Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: çiçekler hakkýnda bilgiler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart çiçekler hakkýnda bilgiler

ADENYUM

Anavataný:Tanzanya,Uganda ,Kenya ve Arabistanýn güneyi.

Beyaz,pembe,mor renklerde çiçekli olanlarý vardýr.

Çiçeklenme zamaný:Nisandan Aðustos ayýna kadar sürer.

Yer seçimi:Tüm yýl güneþli bir ortamda bulundurulmalý,kýþýn ise ýþýk almayan ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir.

Su ve besin ihtiyacý:Nisanda Ekime kadar topraðýný nemli tutunuz.kýþýn sa sulama neredeyse kesilmeli sadece kök kurumayacak kadar sulanmalýdýr.geliþme dönemi boyunca iki hafta arayla sulama suyuna besin karýþtýrýlmalýdýr.

Bakým:Gerekli görülürse ilkbaharda saksýsý deðiþtirilmelidir.

Üretim:uç dallarý kesilerek köklendirilir.

Hastalýk ve zararlýlar:örümce akarlar .

Not:sütü oldukça zehirlidir.

ADÝANTUM

Familyasý:Adiantaceae
    Anavataný:Tropikal bölgeler.
    Adiantum ne kuru ev havasýný ve nede soðuk ortamlarý sever.Hava akýmýna maruz kalmamalýdýr.
    Ýstekleriirek güneþ almamalý,yarý gölge ortamlara konmalýdýr.
    Ne topraðý nede hava ortamý yýl boyunca 20 derecenin altýna düþmemelidir.Bitki nemli ortamý sever.
    Bakým:Topraðýný yýl boyunca nemli tutmak gerekir.Sulama suyu sert olmamalý ve oda sýcaklýðýnda olmasýna dikkat edilmelidir.Topraðý asla kurutulmamalýdýr.Mar-Aðustos arasý iki hafta arayla besin vermelidir.Az miktarda besini suyuna karoþtýrarak uygulamalýdýr.
    Saksý altý kabýna su vermek suretiyle topraðý nemli tutulmalýdýr.Yapraklarýna sýkça su püskürtmek gerekir.Ýlkbahar baþýnda saksýsý deðiþtirilmeli bunun için menekþe topraðý kullanýlmalýdýr.
    Üretimi:20-25 santigrat derece Toprak sýcaklýðýnda sporlarý yoluyla yada ayýrma yöntemiyle üretilir.
    Hastalýk ve zararlýlarý:Fazla ýslaklýktan,sert su kulanýmý halinde yada topraðýnýn soðuk olmasý durumunda büyüme problemi görülür.

AECHMEA

Anavataný:Brezilyadýr

Kýrmýzý,pembe,mavi renkte çiçek açan türleri vardýr.

Çiçeklenme zamaný:Mayýsdan Ekime kadar sürer.fakar her yaprak rozeti bir kez açar.

yer seçimi: tüm sene ydýnlýk fakat direk güneþ almayan bir yerde konumlandýrýlmalý asla 18 derecenin altýna düþmemelidir.

Su ve besin ihtiyacý:Geliþme dönemi boyunca topraðýn nemi korunmalý,Asla soðuk su verilmemelidir.ilkbahardan aðustos ayýna kadar iki hafta arayla beslenmeli, kýþýnsa çok az su verilmelidir.

Bakým:iki yýl arayla saksý deðiþtirilebilir. ortam fazla kuruysa yapraklara su püskürtülmelidir.

Üretim: yandan verdiði kardeþ alýnarak üretilir.

Hastalýk ve zararlýlar:soðuklarda yaprak kahverengileþmesi görülür.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

STREPTOCARPUS

Anavatanı:Tayland,Güney Afrika,Tropikal Afrikadır.

Beyaz.somon,pembe, mavi ve mor renkte çiçekleri vardır.

Çiçeklenme zamanı:Mayısdan Eylüle kadar olan süre çiçeklenme dönemidir.

yer seçim: Yıl boyunca çok aydınlık fakat direk güneş almayan oda sıcaklığında ortamı sever.

Su ve besin ihtiyacı: devamlı olarak toprağı sert olmayan,oda sıcaklığında su kullanarak hafif nemli tutulmalı Kışınsa su azaltılmalıdır.İlkbahar-Yaz dönemi boyunca iki hafta arayla az dozda besin verilmelidir.

bakım:İlkbaharda çok amaçlı çiçek toprağı kullanarak saksı değiştirilmeli, ortam nemi sağlanmalıdır.

üretim:Yaprak yada dallarından kesilerek sıcak yastıklarda köklendirilerek üretilebilir.

hastalık ve zararlılar:Sıcak ve kuru ortamda örümcek ve yaprak biti zararlısına maruz kalabilir.Fazla yada az su yaprak lekelerine sebebiyet verir.

SPATHİPHYLLUM

Anavatanı:Venezuella ve Kolombiya dır.

Krem beyaz çiçekleri vardır

Çiçeklenme zamanı:Mart-Eylül arası çiçek açar.

yer seçim: Aydınlıktan yarı gölgeye kadar olan ortamlarda yetişir.Sene boyunca oda sıcaklığı ister.

Su ve besin ihtiyacı: İlkbaha Yaz döneminde sert olmayan oda sıcaklığında suyla fazla olmamak kaydıyla düzenli sulanmalı Ekim -Ocak arası ise dinlenme dönemi olmasından dolayı sulama dahada azaltılmalıdır..ilkbahar-Yaz dönemi boyunca haftada bir az dozda besin verilmelidir.

bakım:Sıcak havalarda su püskürtülmelidir.(dolaylı nem oluşturulmalıdır.)

üretim:Tohumlarından yada ayırma ile üretilir.

hastalık ve zararlılar:Kuru ortamda örümcek zararlısı görülür.

SİNERERYA

Anavatanı:Kanarya Adalarıdır.

Çiçeklenme zamanı:Mart-Nisan arası çiçek açar.

yer seçim: Yıl boyunca çok aydınlık havadar ve serin ortamı sever.

Su ve besin ihtiyacı: Bol su verilmeli aralık ocak arası iki hafta arayla diğer dönemlerde haftada bir besin verilmelidir.

bakım:Fazla özel bir bakım gerektirmemektedir.

üretim:Temmuz-Ağustos döneminde tohumlarından üretilir.

hastalık ve zararlılar:Yaprak bitleri görülebilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri