Öðretmen Atamalarýnda Yeni Sýnav Sistemi
Öðretmen atamalarýyla ilgili soru üzerine Bakan Çelik, þunlarý kaydetti:
"Biz KPSS sonuçlarýna göre öðretmen atamasý yapýyoruz. Fakülteden aldýklarý diplomayý getiriyorlar, biz de KPSS sonuçlarýna göre sýralama yapýyoruz. Ama bu, doðru öðretmen alma þekli deðil. Bunun üzerinde çalýþýyoruz. Þubat ayýna yetiþmeyebilir. Aðustos atamasýna yetiþmek üzere bu konuda yönetmelik deðiþikliði yapacaðýz. KPSS'den aldýklarý puan yüzde 50 etki yaparken, onlarý branþlarýndan sýnava tabi tutacaðýz. Zaten kendilerinin istediði de bu. Beden eðitim öðretmeni diyor ki 'Siz beni KPSS'ye tabi tutuyorsunuz ama ben þu dersi gördüm, bu dersi görmedim'. Onlarýn meslek alanýnda daha iyilerini seçebilmek için bu konuda mesleki ehliyetlerini de iþin içine katarak KPSS ile birlikte deðerlendirilecek yeni bir sistem kurabilmek için çalýþýyoruz. Mevcutlar içinde daha iyiye talip olduðumuz için böyle bir sýnav yapmanýn mantýklý olacaðýný düþünüyorum. Aðustos ayýnda yapacaðýmýz atamada yönetmelik deðiþikliði yaparak böylece yüzde 50 KPSS, yüzde 50 de kendi mesleki ehliyetinin ölçüleceði yeni bir deðerlendirme þekli getireceðiz."
NOT:alýntýdýr..
iyi mi olacak daha mý kötü bende bir aday olarak forumda ki diðer aday arkadaslarla paylasmak ýstedým.yorumlarýnýzý beklýyorum..

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri