Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: ...::Ýki Güzel Hikaye::...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

...::Ýki Güzel Hikaye::...

Dört Þahit

Yaþlý bir zat kendisine bir ibadethane yaptýrmýþ, halktan uzak olan bu yerde Allah'a ibâdetle meþgul oluyordu. Birgün, aðaçlar arasýnda gezinirken bir delikanlý
    ile genç bir kadýn gördü. Delikanlý kadýna:
    - Benimle gelirsen sana þu kadar para veririm, diyordu.
    Kadýn, gencin teklifini kabul edip peþinden gitmeye baþladý. Yaþlý zat kadýna yaklaþýp:
    - Onunla deðil de benimle gelirsen sana þu kadar para veririm, diye, o gencin söylediðinden daha fazla bir þey teklif etti. Bunun üzerine kadýn o genci
    býrakýp adamýn peþinden geldi, içeri girdiler. Yaþlý zat kadýna:
    - Bir insan bir suç iþlerse, bunu da iki þahit görse, o adamýn hali ne olur, dedi. Kadýn:
    - Mutlaka cezalanýr, cevabýný verdi. Adam:
    - Ya iki deðil de dört þahit olursa ne olur, diye sordu. Kadýn:
    - O zaman ceza almasý daha kesinleþir, dedi. Bunun üzerine adam:
    - Biz þimdi buradayýz. Bizim yapacaðýmýz iþe þahit olan dört kiþi var, deyince kadýn, odada dört kiþi olduðunu zannederek, birden fýrladý.
    - Nerede? dedi. Yaþlý zat:
    - Ýkisi senin omuzlarýnda, ikisi de benim omuzlarýmda olan iki melektir. Bu mahkemeyi yapacak olan da Allah'týr. Bu durumda suçlular ceza almazlar mý? Bu
    durumda biz bu iþi niçin iþleyelim? dedi.
    Bu sözler karþýsýnda son derece üzülen, piþman olan ve ibâdetle meþgul olan bu zatýn sözlerinin tesiriyle tevbe eden kadýn, bir kere Allah dedi ve yere
    düþtü. Oldu yerde ruhunu teslim etti.

Cimriliðin Cezasý, Þükrün Mükafatý

Çok zengin ve cimri mi cimri biri vardý. Bir gün hanýmýyla beraber yemek yemek için sofraya oturdu. Önlerinde kýzartýlmýþ tavuk vardý. O sýrada bir dilenci
    gelip birþey istedi. Cimri adam ona birþey vermeyip boþ gönderdi. Daha sonra aralarý açýlýp hanýmýyla ayrýldýlar. Hanýmý baþka birisiyle evlendi.
    Haným, diðer kocasýyla birgün yemek yiyorlarmýþ. Önlerinde de kýzartýlmýþ tavuk varmýþ. O sofradan bir dilenci gelip birþeyler istemiþ. Kocasý hanýmýna,
    tavuðu olduðu gibi dilenciye vermesini söylemiþ. Kadýn da tavuðu olduðu gibi götürüp vermiþ. Vermiþ vermesine ama, hayret etmiþ. Çünkü tavuðu verdiði dilenci,
    eski kocasýymýþ.
    Bunu kocasýna anlatmýþ. Kocasý da, "Evet, o cimriliði sebebiyle bu hale geldi. Bir zamanlar tavuk yerken birþey vermeden boþ çevirdiði dilenci de bendim.
    Allah onu benim yerime koydu, bana da mal verdi. O çok cimri bir adamdý, Allah'ýn verdiði nimetlere þükretmezdi. Bense Allah ne verirse þükrederdim. Sonunda
    Allah onu benim, beni de onun yerine koydu" demiþ.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

üstat çok güzel hikayeler gerçekten teşekkürler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý anthony99 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    üstat çok güzel hikayeler gerçekten teþekkürler.
    begendiðine sevindim..
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri