STREPTOCARPUS

Anavatanı:Tayland,Güney Afrika,Tropikal Afrikadır.

Beyaz.somon,pembe, mavi ve mor renkte çiçekleri vardır.

Çiçeklenme zamanı:Mayısdan Eylüle kadar olan süre çiçeklenme dönemidir.

yer seçim: Yıl boyunca çok aydınlık fakat direk güneş almayan oda sıcaklığında ortamı sever.

Su ve besin ihtiyacı: devamlı olarak toprağı sert olmayan,oda sıcaklığında su kullanarak hafif nemli tutulmalı Kışınsa su azaltılmalıdır.İlkbahar-Yaz dönemi boyunca iki hafta arayla az dozda besin verilmelidir.

bakım:İlkbaharda çok amaçlı çiçek toprağı kullanarak saksı değiştirilmeli, ortam nemi sağlanmalıdır.

üretim:Yaprak yada dallarından kesilerek sıcak yastıklarda köklendirilerek üretilebilir.

hastalık ve zararlılar:Sıcak ve kuru ortamda örümcek ve yaprak biti zararlısına maruz kalabilir.Fazla yada az su yaprak lekelerine sebebiyet verir.

SPATHİPHYLLUM

Anavatanı:Venezuella ve Kolombiya dır.

Krem beyaz çiçekleri vardır

Çiçeklenme zamanı:Mart-Eylül arası çiçek açar.

yer seçim: Aydınlıktan yarı gölgeye kadar olan ortamlarda yetişir.Sene boyunca oda sıcaklığı ister.

Su ve besin ihtiyacı: İlkbaha Yaz döneminde sert olmayan oda sıcaklığında suyla fazla olmamak kaydıyla düzenli sulanmalı Ekim -Ocak arası ise dinlenme dönemi olmasından dolayı sulama dahada azaltılmalıdır..ilkbahar-Yaz dönemi boyunca haftada bir az dozda besin verilmelidir.

bakım:Sıcak havalarda su püskürtülmelidir.(dolaylı nem oluşturulmalıdır.)

üretim:Tohumlarından yada ayırma ile üretilir.

hastalık ve zararlılar:Kuru ortamda örümcek zararlısı görülür.

SİNERERYA

Anavatanı:Kanarya Adalarıdır.

Çiçeklenme zamanı:Mart-Nisan arası çiçek açar.

yer seçim: Yıl boyunca çok aydınlık havadar ve serin ortamı sever.

Su ve besin ihtiyacı: Bol su verilmeli aralık ocak arası iki hafta arayla diğer dönemlerde haftada bir besin verilmelidir.

bakım:Fazla özel bir bakım gerektirmemektedir.

üretim:Temmuz-Ağustos döneminde tohumlarından üretilir.

hastalık ve zararlılar:Yaprak bitleri görülebilir.