Sonsuz sayýsý sabitlendi!

Gerek muhasebe gerek ilim irfan hesaplarýnda sýkça kullanýlan sonsuz ifadesi karýþýklýða yol açtýðý için sabitlendi.

Giriþimci Profesör ilgi çekti

Bugüne kadar bize lise yýllarýndan beri öðretilen, hakkýnda türlü akýl oyunlarý türetilen sonsuz ifadesi, Bilgeç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekaný Prof. Veysel Keþmekeþ tarafýndan 4 milyon 512 bin 'e sabitlendi. Bu kullanýmýn bilimsel hesaplarda olduðu kadar iþ dünyasýnda da çýðýr açmasý bekleniyor.

Akýl oyunlarý

Kendisine bu uygulamaya neden ihtiyaç duyduðunu sorduðumuzda Keþmekeþ bize "Yahu öðrenciler abuk subuk sorularla geliyorlardý. Yok efendim sonsuz eksi sonsuz kaç edermiþ. Yok biri sýfýrý sonsuza bölmüþ naapmasý lazýmmýþ. Bölüm olarak iþi gücü býrakýp sonsuzla iþlem yapmaya çalýþýyorduk vallahi bakýn final dönemi geldi daha ilk vizeyi yapamadým bu çocuklara. Çok haþarýlar yahu! Sonsuz da sonsuz yani, bir saymaya baþladýnýz mý bitmek bilmiyor." dedi.

Tam oturmuþ deðil

"Peki efendim çok güzel düþünmüþsünüz, de 4 milyon 512 bin'den daha büyük rakamlar var, onlar sonsuzu daha iyi ifade etmezler mi?" diye sorduðumuzda ise dellenip muhabirimize "Ben 67 yaþýnda adamým! Bana bu yaþtan sonra matematikle ilgili akýl mý vereceksiniz?! Destrigit velet senin yaþýn kadar problem çözdüm ben! Destrlenencýl!" þeklinde baðýrdý ve elindeki "%100 beyin gücü" kitabýný kameramana fýrlattý.

Halk önemsemedi

Canýmýzý kurtarmak amacýyla fakülteden çýktýk ve sokaktaki insanýn sonsuzun sabitlenmesi üzerine fikirlerini sorduðumuzda kimsenin durumu pek iplemediðini, hatta büyük bir kesimin Sonsuz'u bir þarkýcý olduðunu sandýðýný da öðrendik. Haber sayemizde dýþ basýna yansýrken Dünya Matematik Konsorsiyumunun yaptýðý "Yok böyle biþi, rakam çok küçük. Biraz daha büyük olsa düþünülebilir" açýklamasý biraz olsun yüreklere su serpti
alýntýdýr(excel.web.tr)