REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 5/5 İlkİlk 12345
46 sonuçtan 41 ile 46 arası

Konu: Splitter ile evde 2 uydu receivere yayın alabilirmiyim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı demirkoparan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşlar şuan taktım ve bölüyor ama aynı uyduda ve aynı frekansda olması lazım yani türksatta V yayın yapan yayınları izleyebilirisiniz farklı uydular olmuyor bazı arkadaşlar bölmeyeceğini söylemiş şimdi denedim yapıyor benimde yapmak istediğim buydu birde cihazın arkasında out çıkışından yaptım diğer tv de görüntü hafif karıncalı çıkıyordu ama bu araparat ile o karıncalanma kayboldu saygılar
    Denildiği gibi kabloyu bölsenizde aynı şekil olur zaten:28:
    Bide digital yayında karıncalanma olmaz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı e®tan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Denildiği gibi kabloyu bölsenizde aynı şekil olur zaten:28:
    Bide digital yayında karıncalanma olmaz.
    makinenin out çıkışından diğer makineye gönderdiğim zaman oluyor çok hafif bazı arkadaşlar digital yayını bölmez yazmışta yazım onlaraydı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İyi günler,
    Merkezi sistem uydu var.
    Tek kablo ile evimin içine Kablo TV ve sat geliyor bir aparatla kablo ve sat ayrılıyor
    1/2 splitter takarak sat çıkışını 2 ye çoğlattım
    1 çıkışına reciver diğerine de dvb-s2 özellikli tv mi bağladım (sonuçta bu da bir reciver)
    her iki reciver da aynı anda çalışıyor Fakat
    her ikiside aynı polarite kanalları açıyor.
    yani star Horizantal , kanal d Horizantal ,1 inde star diğerinde kanal d seyredilebiliyor.
    TRT 1 HD vertical ; birinde star açıkken trt 1 hd yi açtığımda siyah ekran çıkıyor.
    Kadıköyde uydu satıcısı bir firmaya sorduğumda cihazınız zarar görebilir dedi. Bilen varsa lütfen yardım bekliyorum. Gerçekten zarar verir mi?
    Biraz araştırınca h/v polarite konusunda aynı anda çalışmamalarının nedeni 1 i 13 diğer 16v da çalışıyormuş bu nedenle farklı polarite kanallar açılamıyormuş
    1- bu şekilde çalışırken her iki cihazda 13 V veya 16 V akım veriyor Bunun santrale zararı olurmu?
    2- uyducunun açıklaması beni tatmin etmedi ama her iki cihazda 13 V elektrik veriyor santrale giden elektrik 26 V a çıkıyor santrali yakarsınız şeklinde
    3- yanlışlıkla kısa süreliğine farklı polarite kanalları açsak cihazlara zarar verme riski varmıdır hangi cihaz zarar görebilir?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı noname2040 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İyi günler,
    Merkezi sistem uydu var.
    Tek kablo ile evimin içine Kablo TV ve sat geliyor bir aparatla kablo ve sat ayrılıyor
    1/2 splitter takarak sat çıkışını 2 ye çoğlattım
    1 çıkışına reciver diğerine de dvb-s2 özellikli tv mi bağladım (sonuçta bu da bir reciver)
    her iki reciver da aynı anda çalışıyor Fakat
    her ikiside aynı polarite kanalları açıyor.
    yani star Horizantal , kanal d Horizantal ,1 inde star diğerinde kanal d seyredilebiliyor.
    TRT 1 HD vertical ; birinde star açıkken trt 1 hd yi açtığımda siyah ekran çıkıyor.
    Kadıköyde uydu satıcısı bir firmaya sorduğumda cihazınız zarar görebilir dedi. Bilen varsa lütfen yardım bekliyorum. Gerçekten zarar verir mi?
    Biraz araştırınca h/v polarite konusunda aynı anda çalışmamalarının nedeni 1 i 13 diğer 16v da çalışıyormuş bu nedenle farklı polarite kanallar açılamıyormuş
    1- bu şekilde çalışırken her iki cihazda 13 V veya 16 V akım veriyor Bunun santrale zararı olurmu?
    2- uyducunun açıklaması beni tatmin etmedi ama her iki cihazda 13 V elektrik veriyor santrale giden elektrik 26 V a çıkıyor santrali yakarsınız şeklinde
    3- yanlışlıkla kısa süreliğine farklı polarite kanalları açsak cihazlara zarar verme riski varmıdır hangi cihaz zarar görebilir?
    Splitter denilen cihaz genellikle tek kablo sinyalini çoklamak için kullanılır. Ama uydu sistemlerinde bunu uygulayamazsınız. Çünkü 13 volt Vertikal ve 18 Volt Horirantal kavramı vardır. LNB cihazı receiverdan gelen voltaja göre polarizasyonunu seçer ve sinyalini receivere gönderir. ŞİMDİİİİ eğer sen aynı anda iki receiverı splitter ile birbirine paralel bağlarsan LNB receiverden gelen voltaja göre ya 13 Voltta veya 18 Voltta çalışacaktır. O yüzden hangisi öncelik alırsa o polarizasyonu gösterir. İkisi aynı anda çalışırsa voltaj değil LNB, santral veya diğer receiverde ters akım yükselmesi olabilir ve zarar oluşabilir. Umarım yeterli olmuştur.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevgili dostlar aynı lnb den gelen sinyali 2. recevır ancak aynı polarite de ki kanalları seyredebilir.(yada aynı kanalı ) ayrıntılı bilgi için Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Selam arkadaşlar bu splitter ile tek lnb den iki cihaza aynı anda görüntü almamız kesinlikle olamaz,çünkü iki cihazdan lnb ye 13v veya 18v besleme gidiyor lnb ye aynı anda signal geri dönüyor.İki cihazdan aynı anda farklı voltaj gönderilirse ne olur lnb hali. Sapıtır yada cihazlar zarar görür.Denemedim ama ben böyle düşünüyorum.

Sayfa 5/5 İlkİlk 12345

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri