Ağca'nın Tahliyesine İnceleme
bakan Çiçek: Ağca'nın tahliyesi kararına Yargıtay incelemesi başlatacağım.
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Mehmet Ali Ağca'nın tahliye kararının bütün yönleriyle bir kez daha incelenmesi için önümüzdeki hafta yazılı emir vermek suretiyle Yargıtay incelemesi başlatacağını söyledi.
Cemil Çiçek "İşlerin bu kadar karmaşık hale gelmesindeki en önemli faktörlerin başında sık sık çıkarılmış olan aflar gelmektedir" şeklinde konuştu.
Çiçek şu açıklamaları yaptı:
"Olayın karmaşıklığı yurtdışındaki geçtiği sürenin yeni baştan hesaplanması, Türkiye'deki tüm dosyalar ve aradan geçen süre içerisindeki mevzuattaki değişiklikler de hesaba katılarak bir defa daha bu hesaplamanın, mevzuat açısından, yattığı süreler açısından, şahsen bir defa daha gözden geçirilmesinde adalet bakanı olarak elimde bir tek imkan var o da yazılı emir yoluna gitmektir. Ben şimdi savcı arkadaşlarımızla da konuştum. Onlar dosyayı bir defa daha bu açıdan inceleyip bana gönderecekler. Ben de en kısa süre içinde önümüzdeki hafta içinde yazılı emir yoluna gitmek suretiyle konunun bütün yönleriyle ve bütün mevzuat açısından infaz hukuk ile ilgili olarak yazılı emir yoluyla Yargıtay incelemesine sunmak üzere bu yola da başvuracağım. Bunu da belirtmek istiyorum."
(alıntı trt.net.tr)
Yer imleri