arkadaþlar size soruyorum ki TCK 301 maddenin kaldýrýmasý istenmektedir.
yani çýkacaksýnýz Türklüðü,T.B.M.M.sini,T.C.devletini,yargý organlarýna,askeri,emniyet teþkilatýna, alenen yani açýkça aþaðýlayacaksýnýz hakaret edeceksiniz ve hakkýnýzda hiç bir sey yapýlmayacak . Yok böyle birþey sen çýkacaksýn bana hakaret edeceksin ve ben hiçbirþey olmamýþ gibi davranacaðým. ozaman yasalarýmýz ve kanunlarýmýzý boþuna mý yaptýk boþunamý bunlarý uyguluyoruz.
bütün bunlarý demokrasi isteði ile meydanlara çýkanlar istiyor.unutulmamalýki ABD,AB. ve diðer ülkeler bizim kadar demokratik deðillerdir.Yahu yürümenin,yemek yemenin,ve bir daha çok þeyin demokrasisimi olurmuþ.Ama bizde var iþte. Size soruyorum size hakaret etmenin demokrasisi olabilirmi
TCK'da 301'nci madde þöyle:
301. Madde: 1) Türklüðü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aþaðýlayan kiþi, altý aydan üç yýla kadar hapis cezasý ile cezalandýrýlýr.
2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargý organlarýný, askeri veya emniyet teþkilatýný alenen aþaðýlayan kiþi, altý aydan iki yýla kadar hapis cezasý ile cezalandýrýlýr.
3) Türklüðü aþaðýlamanýn yabancý bir ülkede bir Türk vatandaþý tarafýndan iþlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranýnda artýrýlýr.
4) Eleþtiri amacýyla yapýlan düþünce açýklamalarý suç oluþturmaz.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri