Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Hangi meyve neye iyi gelir?

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Hangi meyve neye iyi gelir?

    ahududu
    Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir.

    ayva
    İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.

    badem
    Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

    badem
    Aci bademin uçucu yagi, iyi bir koku ve tat giderici (balik yagina ilave edilir) ve hafif bir dezenfektandir. Badem tohumlari, badem surubu hazirlanmasinda kullanilir. Çocuklar için iyi bir müshildir. Kremlerin terkibine girer. Meyve kabugu halk arasinda bogaz agrilarina karsi kullanilmaktadir.

    ceviz
    Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti. Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor: • Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar. • Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir. • Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir. • Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir. • Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar. • Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur.

    çamfıstığı
    Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır.

    çilek
    Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir. Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor. Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler.

    dut
    Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.

    dut meyvası
    Fructus Mori nigri Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır.

    elma
    Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.

    enginar
    Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikler.

    fındık
    Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet verir. Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar.

    greyfurt
    C vitamini bakımından çok zengindir. Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar. Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır. İştah açar.

    hindistancevizi
    İdrar söktürür. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrılarını giderir.

    hurma
    Kalbimizin yeni dostu bulundu: Hurma Bugüne dek kalp ve damar hastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu. İsrailli bilimadamları kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu kanıtladı. İsrailli bilim adamları, hurmanın, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar. İsrail'de yapılan bir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı. Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilim adamları, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat fazla olduğunu belirttiler. Bilim adamları, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bu meyvelerin içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğunu kaydettiler.

    karpuz
    Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sıhhat ve zindelik kazandırır. Ayrıca kemik gelişimine de yardımcı olur.

    kavun
    Kavun meyve olarak çok yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbî olarak kullanılmaktadır. Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur. Çekirdekler halk tabâbetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır. Ayrıca kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir.

    kayısı
    Çekirdeklerinden yağ elde edilir. Etli meyvesi şeker, organik asitler ve C vitamini ihtivâ etmesi bakımından önemlidir. Çekirdek içinden elde edilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıkları sersemleterek tutmak için kullanılır.

    kestane
    Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kansızlığı giderir. Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.

    kızılcık
    Kızılcık meyvelerinden ezme, marmelat, meyve suyu yapılır. Kabız edici özelliği vardır. Gıdâ olarak istifâde edildiği gibi kabukları ateş düşürücü olarak kullanılır.

    kiraz
    Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor. Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar. Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor. Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor. Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı. Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı. Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu. Nair'e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor. Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor.

    kivi
    Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyum bakımından da zengindirler. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

    muz
    Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.

    nar
    Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Burun poliplerine faydalıdır. Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır.

    portakal
    Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor. Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür.Vucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor

    şeftali
    Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür. Meyvesi hazmı kolaylaştırır.İdrar yollarını temizler. Bol miktarda idrar söktürür. Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir. Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.

    vişne
    İshali keser. Ateşi düşürür. İdrar söktürür. Vücuda rahatlık verir.

    yeralması
    Şeker hastaları için faydalıdır. Besleyicidir. Vücudun direncini arttırır. Kabızlığı giderir.

  2. #2
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    teşekkürler

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bilgi için teşekkürler ustam .kolaygelsin




    FİLYOS GAR ŞEFLİĞİ

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bilgi için teşekkürler..

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ben hurma ve ceviz olanına katılıyorum diğerlerini bilmiyorum ama ceviz bence ALLAHIN hikmeti her derde deva
    selaetle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SON DERECE YARARLI
    DOGAL ECZANENİZ!!!

    DOKTOR GIDALAR

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    KALP SAĞLIĞINI KORUMAYA YARDIMCI OLAN
    GIDALARIN YAYıNLANAN BIR LISTESI.


    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    BILINEN GIDALARIN YANI SIRA
    BU LISTENIN DE
    ÇOK FAYDALI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI.

    1-ÇİKOLATA:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    GÜNDE 3 PARÇA BITTER ÇIKOLATA YEMEK,
    KOLESTEROLÜ YÜZDE 36,
    KALP KRIZI RISKINI ISE YÜZDE 50 DÜŞÜRÜYOR.

    2-YEŞİL ÇAY:

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    YÜKSEK ORANDA ANTIOKSIDAN,
    A, C VE E VITAMINLERI IÇERIYOR.


    3-SOMON:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    KALP SAĞLIĞI IÇIN GEREKLI OLAN OMEGA 3 ASIDI,
    SOMON BALIĞINDA YÜKSEK ORANDA BULUNUYOR.
    DOKTORLAR HERKESE HAFTADA BIR KEZ,
    BIR AVUÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE
    SOMON BALIĞI YENMESINI TAVSIYE EDIYOR.


    4-CEVİZ:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    GÜNDE BIRKAÇ AVUÇ CEVIZ YEMEK
    KALBE GIDEN KAN DOLAŞMINI DÜZENLIYOR,
    DAMAR SERTLEŞMESINI ÖNLÜYOR
    VE KALP HASTALIĞI RISKINI
    YÜZDE 30 AZALTIYOR.


    5-YULAF EZMESİ:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    İÇERDIĞI LIFLER SAYESINDE
    KALP SAĞLIĞINI KORUYOR.
    AYRICA PROTEIN, KALSIYUM, DEMIR, ÇINKO,
    BAKIR, MAGNEZYUM VE
    E VITAMINI IÇERIYOR.
    6-KUŞKONMAZ:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    VÜCUTTAKI ZARARLI YAĞ HÜCRELERININ ATILMASINA
    VE KOLESTEROLUN DÜŞMESINE
    YARDIMCI OLARAK KALBE IYI GELIYOR.


    7-PORTAKAL:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    PORTAKAL, GREYFURT VE LIMON GIBI TURUNÇGILLER
    KÖTÜ KOLESTEROL SEVIYESINI DÜŞÜRMEYE
    YARDIMCI OLUYOR.


    8-KURU ERİK:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    ANTIOKSIDAN ORANI EN YÜKSEK BESINLERDEN BIRI...
    LIF IÇERIĞI SAYESINDE KALP HASTALIKLARI
    RISKINI AZALTIYOR.
    16 ADET KURU ERIK
    GÜNLÜK LIF IHTIYACININ YÜZDE 25'INI KARŞILIYOR.



    9-YER ELMASI:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    BIRÇOK ANTIOKSIDAN IÇEREN YER ELMASI,
    SERBEST RADIKALLERI VÜCUTTAN ATARAK
    KALP SAĞLIĞINI KORUYOR.


    10-PAPAYA:
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    EGZOTIK BIR MEYVE OLAN
    PAPAYANIN IÇINDEKI SINDIRIM SISTEMINI
    DÜZENE SOKAN ENZIMLER
    KALP KASLARINI KORUYOR,
    POTASYUM ISE KALBI BESLIYOR. YABANCI
    KAYNAKLI OLAN BU LISTEDEKİ PAPAYA YERINE
    YERLI MUZ YEMELISINIZ.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •