Siyah çikolata olarak da bilinen bitter çikolata, sütlü çikolataya göre 3 kat daha fazla vücuda yararlý antioksidan içeriyor. Bu antioksidanlar, kan pýhtýlarýnýn birbirine yapýþarak büyümesini engelliyor ve damarlarda týkanýklýðý önlüyor.

CEVÝZ-BADEM-FINDIK
E vitamini, magnezyum ve bakýr içeren ceviz ve badem kalp saðlýðýnýn en önemli koruyucularýndan. Omega 3 açýsýndan da zengin olan ceviz ve badem kalorili besinler olduklarý için doktorlar bunlarý salataya ya da yoðurda karýþtýrarak az miktarda yemeyi tavsiye ediyor.

YAÐLI BALIKLAR
Somon, ton ve sardalye gibi balýklarda bolca bulunan omega 3 yað asitleri kötü kolesterolü düþürüyor.

SOYA
Et ve peynir gibi hayvansal ürünlere alternatif olarak gösterilen soya, vücuttaki kolesterole dönüþen doymuþ yað oranýný azaltýyor.

ELMA
C vitamini ve lifli proteinler içeren elma bir ay boyunca her gün iki adet yendiðinde, iyi kolesterol seviyesi düþmeye, kötü kolesterol seviyesi ise artmaya baþlýyor.

FASÜLYE
En fazla lif içeren besinlerden olan fasülye günde bir tabak yendiðinde kolesterolü 6 haftada yüzde 10 düþürüyor.

YULAFLI BESÝNLER
Yulaflý besinlerde bolca bulunan lifler, ince baðýrsakta kolesterol moleküllerine yapýþarak, kolesterolün kana karýþmasýna fýrsat býrakmadan, doðal yollarla vücuttan atýlmasýný saðlýyor.

PORTAKAL
Vitamin zengini portakal ve diðer turunçgiller, içerdikleri ’flavonoid’ adlý antioksidanlar sayesinde kalp ve atardamarlarýn zarar görmesini önlediði gibi kolesterolü düþürüp, mide ve yemek borusundaki kanser riskini de azaltýyor.

SARIMSAK
Günde 3 diþ sarýmsak, kolesterol parçacýklarýnýn atardamar duvarlarýna yapýþmasýný önleyerek buralarda plaka oluþmasýný engelliyor.