Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Eski Fenerliler Dardanelspor'un baþarýsý için çalýþýyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Eski Fenerliler Dardanelspor'un baþarýsý için çalýþýyor

Yýllar önce Fenerbahçe ve Milli Takým'da baþarýyla top koþturan Ýlyas Tüfekçi ve kaleci Yaþar Duran, þimdi Ýkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi takýmlarýndan Dardanelspor'un baþarýsý için ter döküyor.

Türkiye futbol tarihinin en köklü ve baþarýlý kulüpleri arasýnda yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takýmlarda oynadýðý futbolla ”Küçük Dev Adam” lakabýyla anýlan Ýlyas Tüfekçi ile Fenerbahçe ve Milli Takým kalesinde baþarýlý maçlar çýkaran kaleci Yaþar Duran'ýn yollarý, yaklaþýk 20 yýl sonra Çanakkale'de kesiþti.

Ýkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'nde son sýrada bulunan ve küme düþme tehlikesi yaþayan Dardanelspor'a ilk yarýnýn son maçýnda göreve gelen Tüfekçi ve Duran, futbolculuk dönemlerindeki baþarýlarýný teknik direktör ve kaleci antrenörü olarak Çanakkale'de yaþamak istiyor.

Ýlyas Tüfekçi, yaptýðý açýklamada, kaleci antrenörü Yaþar Duran ile Fenerbahçe'nin 1984-1985 sezonunda þampiyon olduðu kadroda yer aldýklarýný ve yaþadýklarý baþarýlarý zaman zaman kulüpte yad ettiklerini söyledi.
    Eski dönemlerde, bireysel yetenekleri fazla olan futbolcularýn bol bulunduðunu, günümüzde ise futbolun daha kaliteli ve düzeyli bir hal aldýðýný anlatan Tüfekçi, þöyle konuþtu:

“Yedimiz içtiðimiz ayrý gitmeyen arkadaþýmla þimdi antrenör larak çalýþmak bana gurur ve mutluluk veriyor. Futbol oynadýðýmýz dönemlerde futbolcu olarak nasýl canýmýzý diþimize takýyorsak, þimdi de Dardanelspor'un baþarýsý için teknik direktör ve antrenör olarak ter döküyoruz. Hedefimiz, bu sezon Dardanelspor'u hak ettiði yere getirmek, önümüzdeki sezon da Turkcell Süper Ligi'ne çýkartmak olacaktýr.”

Tüfekçi, kaleci Duran ile ilgili bir anýsýný þöyle anlattý:

“1984 yýlýnda deplasmanda Antalyaspor ile oynadýðýmýz maçta Yaþar, kolay bir topu elinden kaçýrýnca gol yemiþ ve sonuç 3-3 olmuþtu. Maçýn uzatma dakikalarýnda attýðým galibiyet golü sonunda Yaþar'ýn bana doðru koþarak, 'beni kurtardýn' demesini hala unutamýyorum.”

Kaleci antrenörü Yaþar Duran ise Tüfekçi ile çok eskiye dayanan bir dostluðu bulunduðunu ve Fenerbahçe'de futbol oynadýklarý sýrada, Ýlyas Tüfekçi, Cem Pamiroðlu, Erdoðan Arýca ve Selçuk Yula ile birarada olduklarýný, arkadaþlýðýn iyi olmasý ve birbirlerini çok sevmelerinin baþarýyý getirdiðini ifade ederek, “Kaleci olarak, deneyimlerimi þimdi Dardanelspor'un genç kalecilerini yetiþtirmede kullanýyorum” dedi.

Duran, futbolculuk döneminde unutamadýðý maçlardan en önemlisinin 1985-1986 sezonunda Þampiyon Kulüpler Kupasý ilk turunda deplasmanda 3-2 yendikleri Bordeaux maçý olduðunu kaydetti.

Alýntý hurriyet.com.tr
    YA OLDUÐUN GÝBÝ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜÐÜN GÝBÝ OL

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Çek futbolcu Petrous Ankaraspor'da

Ankaraspor, Çek futbolcu Adam Petrous ile 3 yýllýk sözleþme imzaladý.

Ara transfer döneminde savunmasýný tamamen yenileme kararý alan baþkent temsilcisi, Macar futbolcu Molnar'ýn gönderilmesinden doðan 6. yabancý kontenjanýný Petrous ile doldurdu.

Teknik direktör Rýza Çalýmbay'ýn alýnmasýnda çok ýsrar ettiði 29 yaþýndaki deneyimli futbolcunun savunma ve libero mevkilerinde görev yaptýðý ve 1.87 metre boyunda olduðu bildirildi.

Türk futbolunu önceden takip ettiðini ve Türkiye'ye yabancý olmadýðýný belirten Petrous, “Futbol kariyerimde yeni bir sayfa açtým. Ýkinci yarýda Ankaraspor'u daha üst sýralara çýkaracaðýmýza inanýyorum” dedi.

Alýntý hurriyet.com.tr
    YA OLDUÐUN GÝBÝ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜÐÜN GÝBÝ OL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri