamlar ve ceþitli konu icinde konular acmýþlar.þindi bizi acmaya mecbur ettikleri gibi biz enflasyonun düþtügüne inanýyoruz ve tek partili hükümetlerin millet icin ne kadar faydalý olduguna inanýyorduk ve gördükki inanc larýmýz bizi yanýltmadý.yok þu parti dedemin partisi yokbu babamýn partisi o dogru yaptý bu yanlýþ yaptý kültürlü ve akýllý toplumlar takým tutar gibi parti tutmaz.buyur sana 5 yýl parti baglamaz isim etiket baglamaz bize hizmet verdin devam yok beceremedin indiririz aþþagý getiririz altarnatif partiyi en büyük güç halk ve cumhuriyettir bunlar tartýþýlmaz iki yanlýþ bir dogru yapmaz yapmamýþtýrda bu iki nesne halkýn malýdýr özgürlük ve cumhuriyet kimsenin ve hic bir partinin veya baþkalarýnýn korumasýna ihtiyacý yoktur.cumhuriyet tarihi bunu göstermiþ ve bu halk bunun bedelini cok agýr ödemiþtir.bizi ilgilendiren halk olarak güç bizde bunu hic bir siyasiye kullandýrmayýz.þindi biri enflasyon rakamlarýný veriyor peki kualisyon hükümetleri sýrasýnda ic edilen bankalarýn millete getirdigi yükten kimse bahsetmiyor.ha onlar devleti dolandýrdý milleti degil o yüzden masumlar öylemi þindi onlarýn acýgýný kapatmak icin devlet yükleniyo vergilere kim farklý yapabilirki 50-100 ytl degilki adam cebinden koysun millete yansýtmasýn 50-100 milyonda degil bu 50-100 milyar dolar el insafffffffff el vicdannnnnnnn allah bu devletten calanlara yemek nasip etmesin bizim nasýl agýr faturalarý coluk cocugumuzun rýskýný keserek ödedigimiz gibi burnumuzdan geliyor onlarýnda gelir inþallah onun icin diyoruzki arkadaþlar artýk aramýzda tartýþmayý ve cekiþmeyi býrakalým eskiyi kapatalým bir oy hakkýmýz var onu sanki 70 milyonu temsil ediyormuþ gibi coluk cocugumuzu düþünerek kullanalým ve sezarýn hakkýný sezara verelim.bir birimizi hýrsýzlýk ve þerefsizlikle suclamaktan yorulduk bu memleketin tüm evlatlarý þerefli ve haysiyetlidir.aramýza sýzan birkac rantcýyý def edelim el ele verip bu vataný ileriye götürelim.hepinize sevgiler saygýlar ve selamlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

düþtüðüne inanýyorum diðer hükümet olsaydý ,þuanki halimizi merak ediyorum
    ??????????????????????

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet enflasyon düþtü enflasyon eksilerde olsa ne olacakki vatandaþýn hali belli emekli,iþçi ve memurun dumu ve piyasalar meydanda enflasyonun düþmesi bu þartlarda kimin umurunda ayda yarým kilo kýyma yüz yirmi ekmekle nasýl ve nereye kadar yaþanýlýr?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet hocalarým ve degerli adminlerim ENFLASYON düþtü ama SEFALETTE dizboyu yükseldi.onun için düþen enflasyonun hiç bir özelligi olmamýþtýr diyorum.
    ALLAH hepimize yardýmcý olsun ..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

enflasyon düþmedi sadece bastýrýlýyor inanýn buna arkadaslar fakir daha fakir zengin daha zengin oldu

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bence deðiþen hiçbirþey yok. fiyatlarýn artmamasýnýn nedenleri de artýk insanlarda paranýn da olmayýþý. piyasa da fiyatlar arz talep eðrisine göre deðiþir. eðer talep yoksa arz olmaz talep yaratmak için de fiyat çekmeler oluyor. satýlan bir malýn kesinlikle fiyatý düþmez. o nedenle enflasyonun düþtüðü falan yok !!! zaten enflasyon hesaplanýrken baz alýnan mallara bakýn da gülün !!!

Sayfa 6/16 ÝlkÝlk 123456789101112131415 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri