Beþiktaþ, Yattara ve Ceyhun'u durdurmaya mecbur, yoksa iþi çok zor. Kartal'ýn en önemli silahlarý Rico, Bobo, Nobre'den oluþan sambacýlar"

Yattara ve Ceyhun
Trabzon- Beþiktaþ maçýný mercek altýna alan Beþiktaþ yazarlarýnýn hemen hepsi iki isim üzerinde duruyor; Yattara ve Ceyhun... Ýkisini de durdurmanýn zorluðunun altý çiziliyor. Ýyi zemine sahip Avni Aker'deki randevuda, yýldýzlarýn sahne almasý ve iyi futbol bekleniyor. Kartal'ýn en önemli kozu olarak ise Ricardinho öne çýkýyor.

Otoriteler ne dedi

Kazým Kanat: Yattara'yý tutmak þart

Türkiye'de Yattara'yý durduracak bir oyuncu tanýmýyorum. Biraz düþünüyorum, tutabilirse bir tek Ýbrahim Üzülmez diyorum. Çünkü o da çok çabuk ve süratli. Ya tutamazsa? Ayrýca o bölgeye Gökdeniz gelirse, orta sahada Ayman da hakemden hoþgörü görüp, sert futbol oynarsa; Beþiktaþ þampiyonluk umudunu yitirir. Ama takým oyununu ön plana çýkartan siyah- beyazlýlar, Beþiktaþ gibi oynarsa; Avni Aker'de Trabzon'u farklý yener. Bu maçýn kaderini ise hakem yorumlarý belirler.

Ýlker Ateþ: Golsüz bitmez
Ligin en güzel maçlarýndan birisi olacaðýný sanýyorum. Çünkü kaybedecek bir þeyi olmayan iki takým da açýk futbol oynayacak. Ýki takýmýn da bol pozisyon yakalayacaðýný tahmin ediyorum. Bu maçýn golsüz bitme olasýlýðý çok zayýf. Beþiktaþ, deplasman fobisini üstünden atmak için oynayacak. Trabzonspor'da da yeni kadro ile birlikte hissedilir bir deðiþim baþladý. Saha güzel olduðu için, yýldýzlarýn maça damgasýný vurma þansý yüksek. Örneðin Ricardinho ve Ceyhun, maçýn yýldýzlarý olabilir. Ayný þekilde Umut ve Bobo da hareketli bir maç yaþayacaklar. Kim kazanýrsa kazansýn, iki takým arasýndaki geleneksel dostluk maça damgasýný vuracak.

Turgay Demir: Kilit adam Ceyhun
Ziya hoca Ýnönü'deki Beþiktaþ maçýyla göreve baþlamýþtý. Bana göre o maçta beraberliðe razýyken Tigana'nýn hatalarý sonucu rahat bir galibiyet aldý. Benzer hatalar bu maçta yapýlmayacaktýr. Trabzonspor'un iyi forvetleri var fakat az gol yemelerine raðmen savunmalarý çok iyi deðil. Özellikle de kalecileri. Beþiktaþ defansýnda Yattara ve Gökdeniz gibi yýldýzlar için tedbirler var. Ceyhun için ayný þeyi söylemek kolay deðil. Beþiktaþ'ý en çok zorlayacak oyuncu olacaktýr. Bu oyuncuyu etkisiz hale getirebilirse Beþiktaþ'ýn kazanacaðýný düþünüyorum. Kazanamadýðý taktirde ise kaybetmeyeceðine inanýyorum.

Trabzon daha rahat
Trabzonspor yazarlarý da benzeri görüþlere sahip. Ýki takýmýn da savunmada sorun yaþadýðýna dikkat çeken otoriteler, G.Antepspor ve Denizlispor galibiyetlerinin motivasyonu ile taraftar desteðinin Trabzonspor'un iþini kolaylaþtýracaðý görüþünde birleþiyor.

Otoriteler ne dedi

Ýskender Günen: Özgüven geri geldi
Son iki maçta 6 puan alan Trabzonspor, her ne kadar oyun bazýnda istenilen düzeyde olmasa da futbolcularýn moral motivasyonlarýnýn üst düzeye çýktýðýný ve özgüvenlerini yeniden kazandýklarýný söyleyebiliriz. Avni Aker'de Trabzon'un, Beþiktaþ'a oranla þanslý olduðu düþüncesindeyim. Özellikle Ceyhun, Yattara ve Gökdeniz'in gösterecekleri performans, Trabzonspor'un kaderini belirleyecektir. Beþiktaþ'ta Ricardinho'ya çok dikkat edilmesi gerekiyor. Böylesi maçlarda oyuna daha iyi konsantrasyon saðlayan takýmýn, kazanma þansý yüksektir.

Bülent Gürkan: Tolga ve Bobo
Avni Aker'deki zorlu karþýlaþma, kaðýt üzerinde ortada görünüyor. Beþiktaþ'ýn Konya'ya yenilmesi, Trabzonspor'un Denizlispor'u zor da olsa yenmesi; bu maçýn sonucunu asla etkilemez. Trabzonspor, ilk yarýda yaþadýðý savunma sýkýntýlarýný Denizli maçýna kadar büyük ölçüde halletmiþ göründü. Ancak bordo-mavili takýmýn orta saha ve forvetinin pres yapmamasý, takým savunmasýný olumsuz etkiliyor. Ziya Doðan büyük maçlarda her zaman savunmayý ön planda tutarak oynuyor. Beþiktaþ karþýsýnda da önce gol yememeyi düþünecek. Maçýn kilit isimleri kaleci Tolga ve Beþiktaþ forveti Bobo olur.

Cevat Kol: Savunabilen kazanýr

Ýki takým için de önemli maç. Bu maçýn kaderini üç etken belirleyecektir. Birincisi, iki takýmýn da kalecileri zayýf. Ýkincisi, iki takýmýn da savunmalarý kötü. Ayrýca her iki takýmýn da orta sahasýnda bireysel yetenekleri iyi oyuncular var. Kalecisi gününde olan, savunmasý az hata yapan, orta sahadaki üstünlüðü eline geçiren takým bu zorlu maçý kazanýr. Trabzonspor, bugüne kadar kaybetme sýkýntýsýný çok yaþadý. Beþiktaþ'ýn ise, þampiyon olmak istiyorsa puan kaybý yaþamamalý. Bu nedenle siyah-beyazlýlar biraz daha gergin olacak. Trabzon bu avantajý iyi kullanýrsa seyirci desteðini de arkasýna alarak rakibini maðlup edebilir.