İyi günler,
Merkezi sistem uydu var.
Tek kablo ile evimin içine Kablo TV ve sat geliyor bir aparatla kablo ve sat ayrılıyor
1/2 splitter takarak sat çıkışını 2 ye çoğlattım
1 çıkışına reciver diğerine de dvb-s2 özellikli tv mi bağladım (sonuçta bu da bir reciver)
her iki reciver da aynı anda çalışıyor Fakat
her ikiside aynı polarite kanalları açıyor.
yani star Horizantal , kanal d Horizantal ,1 inde star diğerinde kanal d seyredilebiliyor.
TRT 1 HD vertical ; birinde star açıkken trt 1 hd yi açtığımda siyah ekran çıkıyor.
Kadıköyde uydu satıcısı bir firmaya sorduğumda cihazınız zarar görebilir dedi. Bilen varsa lütfen yardım bekliyorum. Gerçekten zarar verir mi?
Biraz araştırınca h/v polarite konusunda aynı anda çalışmamalarının nedeni 1 i 13 diğer 16v da çalışıyormuş bu nedenle farklı polarite kanallar açılamıyormuş
1- bu şekilde çalışırken her iki cihazda 13 V veya 16 V akım veriyor Bunun santrale zararı olurmu?
2- uyducunun açıklaması beni tatmin etmedi ama her iki cihazda 13 V elektrik veriyor santrale giden elektrik 26 V a çıkıyor santrali yakarsınız şeklinde
3- yanlışlıkla kısa süreliğine farklı polarite kanalları açsak cihazlara zarar verme riski varmıdır hangi cihaz zarar görebilir?
Yer imleri