TÜrkÝyede NelerÝn Olup BÝttÝÐÝnden Ve DevletÝn UyuduÐundan BahsedÝyo Bence HerkesÝn BÝlgÝlenmesÝ ÝÇÝn Yayina Devam EtsÝn KÝ Ülke Ne Halde Herkes GÖrsÜn Uyan TÜrkÝye
Evet Yayýndan Kaldýrýlsýn
Hayýr Yayýndan Kaldýrýlmasýn
TÜrkÝyede NelerÝn Olup BÝttÝÐÝnden Ve DevletÝn UyuduÐundan BahsedÝyo Bence HerkesÝn BÝlgÝlenmesÝ ÝÇÝn Yayina Devam EtsÝn KÝ Ülke Ne Halde Herkes GÖrsÜn Uyan TÜrkÝye
diziye yönelik olarak rtük e gelen þikayetlerin listesi
Diziye yönelik þikayetlerin bazýlarý þöyle:
-Dizinin kesinlikle yayýnlanmasýný istemiyorum. Daha önce yayýnlanan Kurtlar Vadisi yüzünden liselerde çok olumsuz olaylar oldu. Gençlere kötü örnek olacaðýný, Kürtlere cephe alýnacaðýný ve ýrkçýlýðý körükleyeceðini düþünüyorum,
cevap:
bizler türk kürt hepimiz kardeþiz ve bu bayraðýn altýnda yüzyýllardýr yaþýyoruz.yeterki dýþ güçler bizi rahat býraksýn yoksa bir diziyle biz birbirimize düþman olmayýz.
-Dizi fragmaný terörü teþvik edici. Türkiye'nin terör kaynaklý zararý anlatýlýyor. Terör örgütü bunu duyarsa çok tehlikeli olacaðýný düþünüyorum,
cevap:
duymayanmý kaldý![]()
-Çocuðuma kötü örnek oluyor. Yayýnlanmasýn,
cevap:
amerikan filimlerinde bundan daha çok þiddet sahnesi var lütfen gerçekçi olalým.onlar kötü örnek olmuyorda bunlarmý oluyor.ayrýca kumanda diye bi cihaz var onu kullanýn lütfen ve dizi baþlarken sizi uyarýyor ve oraya kooocaman bir iþaret koyuyor ona dikkat edin.
-Bu dizi bizi 1970'lere geri götürecek. 1970 kuþaðý olarak o günleri yeniden yaþamak istemiyorum,
cevap:
70 kuþaðý deðilim ben 80 kuþaðýyým ama þahsi fikrim artýk o zamanki gibi olaylarýn olacaðýný düþünmüyorum.türkiyemiz geliþiyor ve aydýnlanýyor daha doðrusu dünya geliþiyor
-Kurtlar Vadisi dizisinin önleminin alýnmasýný istiyorum. Psikopat bir gençlik yetiþiyor.
cevap:buna cevap bulamadým bunada siz yorum yapýn
saygýlarýmla (cevaplar þahsýma aittir)
:49:
-Dizinin kesinlikle yayýnlanmasýný istemiyorum. Daha önce yayýnlanan Kurtlar Vadisi yüzünden liselerde çok olumsuz olaylar oldu. Gençlere kötü örnek olacaðýný, Kürtlere cephe alýnacaðýný ve ýrkçýlýðý körükleyeceðini düþünüyorum,
el Cevap:Tam tersine böyle diziler yapýlmadýðý için kutuplaþmalar oldu.
-Dizi fragmaný terörü teþvik edici. Türkiye'nin terör kaynaklý zararý anlatýlýyor. Terör örgütü bunu duyarsa çok tehlikeli olacaðýný düþünüyorum,
el Cevap:Bunu yazan vatandaþ merak etme daha dizide anlatýlmayýpta terör örgütünün kullandýð ne zarar metodlarý var ve namuslu vatandaþa zararý olmasýn diye deðinilmediði kanaatindeyim.![]()
-Bu dizi bizi 1970'lere geri götürecek. 1970 kuþaðý olarak o günleri yeniden yaþamak istemiyorum,
el cevap:70 li yýllara gelinirken bu kadar cesur diziler olsaydý o yýllar heba olmazdý.![]()
-Kurtlar Vadisi dizisinin önleminin alýnmasýný istiyorum. Psikopat bir gençlik yetiþiyor.
el cevap: insanlar kurtlar vadisi ile psikopat olmaz olsa olsa psikopatlarýn sonunu görüp o yola girmekten korkar.![]()
bunlarda benden
![]()
yayýna devam etsin bakalým neler ögrenicez
Kurtlar vadisin yayýndan kaldýrana kadar o salakça yapýlan türkü þarký dans yarýþma programlarýný ve sabah-öðle kuþapýnda yayýnlanan kadýn programlarýný yayýndan kaldýrsýnlar.Kurtlar vadisini izleyerek etki altýnda kalanlara söyleyeceðim tek þey;o kiþiler kültür seviyelerini bir kontrol ettirsinler.Zaten gençlerin durumu ortada dizinin fazla birþey yapmasýna kesinlikle gerek yok.
![]()
![]()
![]()
lütfen bi bakýn...herþey bu kadar basit deðil
hayýr kesinlikle kaldýrýlsýnn......çünki bu dizi ile çok eskiden yaþanmýþ olan olaylarý tekrar su yüzüne çýkartarakk yaralara tuz bastýrýlýyorr..amacý ne olabilir ki sadece ülkemize düþman çýkartmak ve ýrkçýlýk ederek daha da bölünmesini saðlamkatýrr...çok abartýlarak yapýlmýþ bu dizi çok saçma iþi ve ben burdan kýnýyorumm..kim olursa olsun hiç bir yeri ve örgütte olsun böle yapýlmamalý....eðer öle þiddet çok çok fazla kullanýlýyor olsaydý!!! necati þaþmaz (polat alemdar)ý indirirlerdi....bu da bi gerçek....herkes barýþý derken bu ne saçmalýk bi de ikinci gün tv ye çýkýp hapimiz kardeþiiz ..madem kardeþiiz ne diye ýrkçýlýk edipp olaylarý abartýpp bölücülük yapýyorsunn..o yapýmcýlarýn görevii insanlarý iyiye kötüden iyiye teþvik etmektir sürüklemek deðil.burdan tekrar kýnýyorumm...........bu yorumlarý yapmak için bi kere o bölgede yaþamýþ olmalýsýnýz..yoksa yalancý tv nýn karþýsýnda biþi anlýyamazsýnýz....sonuçta hepimiz hz. muhamed'in (s.a.v)ümmetinindeyiz kardeþiz ( Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. )![]()
Konu sprstfrm tarafýndan (13-02-2007 Saat 17:16 ) deðiþtirilmiþtir.
bu törör türkiyeden silinecek![]()
![]()
![]()
![]()
Biraz uzun ama mutlaka sonuna kadar okuyun...
Hýrant Dink vuruldu. Baþýna dört el ateþ edilerek, gazetesinin önünde vuruldu. Elbette çok üzüldüm. Hýrant Dink'in vurulmasýnýn, hem de bu ülkede vurulmasýnýn doðuracaðý sonuçlarý tahmin edebildiðim için çok üzüldüm. Bu ölümün bu ülkeye vereceði zararý bildiðim için çok üzüldüm.Herkesin yazdýðý gibi uluslar arasý tepkiden veya dünya milletlerinin gözündeki imajýmýzýn zarar göreceðinden dolayý deðil ama. Zira bu imaj zaten bellidir ve yüzlerce yýldýr deðiþmedi, uluslar arasý tepki ise ille de birinin ölümüne ihtiyaç duymaz söz konusu ülke Türkiye ise mutlaka bir bahane bulunur.Benim kaygým, marjinalleþtirilmeye çalýþýlan milli duruþ ile ilgilidir.Benim kaygým bundan sonra oluþacak olan tüm milli tepkilerin bu travmaya takýlýp kalacaðý ile ilgilidir.Benim kaygým namus bayraðýný taþýyan namussuzlarýn namus kavramýna zararvermesi ile ilgilidir.Benim kaygým bu olaydan önce neredeyse suç sayýlan "ben Türk'üm"cümlesinin bu olaydan sonra belki de en provakatif cümle olarak algýlanabileceði ile ilgilidir.Bu ortamý fýrsat bilen millet ve vatan düþmanlarýnýn ise pervasýzlýk sýnýrlarýnýn nereye kadar geniþleyeceði ile ilgilidir.Ýþte tüm kaygým ve üzüntüm bunlardan ibarettir. Elbette bir insan öldürüldüðü için, çocuklarý babasýz kaldýðý için üzgünüm, hem de çok üzgünüm. Ancak yazýlanlarýn ve söylenenlerin nasýl provakasyonlara sebep olacaðý da ortadadýr.Burasý özgür bir ülkedir elbette, herkes dilediðini düþünmekte ve söylemekte ve hatta yazmakta özgürdür, ancak özgürlük sýnýrsýz deðildir.Zira baþkalarýnýn özgürlüklerinin ve kutsallarýnýn sýnýrlarý bizim özgürlüklerimizi kýsýtlar. Sýrf özgür olmak adýna kimseye hakaret edemezsiniz. Sýrf özgür olmak adýna kimsenin kutsallarý ile alay edemezsiniz.Hýrant Dink vuruldu, bir ev babasýz, bir kadýn kocasýz kaldý. Þaþýlacak bir hýzla basýlan posterleri pankart þeklinde daðýtýlmýþ ve toplanan kalabalýðýn ellerinde," katil devlet hesap verecek" sloganlarý eþliðinde sallanýyordu. Aslýnda bir babaydý ölen, bir insandý bir provakasyon malzemesi deðildi.Hýrant Dink vuruldu, yollara döküldü insanlar, karanfiller atýldý vurulduðu yere. Dev bir posteri derhal gazete binasýndan sarkýtýldý. Tüm gazeteler olayý manþetten verdi, herkes baþ saðlýðý mesajlarý geçti.Biz bu tür ölümlere, arkadaþlarýmýzý kaybetmeye alýþmýþtýk aslýnda ama bir teki için bile böyle bir uðurlama yapmamýþtý Türk halký , bir teki için bile yayýn organlarý böyle manþetler atmamýþtý, alýþmadýðýmýz buydu bizim.
Kadir Aydýn; þehit j. Astsubay.
Diyarbakýr'ýn Lice kýrsalýnda teröristlerle girilen çatýþma sonucundahainler tarafýndan ve vataný uðruna þehit düþtü. Babasý kýzým var onu davatana kurban vermeye hazýrým dedi. Hiçbir gazete bu kadar yer vermedi,ne Ýstanbul ne Ýzmir'de bu kadar kalabalýk toplanýp terörü protesto etmedi.
Alim Yýlmaz; J. Yarbay.
Elazýð ili kýrsalýnda teröristler tarafýndan þehit edildi. EþiAðlamayacaðým, onlarý sevindirmeyeceðim bu vataný bölemeyecekler diyordu. Haber bültenlerindeki birkaç saniyelik görüntü ve haber metni dýþýnda hiçbir kanal ondan bahsetmedi, onun için özel programlar yapýlmadý. O bir kahramandý ve kahramanlar gibi gitti sonsuzluða.Daha burada isimlerini saymaya kalksam ciltler alacak kadar çok kahramandan bahsediyorum, hiç birisi bize hakaret etmedi, istiklal marþýnýn "kahraman ýrkýma bir gül" bölümünde susmadýlar haykýrdýlar.Hýrant Dink güvenlik ve huzur içinde yazabilsin, çocuklarý okullarýna emniyetle gidebilsin diye þehit düþtüler . Kimse onlar için posterler bastýrýp yürüyüþler tertip etmedi.Biz alýþmýþtýk aslýnda ölümlere, arkadaþlarýmýzý topraklara koymaya,Hýrant Dink'in bir terör eylemine kurban gitmesinden dolayý oluþan toplumsal hassasiyeti, onlarýn da hak ettiklerini düþünüyorum sadece ama onlar için gösterilmedi.Hýrant Dink vuruldu ama ne ölecek biliyor musunuz?Ancak oluþmaya baþlamýþ olan milli ruh ölecek, öldürülecek. Yenice filizlenmeye baþlamýþ olan ulus bilinci öldürülecek, gazete köþelerinde.Hýrant Dink vuruldu ama "Türküm ve kimseye soy kýrýmý uygulamadým, benim olan vatan topraðýndan bir karýþ vermeyeceðim" diyenler ve diyecekler öldürülecek televizyon programlarýnda.Hýrant Dink vuruldu ama aslýnda ölen baþka bir þey olacak ve HýrantDink'i vuran her kimse gerçekten bu vatana ihanet etti. Bu ülkeye verilecek en büyük zararlardan birini verdi.Þimdi Irak'ta ki Türkmen katliamýna gösterilecek tepki bu travmaya takýlacak.Kýbrýs için oluþmaya baþlayan hassasiyet bu olaya kurban edilecek.Türk varlýðý için söylenecek her söz ve yazýlacak her kelime derhal Þiþli'de ki kanlý sokaðýn müsebbibi olma suçlamasýyla karþýlaþacak.Hýrant Dink vuruldu ve öldü.Basýlan bu düðmeden sonra ölecek her þey için Türk ulusunun baþý saðolsun. Bu ölümden ve bundan sonrakilerde kim nemalanacaksa o sevinecek,mutlu olacak. Biz çok üzüldük çünkü kayýp çok büyük olacak, HýrantDink'ten daha büyük olacak.Bu kaybý önlemek için sessizce topraða düþen kahramanlar ise ölmeye devam edecek.Sessizce.
Türk ulusu! Baþýn sað olsun.
Bu yazým çeþitli tarihlerde bir çok yerde yayýnlandý her hangi bir siyasi amacý olmadýðý için burayada dizi için yapýlan yorumlara katký saðlasýn diye koymak istedim.
Unutmayýn arkadaþlar gerçekleri görmek istemediðiniz sürece göremezsiniz.
Eðerki bir dizi bir þarký veya baþka bir oluþum ülkemin yaþadýðý karanlýk tarafý biraz olsun göstermeye çalýþýyorsa baþýmýn üzerinde yeri var ki ben daha önceki hiç bir kurtlar vadisi dizilerini seyretmediðim halde bu terör olayý olduðu için ilk bölüme baktým ve eðerki devamda ederse dizi etmelidir bence bitene kadarda bakacaðým.
HEPÝMÝZ HRANTIIIIZZ, HEPÝMÝZ ERMENÝYÝÝÝÝÝZZZZZ" DÝYE HAYKIRAN
HERKESE ÝTHAFEN. HEPÝMÝZ KADÝR'ÝZ, HEPÝMÝZ ADAMIZ.HRANT DÝNK’ ÝN ÖLÜMÜNDEN SONRA
YAÞANANLARIN ARDINDAN, VATAN’ I ÝÇÝN (ADINI BÝLE SONRADAN
ÖÐRENDÝÐÝM) DÝYARBAKIR LÝCE’ DE ÞEHÝT OLAN .KOMD.ASTSB.KD.ÇVÞ. KADÝR AYDIN’ A ÝTHAFEN YAZILMIÞTIR. RUHUN ÞAD OLSUN.
EY KOCA DÜNYA BENDE ÖLDÜM
EY KOCA DÜNYA BENDE ÖLDÜM,
BELLÝ KÝ HÝÇBÝRÝNÝZÝN HABERÝ YOK,
HEM DE DÝNK’ TEN SADECE BÝR GÜN ÖNCE, AMA SADECE BÝR GÜN
NE DUYDUN, NE GÖRDÜN, NE DE UMURSADIN…
ÖLÜMÜMDEN HEMEN SONRA KAMERALAR GELMEDÝ ORAYA,HALK’TA TOPLANMADI ELLERÝNDE KARANFÝL VE MUMLARLA,
HÝÇBÝR DEVLET BÜYÜÐÜ VE AMERÝKA’DA KINAMADI ÖLÜMÜMÜ,VE YAZMADILAR ADIMI MEZAR TAÞIMDAN BAÞKA, HÝÇBÝR YERE…
HALBUKÝ BENÝM ADIM ÖZ VE ÖZ TÜRKÇE ÝDÝ, “KADÝR AYDIN” OKUNMASI, SÖYLENMESÝ VE YAZILMASI ONUNKÝNDEN DAHA KOLAYDI,AMA ANMADI BENÝ BABAMDAN GAYRI KÝMSE, ONU ANDIKLARI GÝBÝ, VE YAZILMADI BAÞKA HÝÇBÝR YERE ADIM, ANAMIM YÜREÐÝNDEN BAÞKA…
BEN GENCECÝK FÝDANDIM, DAHA HÝÇ TOMURCUK VERMEMÝÞ,VE SOLDURDULAR BENÝ LÝCE’ DE, HAYATIMIN BAHARINDA,
BENÝ DE VURDULAR, BEN DE ÖLDÜM, BÝLMEM DUYDUNUZ MU?
AMA BULAMADILAR BENÝ VURANLARI 32 SAATTE,
BELKÝ DE HÝÇ ARAMADILAR…
BEN KENDÝ VATANIMDA, VATANIMI VATANSIZLARDAN KORUMAK ÝÇÝN ÖLDÜM,
BEN TÜRK’TÜM, ADIM TÜRKÇE, AMA ÖÐRENEMEDÝ ADIMI HÝÇ KÝMSE, BÝR KEZ BÝLE MANÞET DE OLAMADIM YA O GÜL
YÜZÜMLE GAZETELERDE,
ÝÞTE EY KOCA DÜNYA BEN ASIL O GÜN ÖLDÜM
doðru söze ne denir?![]()
![]()
![]()
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri