Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
31 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: 1 Lira Kayıp Oldu!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ülen şimdi aynısını yaptıracaksınız bana vereceem cıragın eline parayı yollayacam bir eksik getirsin o zaman biliyorum ben ne yapacagımı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hamzasarayli Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    9 liraya aldılar 9*3=27 2 lirada cırak caldı etti 29 1 lira nerde maliye bakanı oralardamıydı acaba kdv almış olmasın
    Tebrikler üstat biz bunu hiç düşünmedik valla çıraktan cebe atma vergisi alınmış olabilir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı alperyılmaz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ülen şimdi aynısını yaptıracaksınız bana vereceem cıragın eline parayı yollayacam bir eksik getirsin o zaman biliyorum ben ne yapacagımı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

selam yorumları okudum birazda,niye herkes 30 lirayı bulmaya uğraşıyor.adamlardan 10 ar lira çıkmıyorki.birer lira alınca 9 ar lira vermiş oluyorlar.3*9 =27 lira 2 lirada çırakta 27-2=25 liramı .radyo zaten 25 lira değilmiydi. 30 lirayla ne işiniz var. 3 lira adamlarda 2 lira çırakta 25 lirada radyo 3+2+25=30
    Konu turkuaz 10 tarafından (31-01-2007 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

27-5=25 mi eder?....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı alperyılmaz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    3 kişi para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. 30 lira olan radyo için herkes 10'ar lira birleştiriyor ve radyoyu alınıyor. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü hatırlıyor. Çırağına 5 lira verip, para üstünü iade etmesi için gönderiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 10X3=30 lira verilmişti.
    İadeden sonra 9x3=27 lira verilmiş oldu.
    2 lira da çırakta kaldı 27+2=29
    Geri kalan 1 liraya ne oldu?
    Burdaki + işareti yanlış... - olacak... 27-2=25 olacak... Niye topluyorsunuz ki. 27 Lira zaten çıkan bütün paranın toplamı (25 lira radyo ve 2 lira çırağın cebindeki para) bunun üstüne iade edilen 3 lirayı da toplarsanız 30 Lira olur gene...

Sevgiler...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

akşam show ana habere bile cıkacak bu sorum başlık daa 'kayıp para ne oldu'

teksoya cıkabilir:evet sayın seyirciler kayıp paraya ne oldu kayıp paranın esrarını çözmeye geldim

heheheh

Kullanıcı Bilgi Menüsü

helal olsun sana alper yılmaz günümüzde böyle değişik sorularada ihtiyacımız var çok teşekkür ederim gerçekten sana .

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya bu tür sorular iyi oluyor beyni karıştırıyor ve yoruyor aslında mantık ve matematik çakışması oluyor ilerde yaşlanınca bunamamak için bu tür egzersizler çok iyidir beyni biraz değişik işlerle yormak lazım çünklü sağol alper yarına yine karışık bi şeyler ayarla da beyinleri yoralım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

vallahi ya akşam ettik bir soru ile hehehe

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri