Bu da bu konudaki bir dostumdan alýntý
o kan uykusu belgeselinin ilk bölümlerindeki opersayona katýlanlardan biri (asteðmen tim komutaný ) olarak yazýyorum bu satýrlarý ...Evet terör Türkiyenin gerçeði ve Necati Þaþmaz ýn kahramanlýk destaný gibi deðil gerçekte olanlar...gerçekte olanlar bambaþka...askerliðim bittikten sonra Atatürke olan saygým bir kat daha arttý ..neden biliyormusunuz ...ve sorun Atatürkçüyüz diye geçinenlere neden milliyetçilere bu kadar düþmansýnýz diye... ve sorun neden Kürtlerle Türkleri savaþtýrmaya uðraþýyorlar ...yüzyýllarca kardeþ olanlar neden düþman oldu diye sorun kendinize...ve þunuda sorun orada teröristlerle mücadele edenler kimler veya hangi siyasi görüþten olanlar diye...(þýrnak taki özel timin silahlarýnýn kabzalarýnda ne iþareti var diye sorun ) kanýný canýný ortaya koyanlar kimler diye sorun kendinize...laila da geceleri eðlenmeye gidenlermi acaba canlarýný ortaya koyanlar yoksa ben bu vatan için canýmý vermekten çekinmem diyenlermi....terhis olacaðým gece çýkan çatýþmada 1 asteðmen kardeþim 1 astsubay arkadaþým ve 7 askerimiz þehit olmuþtu ve ertesi gün onlarýn cenazeleriyle birlikte helikoptere binip diyarbakýra gelmiþtim ...bana ve benim gibi kan uykusunda olanlara en çok koyan nedir biliyormusunuz þehitlerin kanlarýndan ne siyaset ne tartýþma yapýlýr ...bir düþünün kaçýnýz gönüllü olarak güneydoðuda teröristlerle mücadele etmeye gidip ölmeyi göze alýr ...ben uzun zaman önce terhis oldum ...ama bugün gel deseler yine eskiden olduðu gibi gönüllü olurum ve evimi cocuklarýmý býrakýr giderim ...çünki ben Atatürk milliyetçisiyim .Þehitlerin kanlarý üzerine film çevrilmez ...çevrilirse o analarýn küllenmiþ acýlarý canlanýr ...yazýktýr o analara ...canlarýný tekrar tekrar yakmaya kimsenin hakký yok ..hele reyting uðruna hiç yok...uzun oldu ama kusuruma bakmayýn...dolmuþum biraz