REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Beynimizin neresi fedakarlık yaptırıyor?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Beynimizin neresi fedakarlık yaptırıyor?

Bilim adamları, beyinde bir insanın bencil ya da fedakar olup olmadığını gösteren bölümü buldu.

Amerikalı bilim adamları, karşılık beklemeksizin diğer insanlara yardım etme eğilimi olarak tanımlanan fedakarlığın, beynin ''posterior superior temporal sulcus'' bölgesiyle bağlantılı olduğunu saptadılar.

Duke Üniversitesi Tıp Merkezi bilim adamları, 45 gönüllü üzerinde fMRI ile beyin taraması yaparak, beynin belli bir bölgesindeki faaliyetin fedakarlık tutumunu gösterdiğini tespit etiler.

Fedakarlık ölçüsünü saptamak için, deneklerden (bir yardım kuruluşu veya kendileri için para kazandıkları) bilgisayar oyunları oynamaları istendi. Bu esnada deneklerin beyin taramaları yapıldı. Bunun yanı sıra deneklere fedakarca veya bencilce davranışları hakkında sorular soruldu.

Araştırma ekibinin başkanı Scott Huettel, ''Beynin bu bölgesinin görevini anlamak, ille de Rahibe Therasa gibi insanları neyin harekete geçirdiğini tam olarak anlamamızı sağlamasa da araştırma, fedakarlık gibi önemli bir toplumsal davranışın kökenleri konusunda ipucu verebilir'' dedi.

ben katılmıyorum buna bence fedakarlık yapmamızı kalbimiz sağlıyor:49:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bilgi için teşekkürler..Banada pek inandırıcı gelmedi doğrusu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

böyle teoriler insanın kafasını karıştırıyor paylaşım için teşekkürler

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu tamamen gerçek arkadaşlar, Prof.Dr.Nevzat Tarhan'ın kitaplarını okuyunca beynimizi ve birçok şeyi öğreniyoruz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gerçekten ilginç.bakalım daha neler görecez .)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Nakkus Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bu tamamen gerçek arkadaşlar, Prof.Dr.Nevzat Tarhan'ın kitaplarını okuyunca beynimizi ve birçok şeyi öğreniyoruz
    :49: :49:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri