Otomotiv þirketleri, geçen sene dövizdeki dalgalanma ve faizlerin yükselmesiyle daralan araç pazarýndaki yerini korumak için yeni ticari araç modellerini peþpeþe piyasaya sürüyor.
Sprinter'in yeni nesil modeliyle Türkiye'de yeni bir sayfa açmak isteyen Almanya merkezli Mercedes-Benz Türk'ün Direktörler Kurulu Baþkaný Jürgen Ziegler, satýþlardaki daralmanýn bu yýl da süreceðini öngörüyor. Yüksek faizin bu yýl da devam edeceðini kaydeden Ziegler'e göre Türkiye pazarý bu yýl yüzde 10 daha daralacak. Þirket yeni modelin Türkiye pazarýnda baþarýlý olmasý için ciddi bir reklam kampanyasý yürütecek. Mercedes-Benz Türk'ün yöneticisi, bu konudaki soruya, "Bu reklam filmi ve ürün, bence Türk müziði ile sunulmalý ve aracýn önünde Maþallah yazýsý olmalý. Türk pazarýna böyle sunulursa daha baþarýlý olur." diyerek esprili bir cevap verdi.
Aracýn tanýtýmý ile ilgili düzenlenen basýn toplantýsýnda sektörle ilgili deðerlendirmelerde de bulunan Ziegler, geçen yýl Türkiye'de hafif ticari araç pazarýnýn 113 bine gerilemesine raðmen, þirket olarak pazar paylarýný yüzde 4'ten 5'e çýkardýklarýný ve 5 bin 600 adet satýþ gerçekleþtirdiklerini açýkladý. Ziegler, Türkiye'nin bu segmentte Avrupa pazarýnda önemli rol oynadýðýný, Almanya, Ýngiltere ve Fransa'nýn ardýndan genel hafif ticari araç pazarýnda dördüncü büyük pazar konumunda olduðunu ifade etti. Türkiye'de geniþ hafif ticari araç segmentinde 1997'den bu yana 15 bin Sprinter satýldý. Vito ve Viano'da ise bu rakam 35 bin. Ziegler, "Yeni Sprinter bize güç kazandýracak, Türkiye'de Sprinter ile yeni bir sayfa açacaðýmýzý düþünüyoruz." dedi. Mercedes, bu yýl 5 bin adet Sprinter satmayý hedefliyor. Yeni Sprinter'de yükleme sýrasýnda araca yaklaþýldýðýnda kapý otomatik olarak açýlacak. Uzaklaþýldýðýnda ise yine otomatik olarak kapanacak.


Teþekkur:
Beðeni: 



Alýntý

Yer imleri