Demirören, Beþiktaþ'ýn Kulübü'nün Yýllýk Olaðan Ýdari ve Mali Genel Kurul Toplantýsý'nda konuþtu.
Beþiktaþ Kulübü'nün Yýllýk Olaðan Ýdari ve Mali Genel Kurul Toplantýsý baþladý.
Lütfi Kýrdar Uluslararasý Kongre ve Sergi Sarayý'nda gerçekleþtirilen toplantýya kulüp baþkaný Yýldýrým Demirören, yöneticiler, Divan Kurulu Baþkanlýðý ve kongre üyeleri katýldý.
Kulüp baþkaný Yýldýrým Demirören, toplantýnýn açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, 30 Mayýs 2004 tarihinde kendisine hayatýnýn en büyük onurunu yaþatarak baþkanlýða getiren genel kurul üyelerine teþekkür etti.
''Beþiktaþ bizim her þeyimizdir diyerek yola çýktýk. Beþiktaþ'ý yüceltmek ve baþarýlý kýlmak hedefimiz oldu. Beþiktaþ'a hizmet etmenin çok önemli bir yolu vardýr, o da yönetime talip olmaktýr. Elini taþýn altýna koymak, Beþiktaþ'ýn onurlu duruþuna hizmet etmektir'' diyen Demirören, yönetimleri döneminde birçok projeye imza attýklarýný söyledi.
Yýldýrým Demirören, bunlardan en önemlisinin BJK Fulya Süleyman Seba Projesi olduðunu ifade ederek, ''Bu dev projeyi gerçekleþtirmenin haklý gururunu yaþadýk. Tüm imkanlarýmýzý seferber ettik. Beþiktaþýmýzýn geleceði olan Fulya Projesi'ni Beþiktaþlýlara kazandýrdýk. Projede emeði geçen herkese þükranlarýmý sunuyorum. Bu proje Beþiktaþýmýza býrakacaðýmýz en büyük mirastýr'' diye konuþtu.
45 BÝN KÝÞÝLÝK YENÝ STAT PROJESÝ
BJK Ýnönü Stadý ve BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'ne de deðinen Demirören, yeni dönemde 45 bin kiþilik yeni stat projesini hayata geçirmeyi planladýklarýný kaydederek, ''Tüm kongre üyelerimizin vakit geçirebileceði bir sosyal tesis yapacaðýz. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nin altýnda bulunan saðlýk birimini açýyoruz ve Beþiktaþ Üniversitesi projesini gündeme getiriyoruz'' dedi.
''KARAMSAR SENARYOLAR ÜRETÝLÝYOR''
Demirören, görev süresinde bütün Beþiktaþlýlarý sevgi ve saygýyla kucakladýðýný vurgulayarak, þöyle devam etti:
''Olduðum gibi göründüm, göründüðüm gibi oldum. Kamuoyunda bir süredir mali durumumuzla ilgili karamsar, gerçek olmayan senaryolar üretiliyor. Beþiktaþ'ýn, dünyanýn tüm kulüpleri gibi borcu vardýr. Ancak önümüze sunulan büyüklükte deðildir. 32 aydýr ayný heyecanla görevine devam eden biri olarak, bu iddialara raðmen Beþiktaþ, önü açýk olan tek kulüptür diyorum. Hatta Beþiktaþ, Türkiye'nin mali yapýsý en iyi olan kulübüdür.'' Beþiktaþ için yarýnýn çok önemli bir gün olduðunu ifade eden Yýldýrým Demirören, ''Aralarýnda bulunduðum 18 yönetici arkadaþýmla göreve talibiz. Birlik ve beraberlik içinde, dimdik ayakta durmalýyýz. Ýþte o zaman Beþiktaþýmýz tüm hedeflerine ulaþacak, Avrupa'da ve Türkiye'de rakipsiz kalacaktýr. Ýþte o zaman Beþiktaþ daha güçlü olacaktýr'' þeklinde konuþtu.
AMATÖR ÞUBELER
Amatör þubelerde yaptýklarý yatýrýmlarýn geri döndüðünü görmenin kendilerini heyecanlandýrdýðýný belirten Demirören, þunlarý kaydetti:
''Basketbolda önderlik eder hale geldik. Amatör sporlarda 30 yýldýr beklenen kupalarý, madalyalarý kazandýk. Bu büyük baþarýlara ulaþýrken tüm sporcularýmýzý, emeði geçenleri ayakta alkýþlýyorum. Genç ve kaliteli kadrolar yetiþtirdik. Futbolda altyapýmýzda yýllar sonra yeniden parlak yýldýzlar yetiþmeye baþladý. Mehmet Sedef ve Ýbrahim Kaþ gibi birçok yetenekli genç yetiþtirmeye devam edeceðiz.''
''BÝZÝ DIÞARIDAN KÝMSE YIKAMAZ''
Demirören, birlik ve berberlik içinde hep beraber çalýþacaklarýný vurgulayarak, þunlarý söyledi:
''Görevler bitmez. Beþiktaþ'ýn deðerini iyi anlayan biri olarak, kaybedecek bir dakikamýz olmadýðýný hep söylüyorum. Bizi dýþarýdan kimse yýkamaz. Bir baþkan olarak ben de içeriden buna müsaade etmeyeceðim. Birlik beraberlik içinde, tek yumruk olalým. Beþiktaþ'a 10 kiþilik yönetimin deðil, herkesin destek olmasý lazým. Beþiktaþ bizim kulübümüz. Bazý hatalar oluyor. Bizler de dersler çýkarýyoruz. Önemli olan geliþmeye, büyümeye devam etmektir.''
5 YÖNETÝCÝ KATILDI
Siyah-beyazlý kulübün Yýllýk Olaðan Ýdari ve Mali Genel Kurul Toplantýsý'na 5 yönetici katýldý.
Ýkinci baþkan Murat Aksu, Sinan Vardar, Süleyman Eren, Yahya Kemal Gençer, Kývanç Oktay ve Can Akýn Çaðlar toplantýda yer almazken, yönetim kurulu adýna baþkan Demirören'in yaný sýra genel sekreter Kenan Öner, yöneticiler Ýlhan Durusoy, Bülent Deriþ, Hüseyin Yücel ve Fikret Ercan toplantýda hazýr bulundu.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri