REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: 13/01 Dünyadan Haberler

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    13/01 Dünyadan Haberler

    Bugün buraya arkadaşlar.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Mekke'de ölenlerin sayısı artıyor...


    Mekke'de şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda ölenlerin sayısı 367'ye, yaşamını yitiren Türk hacıların sayısı ise 3'e yükseldi. İşte haberin ayrıntıları?

    Suudi yetkililerden edinilen bilgiye göre, izdihamda hayatını kaybeden 367 kişiden 167'sinin kimliği tespit edildi.

    İzdihamda, Aysun Şen ve Gülendam Kurt ile birlikte Konya 8. kafile 6. gruptan Kadir Pınar adlı Türk hacının da yaşamını yitirdiği açıklandı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi'nde tedavisi süren yaralı Türk hacılardan Şaban Öztürk, olayla ilgili olarak AA muhabirine şunları söyledi:

    ''Ne olduğunu anlayamadık. Yukarıdan büyük bir grup üzerimize doğru geldi. Çoğunluğu zenci olan bu grup bizi ezdi geçti. Ben altta kaldım ezildim. Sonra bir arkadaşım beni kurtardı.

    Yaşadığıma şükrediyorum.''Aynı hastanede tedavisi süren diğer Türk hacı Ümmühan Turan da ezilmekten kurtulamadığını belirterek, ayaklar altında 4 kişinin
    ölüsünü gördüğünü, bir süre nefes alamadığını, ancak daha sonra kurtulduğunu anlattı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Gedik ise ''İzdihamdan sonra 32 Türk hacı hastanemize geldi. Büyük çoğunluğunu ayaktan tedavi edip gönderdik. Vücutlarında darbeye bağlı ezilmeler vardı. Şu anda iki hastamız dışında diğerlerini taburcu

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Olmasaydı iyiydi allahın taktiri yapacak bişey yok.Ama Allah böyle güzel mekanlarda ona yakın birşekilde ölmeyi nasip etsin herkese.Ölenlere rahmet diliyorum.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Rice’dan İran’a uyarı, BM’ye çağrı



    ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran’ı uyararak ‘nükleer programını durdurmasını’ istedi.

    Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanları da, bugün yaptıkları toplantıda İran'ın nükleer programı sorununu BM'ye havale etme kararı aldı.

    ABD Dışişleri Bakanı Rice, Birleşmiş Milletler’in konuyu ele alması gerektiğini söyledi.

    Basın toplantısı düzenleyen Rice, BM Güvenlik Konseyi'nin, İran'ı cezalandırmaya yönelik bir karar alıp almayacağı yolunda fikrini ise söylemekten kaçındı.

    Rice, İran'a karşı alınabilecek önlemler üzerinde de yorum yapmadı. Rice, BM Güvenlik Konseyi üyelerinin, ‘İran'a karşı güçlü bir mesajın nasıl verileceği üzerinde sıkı bir çalışma yapmaları gerektiğini’ belirtmekle yetindi.

    İran'ın gizli nükleer programının derin bir kaygı uyandırdığını savunan Rice, bu ülkenin uluslararası topluma karşı şiddetli bir cüretkarlık içerisinde bulunduğunu iddia etti.

    İran, BM’den korkmuyor

    İran yönetimi ise, nükleer çalışmalarının BM Güvenlik Konseyi'ne taşınması yolundaki gelişmelerden kaygı duymadığını açıkladı.

    İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi sekreter yardımcısı Abdülrıza Rahmani Fazlı, devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, ''konunun BM Güvenlik Konseyi'ne taşınacak olması bizi kaygılandırmıyor'' dedi.

    Rusya da uyardı

    BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden Almanya, İngiltere ve Fransa'nın, İran ile yaptıkları görüşmeleri sona erdirmeleri ve konuyu BM Güvenlik Konseyi'ne taşımalarının yanı sıra Konsey'in bir diğer daimi üyesi olan Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, İran'ın, Moskova'nın desteğini kaybedebileceğini belirtti.

    İran, nükleer çalışmalar alanında Rusya'dan da destek alıyor. İran, nükleer yakıt çalışmalarına başlamak için Natanz nükleer tesisindeki mühürleri kaldırdığını 10 ocakta duyurmuştu.

    Alıntı cnnturk.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Çin'de rüşvet alan yetkiliye 14 yıl hapis cezası

    Çin'in kuzeyindeki Hıbey eyaletinde eski bir ulaştırma yetkilisi rüşvet almak suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Yeni Çin Haber Ajansı'nın Cinşien İlçesi Halk Mahkemesi'nden kaynaklara dayanarak verdiği haberde, eyaletin ulaştırma bölümünün eski müdür yardımcısı Can Çüen'in 2002 ve 2004 yılları arasında 1.623 milyon yuan (200 bin 370 ABD doları) ve 1000 ABD doları nakit para ile 160 bin yuan (20 bin ABD doları) değerinde hisse senedi ve 5000 yuanlık alışveriş kartı rüşvet aldığı kaydedildi.

    Yetkililer, Can'ın ayrıca 3 yıl boyunca siyasi haklarından mahrum kalacağını ve 1.7 milyon yuan kaynağı belirsiz paranın devlet hazinesine aktarıldığını belirttiler.

    Guicou eyaletinin eski ulaştırma müdürü Lu Vanli, 1998-2002 yılları arasında 25.6 milyon yuan (3.2 milyon ABD doları) rüşvet almak suçundan geçen yıl Aralık ayında idam edilmişti.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart İran'dan BM ile nükleer işbirliğini kesme uyarısı

    İran, nükleer yakıt çalışmalarından doğan anlaşmazlığın, olası yaptırımların gündeme getirilmesi amacıyla BM Güvenlik Konseyi'ne götürülmesi halinde, BM ile nükleer alandaki gönüllü işbirliğini keseceği uyarısında bulundu.

    İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Avrupa'nın, konuyu Güvenlik Konseyi'ne götürerek, İran ile mevcut uzlaşma şansını kaybedeceğini ve Tahran yönetimini, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın, nükleer tesislerdeki denetimlerini engellemeye zorlayacağını söyledi.

    Mutteki, “Konunun BM Güvenlik Konseyi'ne götürülmesi durumunda hükümet, tüm gönüllü işbirliğine son vermeye mecbur kalacaktır” dedi.

    İran ve AB arasında yaklaşık 2,5 yıldır devam eden görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmış, AB'nin önde gelen ülkeleri konuyu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını açıklamışlardı.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Taliban köyüne füze saldırısında 18 kişi öldü

    Afganistan'dan gelen uçağın Pakistan'da Taliban yanlılarının yaşadığı bir köye düzenlediği füze saldırısında 18 kişinin öldüğü bildirildi.

    Bölge sakinleri, Pakistan-Afganistan sınırındaki Bajaur aşiret bölgesinde bulunan Damadola köyüne dün gece bir uçaktan 2 ya da 3 füze fırlatıldığını, saldırıda 18 kişinin öldüğünü belirtti.

    Pakistan ordusundan Tümgeneral Şevket Sultan ise patlamaların nedenini bilmediğini, kayıplar olduğunu, kendilerine gelen bilgilere göre 11 ila 14 kişinin öldüğünü söyledi.

    Pakistan istihbaratından bir yetkili de, Afganistan'dan gelen 2 uçağın köye 2 ya da 3 füze fırlattığını belirterek, kayıpların çok daha yüksek olabileceğini, kızgın olan halkın kesin ölü ve yaralı sayısını vermeyi reddettiğini ifade etti.


    Akıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Musul'da Amerikan helikopteri düştü

    Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde bir Amerikan keşif helikopterine ateş açıldığı, düşen helikopterdeki iki pilotun ağır yaralandığı bildirildi.

    Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, OH-58 Kiowa tipi helikopterde bulunan silahlı iki pilotun, direnişçilerin saldırısına uğrayan Irak polisine yardım etmeye gittikleri sırada yaralandığı belirtildi.

    Açıklamada, helikopterin enkazının etrafa yayıldığı, çıkarılan ağır yaralı pilotların bilinçlerinin kapalı olduğu kaydedildi.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •