Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: 80 gb harddisk oldu 32 gb..ne yapcaz?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 80 gb harddisk oldu 32 gb..ne yapcaz?

merhaba arkadaşlar

benim çocuk pc açılmıyor baba dedi..gittim baktım ki hakikaten açılmıyor..ghosttan kurayım dedim olmadı..sonra hdd i söktüm.başka pc e taktım.-hdd e 3 e bölünmüştü.2 partıtıton ntfs 1 i fat 32 idi.diğer pc de sanıyorum bu fat 32 olan kısmı gördü..dediki bu hdd biçimlenmemiş biçimlendireyimmi..ok dedim .bu sefer 32 gb kısım görünüyordu bu pc dede.bu kez partıttıon magıc ile açtım pc i ve 2 disk sadece 32 gb gözüküyordu.fdisk yapmaya çalıştım başaramadım tam.şu an hdd e 32 gb gözüküyor toplam aslında 80 gb
    bu konuyu bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. başka bi usul varmııdır bu hdd i açmak için.saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

abi onu yönetimsel araçlardan düzeltildini biliyorum ama siz eğer acil işim var dioyorsanız benimde çok sevdiim bir yöntem takın xp cd sini basın formatı formatı basarken disklerin durumunuda görürsün sıkıntı çekmezsin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

xp yi yeni baştan kur arkadaşım

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı SANCAKTAR Nickli Üyeden Alıntı
    merhaba arkadaşlar

benim çocuk pc açılmıyor baba dedi..gittim baktım ki hakikaten açılmıyor..ghosttan kurayım dedim olmadı..sonra hdd i söktüm.başka pc e taktım.-hdd e 3 e bölünmüştü.2 partıtıton ntfs 1 i fat 32 idi.diğer pc de sanıyorum bu fat 32 olan kısmı gördü..dediki bu hdd biçimlenmemiş biçimlendireyimmi..ok dedim .bu sefer 32 gb kısım görünüyordu bu pc dede.bu kez partıttıon magıc ile açtım pc i ve 2 disk sadece 32 gb gözüküyordu.fdisk yapmaya çalıştım başaramadım tam.şu an hdd e 32 gb gözüküyor toplam aslında 80 gb
    bu konuyu bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. başka bi usul varmııdır bu hdd i açmak için.saygılar

arkadaşım benim anladığım kadarıyla hardiski diğer pcye tanıtmak için master slave ayarını yapmak amacıyla kullanılan jumperi hardiskinin sınırlı kullanımı (32gb) olacak şekilde yapmışsın. Diğer arkadaşların dediği gibi yeniden format atsanda malesef düzelmez yapman gereken harddiskini sök ve üzerinde bulunan ayara göre slave yap eğer sadece 1 tek ıde kanalı kullanıyorsan tüm jumperi çıkart otomatikman harddiskin slave olarak görecektir ve normal kapasitesine ulaşacaktır.

Saygılar...

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Xp ile bölümlenmiş kısımları tamamen silip, yeniden bölümleyin ve daha sonra formatlayıp yeniden sistemi kurun..

Kolay gelsin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bendede öyle dostum 200 GB hard disk xp professional'ı kurdugumda 130 GB oluyor fakat xp home edition'u kurdugumda 200 GB oluyor..
    nedenin bilmiyorum..

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

@SANCAKTAR sonuç ne oldu? durum hakkında hiç bilgi yazmamışsın..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri