Öğretmen Atamalarında Yeni Sınav Sistemi
Öğretmen atamalarıyla ilgili soru üzerine Bakan Çelik, şunları kaydetti:
"Biz KPSS sonuçlarına göre öğretmen ataması yapıyoruz. Fakülteden aldıkları diplomayı getiriyorlar, biz de KPSS sonuçlarına göre sıralama yapıyoruz. Ama bu, doğru öğretmen alma şekli değil. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Şubat ayına yetişmeyebilir. Ağustos atamasına yetişmek üzere bu konuda yönetmelik değişikliği yapacağız. KPSS'den aldıkları puan yüzde 50 etki yaparken, onları branşlarından sınava tabi tutacağız. Zaten kendilerinin istediği de bu. Beden eğitim öğretmeni diyor ki 'Siz beni KPSS'ye tabi tutuyorsunuz ama ben şu dersi gördüm, bu dersi görmedim'. Onların meslek alanında daha iyilerini seçebilmek için bu konuda mesleki ehliyetlerini de işin içine katarak KPSS ile birlikte değerlendirilecek yeni bir sistem kurabilmek için çalışıyoruz. Mevcutlar içinde daha iyiye talip olduğumuz için böyle bir sınav yapmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Ağustos ayında yapacağımız atamada yönetmelik değişikliği yaparak böylece yüzde 50 KPSS, yüzde 50 de kendi mesleki ehliyetinin ölçüleceği yeni bir değerlendirme şekli getireceğiz."
NOT:alıntıdır..
iyi mi olacak daha mı kötü bende bir aday olarak forumda ki diğer aday arkadaslarla paylasmak ıstedım.yorumlarınızı beklıyorum..
Yer imleri