TAYLANDLILAR`IN EN GØZDE YEMEGI.

Güney Doğu Asya ülkelerinden Tayland'da böcek yemekleri halkın gözdesi. Tarladan toplanan böcekler, yağda kızartılarak büyük bir afiyetle tüketiliyor.
Marketlerde ve küçük tezgâhlarda paket halinde yemeye hazır olarak satılan böcekler, halk tarafından büyük ilgi görüyor. Toplanan böceklerin yağda kızartılarak yenildiğini ifade eden seyyar satıcı Somsree Kongdee, "Gerekli olan, böcek ve biraz yağ. Kısa süre sonra yemek hazır. Böcek fazla olursa, pişirme süresi de artıyor. Bu işi kendim yapıyorum ve herşey 1 saatte bitiyor. Sonra gelip burada satıyorum. Günde 500-bin baht (13-26 Dolar) kazanıyorum. Böcekleri bahçemden kendim topluyorum" dedi.
Siyah böceklerin tuzlu suda da pişirildiğini dile getiren Kaewta Intha ise, bu şekilde yapılan yemeğin yağda kızatılandan farkı bulunmadığını söyledi.
Böcek yemeğini çok sevdiğini belirten Malee Majai da, "Sürekli bu yemeği yiyorum. Çok tatlı" diye konuştu. Halk, böcekler dışında; kertenkele, kurbağa, yılan, tavuk ayağı, akrep, yengeç ve iguanaları da büyük bir zevkle tüketiyor.

BENCE COK IGRENC BIR SEY.