15 Þubat 2007 14:35
Haftalýk basýn toplantýsý düzenleyen Ziya Doðan, bu hafta deplasmanda Denizlispor ile yapacaklarý maçýn çok zor geçeceðini söyledi...
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doðan, aldýklarý son galibiyet sonrasý kamuoyunda her þey iyi gidiyormuþ gibi bir izlenim oluþtuðunu belirterek, "Bir maç kazandýk diye her þeyin güllük gülistanlýk gösterilmesi doðru deðil. Ayaklarýmýzýn yere saðlam basmasý lazým" dedi.
Mehmet Ali Yýlmaz Tesisleri'nde haftalýk basýn toplantýsý düzenleyen Teknik Direktör Ziya Doðan, geçen hafta Gaziantepspor karþýsýnda alýnan galibiyetin kendileri adýna çok önemli olduðunun altýný çizdi.
Doðan, "Bu galibiyet, Trabzonspor için önemliydi. En azýndan moral ve motivasyon açýsýndan kamuoyuna iyi sinyaller verilmesi açýsýndan bu maç bizim için çok önemliydi. Ancak her þey iyi gidiyormuþ gibi kamuoyunda bir izlenim var. Ama takým þu an benim istediðim seviyede deðil. Eksiklerimiz var. Bu eksikleri giderdiðimiz zaman iyi bir takým olacaðýz. Bir maç kazandýk diye her þeyin güllük gülistanlýk gösterilmesi doðru deðil. Ayaklarýmýzýn yere saðlam basmasý lazým" diye konuþtu.
Haftasonu ligin düþme hattýnda bulunan Denizlispor ile oynayacaklarýný ifade eden Doðan, "Beþiktaþ maçýnda Denizlispor'u izledim. Gol yedikleri dakikaya kadar Beþiktaþ'a pozisyon vermediler. Türkiye'de büyük küçük takým ayrýmý yok artýk. Bizden sonra Galatasaray ile oynayacaklar.
Kazanmak isteyeceklerdir. Bize karþý direnecekler. Varlarýný, yoklarýný ortaya koyacaklar. Bizi yenmek için oynayacaklar, ancak biz de Beþiktaþ maçý öncesi moral bulmak istiyoruz. Denizli'den iyi bir skorla dönersek istediðimiz havayý da yakalarýz" dedi.
"Benim ve bazý futbolcularým hakkýnda basýnda bazý haberler çýkýyor" diyerek basýnda çýkan haberlere tepki gösteren Doðan, "Kiki Musampa'nýn beni yönetime þikayet ettiði yönünde haberler var. Stepanov'u da yedek soyundurduðum için yöneticilerin bana telkinde bulunduðu ve bu oyuncuyu oynatmam gerektiði yönünde yönetimin bana baský yaptýðý þeklinde basýnda haberler çýktý. Bunlar kesinlikle doðru deðil. Trabzonspor'un deðerini herþeyin üstünde tutarýz. Bizim oyuncularýmýzla bir problemimiz yok. 23 oyuncu ile çalýþýyoruz. Zengin bir kadromuz var. Kurduðumuz kadro ile alternatifli ve rekabet ortamýný saðladýk. Hiçbir oyuncunun formasý garanti deðil. Ben kimi hazýr bulursam onu oynatýrým. Ben ilk 18 yaparken zorlanýyorum. Bu da beni mutlu ediyor" ifadelerini kullandý.
Teknik adam olarak önce adaletli olmayý ilke edindiðini kaydeden Doðan, "Daha önce Çaðdaþ'ý oynatýyordum, ama þimdi onu yedek oynatýyorum. Ama bu konuda ne benim ne de oyuncularýmýn bir rahatsýzlýðý var. Türkiye'de oyuncu bazýnda da mantaliteyi deðiþtirmek istiyoruz. Bir oyuncu kadroya girsin girmesin hazýr olmak zorunda. Ben oyuncularýmla anlayýþ içinde çalýþýyorum. Ama genç oyuncular çýkan dedikodulardan etkileniyorlar ve yýpranýyorlar" dedi.
Ödemelerde yaþanan sorunlarla ilgili sorulan sorular üzerine ise Doðan, "Her takýmda ödeme aksaklýklarý olduðu gibi bizde de olabiliyor. Bunu da çözeceklerdir. Bu tür konularý konuþmak istemiyorum. Hak ettiðimiz zaman hak edeceðimizi alýrýz" açýklamasýný yaptý.
Doðan, takým kaptanýnýn Hüseyin olduðunu, 2. kaptanýn Hasan Üçüncü ve 3. kaptanýn da Tolga olduðunu söyledi.
Ýstikrar olursa Türkiye'de her teknik direktörün baþarýlý olacaðýný ifade eden Doðan "Bazý takýmlar 2. haftada bir teknik direktör deðiþtiriyor. Bu doðru deðil. Ýstikrar saðlanýrsa bunun Türk futboluna çok büyük katkýsý olur" diye konuþtu.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri