REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: 12/01 Türkiye'de Neler oluyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 12/01 Türkiye'de Neler oluyor

Yılbaşı magandasını telefonu ele verdi

Toygun ATİLLA-Çetin AYDIN/İSTANBUL
    Yılbaşı magandasını telefonu ele verdi Taksim’de yeni yıl kutlamaları sırasında vurularak öldürülen Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü öğrencisi Adem Doğan’ın katil zanlısını telefonu ele verdi. Kutlamalar sırasında Adem Doğan’ı vuran Yakup Tayfur, telefonu polisçe dinlenen bir çete üyesini arayıp "Abi Taksim’de birisini vurdum. Şimdi ne yapacağım? Bana akıl ver" deyince yakalandı.

YILBAŞI gecesi eğlenmek için kız arkadaşı Rana Aydın ile Taksim’e çıkan hırsızlık ve adam yaralamaktan sabıkalı Yakup Tayfur, bir süre otomobilinde oturup bira içti. Saatler 24.00’ı gösterdiğinde torpido gözündeki tabacasını yanına alıp Rana Aydın ile otomobilden indi. Saat 00.15 sıralarında havaifişekler atılırken Baretta marka silahı ile havaya ateş açtı. İşte o sırada, biraz ilerisinde yeni yılın gelişini kutlayan Adem Doğan, başından vuruldu.

ÖLMESİN DİYE DUA

Adem Doğan’ın kanlar içinde yere düştüğünü görünce panik içinde Taksim’den uzaklaşan Yakup Tayfur, kız arkadaşını Yenibosna’ya bıraktıktan sonra Kağıthane’deki evine döndü. Yakup Tayfur, polise verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Sabah kahveye gittiğimde televizyondan vurduğum kişinin Adem Doğan olduğunu öğrendim. Yemek yiyemedim. Günde bir kase çorba içtim. Adem Doğan ölmesin diye çok dua ettim. Allah’a yalvardım."

DİNLENEN TELEFON

Taksim’deki mobese ve güvenlik kameralarına yakalanmayan, silahından çıkan merminin kovanı ve çekirdeği /_newsimages/2705994.jpgbulunamayan, kısacası geride tek bir iz bırakmayan Yakup Tayfur, yakalanmasıyla sonuçlanacak süreci, bir arkadaşını cep telefonuyla arayıp "Abi Taksim’de birisini vurdum, Şimdi ne yapacağım? Bana akıl ver" diye yardım isteyerek başlattı. Telefondaki üçüncü kulak, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kurban Bayramı’nın ilk gününde görev yapan polisine aitti. Yakup Tayfur’un aradığı kişi, İstanbul’daki uyuşturucu savaşlarında adı birçok öldürme ve yaralama olaylarına karışan Hasan Derya Soy’un yakın adamıydı. Bu kişinin telefonu da uzun süredir polis tarafından mahkeme kararı ile dinleniyordu. Telefon görüşmesinin ardından Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin izlemeye başladığı Yakup Tayfur’un olay gecesi kullandığı silahın yerini başka bir telefon görüşmesini izleyerek belirledi. Önceki gece Yakup Tayfur, kız arkadaşı Rana Aydın ve silahı saklayan Ramazan Taşdelen gözaltına alındı. Yakup Tayfur suçunu itiraf etti. Rana Aydın ile Ramazan Taşdelen de, Yakup Tayfur’un ifadelerini doğruladı. 3 zanlı Beyoğlu Adliyesi’ne gönderildi.

TUTUKLANDI

Yakup Tayfur, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadesinde, sevgilisi Rana Aydın’ı korumak için arkadaşı Ramazan Beydemir’den aldığı tabancanın yılbaşı gecesi Taksim’de yere düşerek patladığını söyledi. Nöbetçi mahkemeye gönderilen zanlılardan Ramazan Beydemir ile Rana Aydın serbest bırakıldı. Ancak Şişli’de işlenen başka bir suçtan aranan Rana Aydın yeniden gözaltına alındı. Yakup Tayfur, mahkeme tarafından tutuklandı.

Onu bana versinler ruhunu gasp edeyim
    /_newsimages/2705996.jpg
    KATİL zanlılarının yakalanması üzerine Adem Doğan’ın fayans ustası babası Ahmet Doğan, "Yakalanacağını biliyordum. Çünkü benim çocuğumun hiçbir günahı yoktu. Bana söz verdiler, yakaladılar" dedi. Ahmet Doğan oğlu Adem’e 20 sene emek verdiğini belirterek, "Sağolsun devletimiz, emniyetimiz katili buldu. Şimdiki isteğim en ağır şekilde cezalandırılması" diye konuştu. İstanbul’un göbeğinde böyle bir cinayetin olmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Doğan, "Burası dağ başı değil. Bu katil manyaksa Bakırköy’e yatırsınlar. Adalet öldürmezse bana teslim etsinler. Ben ruhunu gasp edeyim" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tekstilciyi tek kurşunla başından vurdular

Üsküdar’da, Güven Tekstil Firması sahibi Murat Gümüşkaya’nın (52) telefonlarına cevap vermemesi üzerine dün sabaha karşı işyerine gelen yakınları, işadamının 34 YL 1340 plakalı BMW marka otomobilini kapı önünde gördü.

İçeri girildiğinde Gümüşkaya, ofisteki masasında başından tek kurşunla öldürülmüş halde bulundu. Ceset morga kaldırıldı, boş kovan aranıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Eski saray müdürüne koltuk yırtma davası

Taner YENER/İSTANBUL

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, Dolmabahçe Sarayı’nın eski Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Eren hakkında, 13 Kasım 2005’te öğrencileriyle yaptığı ziyaret sırasında saray envanterine kayıtlı koltuğun kumaşını yırttığı iddiasıyla dava açtı.

Koltuk, zarar tespiti için Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Senem Onur tarafından incelendi.

Senem Onur, tarihi koltuğun değerinin 3 bin, yırtılan bölümüyle oluşan zararın ise 1500 dolar olduğu sonucuna vardı. TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı, Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Eren’den 1500 dolar tazminat istedi.

Maltepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Eren, mahkemeye sunduğu dilekçesinde, koltuğun koruma görevlileri tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Eren, suçlamaları reddetti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ankara'da sis ve kar kazalara neden oluyor
    Ankara'da, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan sis, şehir merkezinde yoğunluğunu artırdı. Hafif şekilde yağan kar nedeniyle yollarda oluşan buzlanma ise kazalara neden oldu.

Akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sis, gece boyunca da devam etti. Özellikle yüksek kesimlerde başlayan sis daha sonra şehir merkezinde etkisini gösterdi. Görüş mesafesi 10 metreye kadar düşerken hafif şekilde yağan kar da şehiriçi yollarda buzlanmaya neden oldu.

Atatürk Orman Çiftliği içerisinde oluşan buzlanma nedeniyle kazalar meydana geldi. Kaza yapan araçların yol ortasında bulunması nedeniyle de sürücüler zor anlar yaşadı. Sisin yarın öğle saatlerine kadar etkili olacağı öğrenildi.

İHA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Özürü kabahatinden büyük
    Adli emanetten çaldığı çocuk *****sunu satarken yakalanan zanlı, neden bu yola başvurduğunu ilginç şekilde açıkladı...

Trabzon Maçka Adliyesi’nde görevli R.S. adlı memur, polisin operasyonlarda toplayıp adli emanete teslim ettiği çocuk *****su CD’lerini, piyasaya satarken suçüstü yakalandı. Müşteri kılığına giren TV programı “Haber Özel” in muhabirleri adli emanete bırakılan çocuk *****su CD’lerini satın almak için R.S. ile pazarlığa girişti.

Olayı takip eden polis, R.S.’yi ***** CD’leri satarken suçüstü yakaladı. R.S’nin evinde çok sayıda ***** CD ele geçti. Zanlının Maçka Adliyesi, Yüksek Seçim Kurulu’nda memur olduğu belirlendi. Zanlı, “Bir çocuğum lise, diğeri üniversitede okuyor. Maaşım yetmiyor, yetiştiremiyorum. Mecburen bu yola başvurdum..” dedi.

Vatan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri