para çoksa bana verin yaw![]()
Teşekkur: 0
para çoksa bana verin yaw![]()
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
şimdi ben de bilmiyorum sonucu desem ne olur acaba:49: :49:
9,33 x 3 = 28 lira iki lirada çalındı demişlsin de ama adamların cebinden cıkan 9 lira sonucda
adama maliyeti aryıyor demiştim 0,33 liralık maliyet artışı çalan satana değilde çalana gidiyor geri 0,33*3 =1 + 1 lirada alenen çalıyor yani maliyet artışı hırsıza bir lira olarak gidiyor 2 lira çalmış oluyor ....
şu mantıkla düşünmek lazım yani 25 lira malın maliyeti 8,33 lira 2 lirada çalındı yani kişi başı 0,66 kuruş çalmış oldu 0,66x3= 2 lira eder bunun yarısı aleynen çalındı diğeri malın maliyeti arttığından dolayı arkadaşım .. yanlış anlama ben serbest muhasebeciyim malın maliyeti hesabı işlemi doğruluyor... muhasebeciyim ama edebiyatım zayıftır biraz umarım anlatabilmişimdir![]()
yani benim paramın 8,33 lirası maliyete geri kalan 0,66 lirası çalana gitmiş oluyor
8,33+0,66 = 9 lira benim cebimden çıktı 1 lirayıda geri aldım
9+1 =10
10*3=30 lira
Kim aldıysa çıkarsın parayı bak çözemiyoruz soruyu![]()
benim de kafam iyice karıştı alın size cevap:cırak kişilere 1er lira verikden sonra gercekden de herkesin cebinden 9 ar lira cımıştır ve bu para 9*3=27
toplamharcanan parayı gösterir. O da 25 lira radyo parası ve 2 lira cıragin
cırağın cebine attıgı paranın ta kendisidir. Yani harcanan para olan 27 liranin
içinde zaten cıragın cebindeki parad vardır. yani onu ikinci kez eklemek yanlışlığın oluştugu temel noktadır
ohh be![]()
yarına kafdar bu para bulunmazsa karışmam yolarım hpinizi![]()
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
bulduk ya abi veredim cevabı ülen benim bildiğimde mi yanlış yoksa hehehe
9 liraya aldılar 9*3=27 2 lirada cırak caldı etti 29 1 lira nerde maliye bakanı oralardamıydı acaba kdv almış olmasın
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri