REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Korsan Lig tv yayını yapan şebekeye baskın

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Korsan Lig tv yayını yapan şebekeye baskın

    Olayla ilgili olarak yakalanan 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 20 bin cihazın ise polis baskını üzerine gümrükten çekildiği öğrenildi.
    Güney Koreli J.W.H. tarafından gönderilen parçalarla oluşturulan cihazla yıllık 80 dolardan 5 bin kişinin abone edildiği ve bu abonelerin de adreslerinin belirlendiği bildirildi.

    Digiturk tarafından yapılan şikayet üzerine ortaya çıkan olayla ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda Lig TV ile ***** içerikli çok sayıda kanalın şifresini kıran uydu alıcılarının, Karaköy, Kadıköy ve Üsküdar'daki uydu alıcısı satan mağazalarda satıldığını tespit etti.

    Yapılan çalışma sonucu Güney Kore'den getirilen parçaların birleştirilmesiyle oluşturulan uydu alıcılarının içerisindeki bir modem sayesinde şifrelerin kırıldığı ve yayınların müşterilere Mecidiyeköy'de kurulmuş bir server aracılığı ile ulaştırıldığı tespit edildi.

    Ekipler, kırılan şifre kodlarının önce Güney Kore'den Kadıköy'deki bir ofiste kurulan aracı, server'a oradan da Mecidiyeköy'deki ana server'a geldiğini belirledi. Mecidiyeköy'den 5 dakikada bir güncellenen şifrelerin, internet bağlantısı olan uydu alıcılarına anında gönderilerek yayınların şifresiz olarak seyredilmesinin sağlandığı tespit edildi.

    Güney Koreli işadamının Türkiye'deki sekreteri D.Ş., F.C., teknik çalışan İ.Y., satış temsilcisi E.E., Beyoğlu'ndaki satıcı H.E., Kartal'daki satıcı Z.K. ve Sarıyer'deki satıcı F.C.'yi gözaltına aldı.

    Firmada yapılan aramalarda server bilgisayar, uydu alıcılarının teslim edildiği satıcılar ve 5 bin abonenin bilgileri tespit edildi. Olayla ilgili olarak da firmanın diğer ortağı olduğu belirtilen C.D. ile Güney Koreli J.W.H.'nin arandığı belirtildi.
    Abonelerin uydu alıcısı için firmaya 300 YTL ödediği belirlendi.

    Alıcıda kullanılan ve şifrelerin kırılmasında kullanılan özel kart için ise yıllık 80 dolar ücret ödediği belirlenirken gümrükte bekleyen 20 bin cihazın ise polis tarafından yapılan operasyonların ardından geri çekildiği tespit edildi. Cihazların Türkiye'ye parçalanarak sokulmasının nedeni ise gümrük vergilerinin azaltılması olarak açıklandı.

    Lig TV ile birlikte 70 *****grafik yayın yapan kanalında şifrelerini kıran sisteme sahip 5 bin kişinin IP numaralarından adreslerinin tespit edileceği belirtilirken, J.W.H'nin sekreteri D.Ş.'nin, Türkiye'deki firma yetkililerinin J.W.H'nin malzeme siparişi verdiklerini ancak ücretini ödemediklerini anlattığı bildirildi. Yurt dışında olan J.W.H.'nin ifadesinin alınması için yazışmaların yapılacağı da belirtildi.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    millet samanın altında suyu yürütyorlar da lig tv nin haberi yok

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Sonucunu merak edenler varmı.? Sonuc kişiler serbest bırakıldı

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sonucunu merak edenler varmı.? Sonuc kişiler serbest bırakıldı
    valla ne kadar serbestte bırakılsalar onlara digiturk ten yüklü bir fatura gelir

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bana pek inandırıcı gelmedi ama ! sanki senaryo gibi.nedeni bütün uydu alıcıları yurt dışından geliyor ve internet baglantılı olanlarda var ayrıca faturalı,gümrügü ödenmiş yasal yollardan gelen mala ne yapılabilir.ama *****ğrafik yayın yapan serverlerin kökünü kazısınlar.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bence olay senaryo böyle şeyler birileri yazıyor paylaşım verecek firmalar geri adım atıyor bizzat firmanın birine bu olayla ilgili şahit oldum gene hatırlarsanız
    yaklaşık 1ay önce yine böyle bi haber yayınlandı firma dosyayı geri çekti tam
    verecekken başımız ağrır düşüncesiyle

  7. #7
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Türkiyede herşey oluyor

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    avukatlar saglamsa bence çok ciddi ceza alırlar gibime geliyor
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

  9. #9
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    avukatlar saglamsa bence çok ciddi ceza alırlar gibime geliyor

    Evet çok ciddi tazminat davaları açılıyor.Bir keresinde şahit olmuştum

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bence hıcbır ceza almayacaklar burası turkıye burda ersey olur jardes kımler cea alamadan kurtulmadıkı bu yaptıkları nekı yaw

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •