Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Enflasyonun düþtügüne gercekten inanýyormusunuz?

Katýlýmcý sayýsý
272. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet inanýyorum

83 30.51%
  • Hayýr Ýnanmýyorum

189 69.49%
Sayfa 4/16 ÝlkÝlk 1234567891011121314 ... SonSon
159 sonuçtan 31 ile 40 arasý

Konu: Enflasyonun düştügüne gercekten inanıyormusunuz?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart enflasyon ve hükümet

enflasyon hesaplarýný yaparken ne tür mallarý kriter olarak aldýðýnýza göre düþürebilir veya yükseltebilirsiniz. dolayýsý ile ister bu hükümet olsun ister baþka bir hükümet olsun yayýnladýklarý enflasyon rakamlarýna þüphe ile bakarým.
    neticede bunlar siyasetin bir oyunu. politikacýlarda her þeyi kendi çýkarýna yorumladýðýna göre geçin bunlarý. millet bunlarý yolsuzluklarý önlesin diye seçti, halbuki bunlar daha da azgýn çýkrak hamuduyla götürmeye devam ettiler. benim gelir düzeyim býrak yükselmeyi ayný durumda kalamýyorsa enflasyon sýfýr olmuþ neye yarar? önemli olan benden aldýðý vergiyi en iyi þekilde deðerlendirip benim yaþam düzeyimi en yüksek seviyeye çýkaracak dürüst, güvenilir ve kendi mefaati için deðil ülke menfaati için çalýþacak milletvekillerinin olduðu bir ortam da yayýmlanan enflasyona inanýrým. netice de þu anda ilan edilen enflasyon rakamlarý bir ilden bir ile bile tutmuyor! bana göre hepsi fasa fiso. :boese157: :boese157: :boese157:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bundan 4 yýl önce türkiye enflasyon oranýnda dünyada kaçýncýydý,þimdi kaçýncý?
    Bunu cevaplayan enflasyon düþtümü düþmedimi cevaplamýþ olur...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Enflasyon düþmedi diye oy kullandým. Neden? Sayýsal olarak düþmesi beni baðlamýyor.

Memur borç bataðýnda, esnaf hiç olmadýðý kadar berbat durumda, iþçiyi söylemeye gerek yok, çiftçi tamamen öldü.

Bu durmda "0" olsa ne olur?

Saygýlarýmla,

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sözde eflasyon düþtü diyorlar:49: Milletin hali ortada Fazla söze gerek yok:crashs:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bende inanmýyorum düþtüðüne.ekonomi ülkenin kaynaklarýný bazý kesimlere peþkeþ çekilerek ayakta tutulmaya çalýþýlýyor.soruyorum size tüpraþ nerde t.telekom nerde...... bunun gibi daha sayacaðýmýz birçoðu nerde.neden tcdd yolarý özelleþtirilemiyo neden posta iþletme özelleþtirilemiyo.çünkü onlar zarar ediyor.tüpraþ satýldýðý parayý 3 yýlda finanse ediyor telekom keza ayný þekilde.
    ayrýca ülkemiz yatýrým cenneti oldu diyor bakanýn biri hani nerde ben niye göremiyom.yurtdýþýndan gelen sýcak parayla ülke ekonomisi aykta tutuluyor.adamlar geliyor burada hiçbir riske girmeden paramýz dan para kazanýp ceplerini dolduruyo ve çekip gidiyolar.bu hükümet baþa geldiðinde çok seviniyodum fakat bunlarda diðerleri gibi çýktý.zaten farklý biþey beklemek hataydý gelenlerin %40ý eski barajý aþamayan partilerin üyeleri idi.bence enflasyon düþmüyo düþmüyo düþmüyo.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Enflasyon düþtümü kalktýmý bilinmez ama hükümetin herzaman iþverenler yana olduguna eminim sanki ülkenin borclarýný onlar ödüyormuþ gibi birlik olup iþçi kýsmýný sürekli ezdikleri bir gercek. Ne var arkadaþýnda dedigi gibi cok þey yerinde sayýyor tabi bizim maaþlarda o zamanda alým gücümüz yoktu þimdide yok yani ayný tas ayný hamam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar enfilasyon düþtü diye birþey yok kendimizi kandýrmýyalým. türkiyede akp hükümeti döneminde develüasyon oldu bunu bizim milletimizin %60 oraninda bir kesim bunun farkýnda bile deðil.saadece paradan sýfýrlar atýldý biliyorlar.
    herkesten özür dileyerek, bir konuya deyinmek istiyorum buda konu ile yakýndan alakalý. Türkiye bitmiþ durumda.kan dökülerek alýnan bu topraklar özelleþtirme adý altýnda yabancýlara parsel parsel satýlýyor bir,biraz mantýklý olalým.misal siz oturduðunuz evi sýf cebime para girecek diye sat,cebinde harçlýðýn olsun.nezamana kadar idare eder sizi bupara.üretim yok. dökme su ile deðirmen dönmez. birde stratejik bölgeler yani, sahillerimiz ispanya modeli diye bir proje ile yabancýlara villa'lar yapýlýp satýlýyor. arkadaþlar kusuruma bakmayýn doluyum. bu ülke elden gidiyor enfilasyon düþse neeeeee düþmese ne.millet zaten bitmiþ durumda.hükümetin anketi genelde büyük þirketler'in gelir düzeyine ve yüksek maaþlý memurlarýn maaþ'ýna oranla anket yapýlýyor.amerikanýn enbüyük parasý 100$ iken. Türküyenin enbüyük parasý kaç ???.yorum sizin arkadaþlar.benim çocukluðumda eskiden yaþlýlar anlatýrlardý evladým öylebir zaman gelecekki herþey bol olacak ama kimsenin alacak parasý olmayacak ve geçinebilmek için afedersiniz ama, namusunu satacak duruma gelecek demiþlerdi þimdi düþünüyorumda,acaba ogünler yakýnmý??. bu millet bir gün olur uyanýr.
    ALLAH herkesin yardýmcýsý olsun.
    Konu apache33 tarafýndan (11-01-2007 Saat 09:28 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar enflasyon rakamlarýný kim hazýrlýyor . iktidarlarýn denetim ve yönetimindeki Türkiye Ýstatistik Kurumu . Devlet memuru olarak cebimdeki paranýn beni ay sonuna kadar idare etmesine bakarak söylüyorumki enflasyon kesinlikle düþmedi . bakkala , markete veya pazara gittiðimde aldýðým ürünlerin fiyatý açýklanan rakamlara göre % 9,65 artmadýki . daha üstünde arttý . Toplu iðne araba lastiði gibi ürünleri de enflasyon hesaplamasýna alýrsan % 1 bile çýkarýrsýn rakamý .

Kullanýcý Bilgi Menüsü

gerçek enflasyon rakamlarýný öðrenmek için milletvekili maaþlarýna yapýlan zamlara bakýn.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Enflasyon düþtü der konuyu bilmeyenler. rakam olarakta düþmüþ olabilir. Elektronik eþya gibi ürünlerde mesela bir tv 1 milyara bize kakalanýyordu. bizimde alým gücümüz vardý alýyorduk. þimdi alým gücü yok. satýþ fiyatý bizim alabileceðimiz seviyelere doðru inmeye baþladý. (Teknoloji ilerlemesi de var tabi). dolayýsýyla enflasyon hýzý düþüyor görünüyor.
    Ama ben þunu biliyorum ki, daha önce normal ihtiyaçlarýmý aldýktan sonra elimde kalan para daha fazlaydý. birikim yapabiliyordum. þimdi maaþ yetmiyor birikimimi bitiriyorum.

Sayfa 4/16 ÝlkÝlk 1234567891011121314 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri